Minimarkt in Haarlem

Het is vrijdag en dat betekent een gezellig dagje samen met Otis spenderen! Ik (David) wil jullie deze week kennis laten maken met één van onze vaste vrijdagmiddag spots: Minimarkt in Haarlem.

Aan de Kruisstraat in Haarlem Centrum vind je Minimarkt.  En mocht je denken: weer zo een hippe conceptstore? Dan heb je slechts deels gelijk. Want Minimarkt is meer dan dat, veel meer. Minimarkt is een ontmoetingsplaats voor ouders, waar kinderen heerlijk kunnen spelen. De winkel is groot, wel 250 m2. Een groot deel van dit oppervlakte is een horeca gedeelte en op de rest kun je heel fijn shoppen.

Wat kun je shoppen bij Minimarkt in Haarlem

Minimarkt heeft een mooi assortiment duurzaam kinderspeelgoed van veel bekende merken als Janod, Fisher Price en Brio. Maar je vindt er ook hippe kleertjes van o.a. Mini Rodini, Petit Bateau en Bobo Choses. Daarnaast verkopen ze er hele toffe interieur producten, zoals je die ook bijvoorbeeld bij Sissy-Boy tegenkomt.

minimarkt in Haarlem

Geen verveelde kids bij Minimarkt

Wat Minimarkt nou echt bijzonder maakt? Je kind kan gewoon mee zonder zich te vervelen. Zowel aan het raam van de entree als midden in de winkel vind je namelijk een grote houten tafel met treintjes. Er zijn ook poppen en allerlei loopfietsjes. Er is een kleur- en tekenhoek en er staat een speelkeukentje.

treintafel Minimarkt

Om de speelhoeken staan de tafels, stoelen en banken. Je kindje speelt dus niet weggestopt in een speciale hoek, maar gewoon tussen de ouders en dat is natuurlijk supermakkelijk toezicht houden.

interieur Minimarkt Haarlem

Wat staat er op de menukaart bij Minimarkt

Geen verdwaald Nespresso apparaat in de hoek van een pop-up store, maar een volwaardige kaart met dito koffiemachine. Smullen bij Minimarkt! Naast Bocca koffie en Yogi thee hebben ze er heerlijke biologische drankjes van ‘Bionade’, ‘Naturfrisk’ en ‘Bos’, maar ook bijvoorbeeld “gewoon” fristi, Chocomel en Cola. Ik verbaas me ook deze vrijdag weer over de enorm goed gevulde kaart. Voor ontbijt heb je de keuze uit yoghurt, croissants en omelet. Wil je lunchen? Dan kun je kiezen uit tosti’s, club sandwiches, focaccia’s, broodjes, soep en salades.

interieur bij Minimarkt in Haarlem

De kleintjes hebben een eigen kaart

Otis favoriet is de Babychino. Dit is een cappuccino zonder koffie, een bekertje opgestoomd melkschuim met mini marshmallows. Hij vindt het geweldig! Wat betreft eten kan je kindje kiezen uit boterhammen, krentenbollen (die worden trouwens ook aangeraden door Otis), rijstwafels, ontbijtkoek, Liga en fruit. Nog geen tandjes? Dan hebben ze ook fruithapjes. De prijzen zijn op zich prima, op sommige uitschieters na. 50 cent voor 1 rijstwafel voor Otis, dat vind ik net even te prijzig.

Ook leuk, de kinderkapper bij Minimarkt

Op woensdag, vrijdag en zaterdag is er een kinderkapper aanwezig bij Minimarkt. Je zoontje of dochtertje kan plaatsnemen in een rode skelter op barkruk-hoogte terwijl jij je koffietje of Chai-Latte nuttigt. Lekker makkelijk toch, twee vliegen in één klap.

kinderkapper minimarkt

Ons eindoordeel

Als ik Otis en zijn vriendjes als graadmeter neem durf ik te garanderen dat je kindje zich heerlijk vermaakt bij Minimarkt. Hij/zij leert er met andere kinderen te spelen terwijl papa/mama/oppas onder het genot van een hapje en een drankje socializen, een krantje lezen of Facebook checken.

Kortom, zie ik je er vrijdag?

treintafel Minimarkt Haarlem

MiniMarkt Haarlem (site + webshop)
Kruisstraat 11
2011 PV Haarlem
023 – 751 51 96