Badhotel Bruin

Badhotel Bruin op Vlieland, wat een fijne plek! Eten, slapen, loungen, alles is er even heerlijk. Al na één nacht voel je je herboren. Kan je nagaan wat een langer verblijf met je doet!

binnen badhotel bruin

Badhotel Bruin ligt zo’n beetje in het midden van de Dorpsstraat, de winkelstraat van Vlieland. Het heeft de uitstraling die past bij een hotel wat er al meer dan 100 jaar staat, een statig pand met prachtige oude details. Dat het pand al zo oud is zegt niets over het comfort, dat is eigentijds en modern, het hotel is van alle gemakken voorzien.

Badhotel Bruin: luxe kamer met extra’s

badhotel bruin kamer

 

Het wat we zien zijn de beste stoelen van het eiland. Voor het hotel staan grote rotan stoelen uitgestald, met dikke kussens, een voetenbankje en een plaidje voor als het koud wordt. Die bewaren we voor straks, eerst maar eens inchecken. We hebben een kamer op de begane grond, met uitzicht op de Dorpsstraat. Dat klinkt misschien lawaaiig, zo aan de straat, maar dat is het helemaal niet. De kamer is fantastisch geïsoleerd, het is er heerlijk rustig. In de luxe badkamer vinden we een bad en een douche. Het bed ligt er uitnodigend bij en op een tafeltje blinkt een echt Italiaans espresso apparaat. We zijn meer dan tevreden. We pakken ons koffertje uit en leggen onze spullen in de smaakvolle houten kast. Daarna snel naar buiten!

Badhotel Bruin: Loungen met witte wijn en oesters

Oesters badhotel bruin

We fietsen een heerlijk rondje over het eiland, met in ons achterhoofd die heerlijke stoelen. Het zonnetje schijnt en die rotan stoelen zagen er wel heel fijn uit. Op de terugweg trekken we ons plan: in de plaatselijke Primera een boek scoren en dan loungen met wat lekkers. Eenmaal terug duiken we op de stoelen, bestellen koffie met appeltaart en koesteren ons in het voorjaarszonnetje. We zijn even helemaal van de wereld. Voor we weten is het een uurtje of vier. Tijd voor een glaasje witte wijn. Onze attente ober serveert er zes kakelverse oesters bij. Het leven is goed bij Badhotel Bruin!

Restaurant Bravoure: net zo fantastisch als het hotel

Restaurant bravoure Vlieland

Van de oesters schuiven we zo door naar het diner. In het restaurant van Badhotel Bruin staat een topchef! Dat zie je al aan de Michelinvermeldingen bij de deur en dat proef je in de heerlijke gerechten. Restaurant Bravoure is smullen. We krijgen een tafeltje aan het raam, met een lekkere grote bank. We laten ons verrassen door de chef met een drie gangen menu met bijpassend wijnarrangement. Echt ieder gang is even lekker. Tartaar van zeebaars, sukade met kastanje en spruitjes en een overdadig chocoladedessert. Genieten met een hoofdletter G. Het wijnarrangement is ook zalig. Voor ons misschien iets te veel van het goede, we zitten de hele avond als twee pubers te giechelen. Wat een topavond. Op de kamer storten we in op bed. En wat voor een bed! Op de superior kamers in Badhotel bruin staan Auping en Hästens bedden. Goede nachtrust gegarandeerd.

Badhotel Bruin: Wellness voor jezelf alleen

Wellness badhotel bruin

De volgende ochtend genieten we van een heerlijk ontbijt, met smoothies, lekker vers brood en een keur aan beleg. We verheugen ons al op wat komen gaat. Na het ontbijt hebben we de wellness van het hotel geboekt, helemaal voor onszelf alleen. Tussen 10 en 12 staat er niks anders op het programma dan de sauna, het zwembad, de stortdouche en misschien zelfs even de zonnebank. Als je daar niet van ontspant, weet ik het niet meer. Met voldoende water, natuurlijk weer ons boek, een badjas en slippertjes maken we ons op voor 2 zalige uren. We doen twee rondjes sauna, trotseren dapper de dompeldouche en trekken wat kleine baantjes in het zwembad. Als herboren komen we de wellness uit.

stoelen badhotel bruin

En dan is het toch echt tijd om uit te checken. We nemen afscheid met nog een uurtje in de loungestoelen. En ja hoor, we doen gewoon nog een keer appeltaart. Tevreden stappen we op de boot terug naar huis.

Wil je echt even uitwaaien en bijtanken? Dan is Badhotel Bruin op Vlieland de place to be!