Het is zondag en dat betekent bakken! Deze havermoutcake maken is een fluitje van een cent en zit ook nog eens vol goede voedingsstoffen.

Op zondag probeer ik altijd verschillende – meestal gezonde – bakrecepten uit. Lang niet alles lukt, maar de geslaagde pogingen deel ik natuurlijk hier op OHIMP. Deze havermoutcake met appel bijvoorbeeld, is er zo eentje die wel goed lukt. Qua smaak dan, over de looks valt natuurlijk te twisten ;-). Met deze cake maak ik niet alleen Mia en mijzelf blij, maar ook mijn collega’s, voor wie het inmiddels vaste prik is dat ik op maandag een lekkere baksel meeneem. Dit paleo bananenbrood is veruit favoriet.

5 minuten voorbereiding, 45 minuten oven, 5 dagen smullen

Gezond eten vind ik belangrijk, maar dat recepten makkelijk te bereiden zijn vind ik ronduit een vereiste. Deze cake maken kost je amper 5 minuten en daarna kan hij al de oven in. Maar die tijd telt niet natuurlijk omdat je in dat uur gewoon lekker kunt Netfllixen, het huishouden doen of een paar leuke reisvlogs op Libelle kijken 😉

Ingrediënten voor de havermoutcake met appel

  • 200 gr havermeel (maal havermout in de blender fijn tot meel)
  • 80 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 tl bakpoeder
  • flinke tl kaneel
  • 1 appel – geschild en in blokjes gesneden
  • 4 el honing
  • 1 snuf zout

Zo maak je de havermoutcake

Verwarm je oven voor op 200 graden en vet een bakvorm in. Doe alle ingrediënten, behalve de appel, in de blender of keukenmachine en mix tot een glad beslag. Schep de appel er doorheen en giet het beslag in de bakvorm. Zet de vorm voor 40 a 50 minuten in het midden van de oven.

Eet smakelijk!

Tip: je kunt de cake ongeveer vijf dagen afgesloten in de koelkast bewaren.