Ik ben dol op de makkelijke keuken en het liefst bereid ik gerechten waar weinig kookkunsten voor nodig zijn. Daarom ben ik ook zo blij met mijn slowcooker: ‘s morgens doe ik de ingrediënten in deze pan en ‘s avonds is mijn maaltje klaar. Dit recept voor Chicken Fajitas is een van mijn favoriete slowcooker recepten.

Een fajita is een zachte tortilla die je vult met wat lekkers zoals kip en groente. Je kunt er een hele gezellige maaltijd van maken door er verschillende sausjes en dips (guacamole!) bij te serveren en bijvoorbeeld wat salade.

Ik maak dit recept voor Chicken Fajitas voor de eerste keer en als ik het Mia vertel trekt ze haar wenkbrauwen op: “Chicken watte?!” Als het op fijnproeven aankomt dan heb je aan Mia geen goeie, geef haar maar gewoon een van de 4 p’s: pizza, patat, pasta of pannenkoeken. Ik probeer het: “Een fajita is een Mexicaanse pannenkoek, jij gaat dit lekker vinden let maar op!”

Ingrediënten

 • 750 gram kipfilet
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 3 paprika’s: het liefst een rode, oranje en groene, in reepjes gesneden
 • 1 grote ui, gesnipperd
 • 4 teentjes knoflook
 • 2 1/2 tl chilipoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • 3/4 tl gemalen koriander
 • 1 tl zout
 • 3/4 tl peper
 • 2 eetlepels vers limoensap
 • 1 eetlepel honing

En verder:

Zo maak je de Chicken Fajitas

Giet de helft van de ingeblikte tomaten op de bodem van de slowcooker en verspreid in een gelijkmatige laag. Dek af met de helft van de paprika en de helft van de uien. Pers de knoflook erboven uit en leg de kipfilets erop.

Meng de peper, zout, chili-, paprika- en korianderpoeder en strooi je de helft gelijkmatig over de kipfilet. Draai ze even om en bestrooi de andere helft. Bedek de kip met de resterende helft van de tomaten en leg daarover heen de rest van de paprika en ui.

Dek af en zet de slowcooker op laag voor 6-8 uur.

Haal na verloop van de kooktijd de kip uit de pan en trek deze met een vork uit elkaar. Leg de kip vervolgens terug en meng alles, samen met het limoensap en de honing goed door elkaar. Als je teveel kookvocht heb schep je dat eruit, anders krijg je Chicken Fajitas soep 😉

Verwarm je tortilla en schep het kipmengsel erop. Finish met wat zure room, salsasaus/guacamole en wat blaadjes verse koriander.

Wat Mia er van vindt? In eerste instantie:

Maar daarna:

“Lekker! Is er meer?”

(Toegegeven, ik moet nog een beetje werken aan de opmaak van de bordjes. En zoals je ziet had ik zelf nog net wat teveel kookvocht overgehouden).

Over de slowcooker:

Een slowcooker of Crockpot (dat is de merknaam van de meeste gebruikte slowcooker) is een pan die werkt op elektra. Je bereidt in de slowcooker eenpansgerechten en door het langzame garingsproces krijg je echt hele smakelijke maaltijden. Via deze link vind je op OHIMP nog veel meer slowcooker recepten. En ben je zelf benieuwd naar een Crockpot, ik heb de mijne via Fonq, waar je een hele ruime keuze hebt aan verschillende slowcookers. En in dit artikel leg ik je uit hoe de slowcooker precies werkt.