beste plekken in het vliegtuig

Vliegtuigen worden steeds moderner en zijn voorzien van de nieuwste technologische snufjes. Ondanks deze modernisering blijft extra comfort vaak uit. Om je te helpen bij de zoektocht naar de beste stoelen in het vliegtuig heb ik wat handige tips voor je. 

Als het tijd is om de stoelen te reserveren voor een vakantiebestemming vraag ik me altijd af: wat zijn nu de beste stoelen in het vliegtuig? Laatst dacht ik mooie, rustige plekken te pakken te hebben voor Mia en mijzelf maar bleken we tegen het toilet aan te zitten. Ook konden onze stoelen niet naar achteren, wat behoorlijk vervelend was op een vlucht van 11 uur. Bovendien vormde zich zo een rij naast ons met mensen die naar het toilet wilden, dat van slapen al helemaal niets kwam.

Voor ons dus geen stoelen dicht bij het toilet meer!

KLM Economy beste stoelen

De beste stoelen in het vliegtuig – Airbus A320

De Airbus A320-vliegtuigen worden door easyJet en Vueling vaak gebruikt voor korte vluchten.  Stoel 1A staat bekend als de beste zitplaats. Hier krijg je extra beenruimte en heb je grote kans dat je als eerste eten en drinken krijgt geserveerd. Bovendien kun je ongehinderd naar buiten kijken zonder dat een vliegtuigvleugel het uitzicht belemmert. Wel is 1A een van de koudere plekken in het vliegtuig en is het aan te raden iets warms mee te nemen.

De beste stoelen in het vliegtuig – Boeing 777

In de Boeing 777-vliegtuigen waarmee KLM, Emirates en British Airways veel vliegen, kunnen de zitplaatsen op rij 44 en 45 beter vermeden worden. Hier heb je minder beenruimte, kan de stoel minder ver naar achter en zit je erg dichtbij de wc’s en de crew-ruimte.

beste stoelen boeing 777

Infographic met de beste stoelen in het vliegtuig

Dit is een infographic van KAYAK.nl, expert op het gebied van slimmer reizen. De afbeelding laat zien waar in deze twee populaire vliegtuigmodellen de beste plekken te vinden zijn en wat zij voor voordelen bieden. Denk aan extra beenruimte, het beste uitzicht etc. Doe er je voordeel mee:

beste plekken in het vliegtuig

Over Kayak

KAYAK is ‘s werelds leidende reiszoekmachine. KAYAK doorzoekt andere reiswebsites en toont precies die informatie die reizigers nodig hebben. Bijvoorbeeld om de juiste vlucht, het perfecte hotel, top autodeals en fijne vakantiepakketten te vinden. De website en apps bieden ook tools aan om reizigers te helpen bij het plannen en organiseren van hun reis.

KLM beste stoelen in het vliegtuig