picknickbank

Toen ik laatst een weekendje in Flevoland was heb ik op zo’n toffe camping geslapen, dat moet ik gewoon met jullie delen. Eigenlijk is het veel meer dan een camping, ook letterlijk véél meer want ‘De Wildste Tuin’ beslaat ongeveer 90 voetbalvelden. Ja echt, zoveel! Overnachten is een aanrader maar optioneel, dagjesmensen zijn ook welkom. Lees in dit blog waarom ook jij naar deze toffe spot wil deze zomer.

De Wildste Tuin ligt in Kraggenburg, een dorp in de Noordoostpolder van Flevoland. Nou denk je bij Flevoland misschien niet meteen aan rust en mooie natuur. Nou, dat gaat nu veranderen!

Natuur

Het eerste dat opvalt als je het terrein op komt zijn de naaldbomen, die doen denken aan een Scandinavisch of Canadees natuurgebied. Mooi! Verder heb je er een “Bamboe Jungle”, een flink stuk bos dat exclusief uit bamboe bestaat. In dat bos zitten allemaal verbonden paadjes naar speelplekken voor kinderen, een verborgen Jungle Bar, pony’s in een weide, bloementuinen met watervalletjes en een heuse kabelbaan. Ook hebben ze bijenhuizen en een oeverzwaluwenwand van steen. Er is trouwens ook veel water, vooral in het midden van het terrein maar ook her en der tussendoor kom je een beekje of slootje tegen.

Natuur @ De Wildste Tuin

Strandje

Aan het centrale water is een zandstrand aangelegd. Je kunt hier lekker zonnen, maar natuurlijk ook lekker een potje voetballen of met je kids spelen. Je kunt gewoon zwemmen in het water en voor de kids is er een modderglijbaan. Hoe tof is dat?

strandje @ De Wildste Tuin

Restaurant

Er is een flink restaurant op het terrein met een super gezellige strandpaviljoen-vibe. De verschillende zalen die met elkaar verbonden zijn kun je ook huren voor een feest of trouwerij. Er vind ook wel eens een feest of zelfs een festival plaats. Het restaurant heeft voor ieder wel wat lekkers op de kaart en het is er supergezellig buiten zitten, vooral ‘s avonds met de gekleurde slingerlampjes aan.

Restaurant @ De Wildste Tuin

Overnachten

Hier hebben ze flink werk van gemaakt en met succes. Je kunt er terecht met je tentje, vouwwagen en camper. Maar dat is niet alles! Je kunt ook overnachten in een ingerichte Pipo-wagen, zeecontainer, biologen-tent of POD-trekkershut. Ga je voor comfort dan kun je ook verblijven in één van de pionierswoningen met alle luxe van televisie, ligbad en keuken. Sowieso zit overal een tuinsetje en een houtbrander bij. Op de campingvelden staan een echte MIG-straaljager en helicopter. Breekt heel leuk het veld en trekt echt de aandacht.

Zeecontainer @ De Wildste Tuin

Activiteiten

Je gaat je hier écht niet vervelen. Naast alle mooie natuur en chill-mogelijkheden kun je heel veel leuke dingen doen. Bijvoorbeeld pitch- and putt-golven, naar de natuurspeeltuin (als je met kids gaat), je kunt de inspiratieroute lopen of de natuurboelen op het blotevoetenpaadje. Ben je een held, dan moet je het obstacle parcours doen!

Golf @ De Wildste Tuin

Als dit alles nog geen reden genoeg zou zijn om naar De Wildste Tuin te gaan dan raad ik je aan nog even op de website te gaan kijken, er is namelijk een hoop te doen in de buurt.

Check voor activiteiten in de buurt ook even mijn blog: Flevoland tips voor de actieve genieter.

Meer informatie en inspiratie over Flevoland en al haar moois vindt je op de website van Toerisme Flevoland.