SkiweltBrixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Kelchsau, Scheffau, Soll en Westendorf, zijn allemaal dorpen die liggen aan de pistes van Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental. Ga jij naar Skiwelt? Met deze tips maak je er jouw wintersportvakantie helemaal compleet.

Met ruim 284 pistekilometers mag Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental zich tot een van de grootste skigebieden van Oostenrijk noemen. En ze hebben maar liefst 1700 sneeuwkanonnen! Tijdens het wintersportseizoen ben je dus altijd verzekerd van witte pistes.

Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental

Er is heel veel te doen in dit prachtige skigebied, ik heb 10 tips voor je op een rijtje gezet:

Chillen bij het ALPENIGLU iglo dorp

Bij het bergstation in Hochbrixen is het ALPENIGLU dorp gevestigd. Dit kleine dorpje halverwege de berg bestaat uit iglo’s. In deze iglo’s kun je slapen, eten, apres-skien en… trouwen! Ook voor niet-skiers is het dorp trouwens goed bereikbaar.

alpeniglu

Lunchen bij een van 77 skihutten

Aan skihutten geen gebrek in Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental. Je vindt er maar liefst 77 authentieke familie-gerunde hutten waar je heerlijke Kaiserschmarrn, schitzels, wursten en knodeln kunt eten.

Genieten van het spectaculaire uitzicht bij Hohe Salve Gipfelarm

Wil je eten en tegelijkertijd genieten van spectaculair uitzicht? Bovenop de Hohe Salve berg ligt de skihut Gipfelarm. Je hebt er 2 prachtige, ronddraaiende terrassen met een 360 view. En ga je er naar het toilet? Neem dan vooral een van de toiletten met panorama uitzicht over de pistes. Jij kunt naar buiten kijken terwijl je je behoefte doet, maar door het spiegelglas kan niemand naar binnen kijken.

Hohe Salve Gipfelarm

Bezoek de hoogstgelegen kapel van Oostenrijk

Bovenop het topje van de Hohe Salve berg staat een schattig kapelletje, uit omstreeks 1550. In deze kapel worden nog steeds diensten gegeven en – mocht je interesse hebben – je kunt er zelfs trouwen! Als ik er ben is het kerkje gesloten, maar op deze heilige plek is het even heerlijk chillen op het naastgelegen bankje.

Hohe Salve chapel

Zin in actie? Ga freestylen in een van de Funparks

Maar liefst 4 funparks zijn er te vinden in Skiwelt Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental, voor beginners en gevorderden. Er zijn bij de meesten 3 verschillende Lines (Easy, Medium, Hard) en een groot aantal kickers, boxen en rails in de meest uiteenlopende vormen en formaten.

Doe een rondje wellness, bijv. in het Hohe Salve Sport Resort

In het dorpje Hopfgarten staat het gloednieuwe hotel Hohe Salve Sport Resort. Heerlijk kamers en in het hotel kun je uitgebreid genieten van heel veel sport- en wellness faciliteiten. Ik ben vooral onder de indruk van het zwembad:

sportresort Hohe Salve

Mijn persoonlijke ervaringen over dit hotel lees je in deze review.

Weer eens iets anders: skiën in het donker

Met 10 kilometer verlichte skipistes heeft SkiWelt het grootste nachtski-aanbod van Oostenrijk. 

Bezoek het stadje Kufstein

Het mooie, oude stadje Kufstein hoort bij het skigebied van de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, een busverbinding zorgt voor de aansluiting. Om Kufstein zelf ligt een aantal kleine skigebiedjes die ideaal zijn voor echte beginners of zeer jonge kinderen. Het stadje zelf is een bezoek meer dan de moeite waard en een leuke break voor tijdens je skivakantie.

Gin cocktails drinken in Stollen 1930

En als je dan toch naar Kufstein gaat, drink dan een lekkere borrel bij deze ubercoole hotspot Stollen 1930. Moet je kijken wat een interieur!

Stollen 1930 Kufstein

Gezond dineren bij een van de “Kochart” restaurants

Kochart restaurants gebruiken als basisingrediënten voor hun gerechten (vaak biologische) boerenproducten uit het omliggende gebied met het keurmerk ‘Urig & Echt’, ofwel origineel en authentiek. Inmiddels koken zo’n 22 restaurants volgens het Kochart principe, meer informatie vind je hier.

Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental in de zomermaanden

Skiwelt is in de winter prima vertoeven, maar ook in de zomer valt er van alles te beleven. Dan geen witte pistes, maar heerlijk groene wandel- en hike routes. Meer weten?

Skiwelt Tirol