Persreis Maastricht Ben jij of ken jij een blogger die wel eens een hele relaxte persreis zou willen maken, naar de mooiste streek van Nederland? Lees dan snel verder…

Voor de zomermaanden zijn VVV Zuid-Limburg en Maastricht Marketing namelijk op zoek naar een blogger die maar liefst 3 maanden lang (betaald!!) verslag doet van deze regio. Dat lijkt me een hele coole job, toch?

Wat is een persreis eigenlijk?

Voor OHIMP en mijn reisvlogs op Libelle tour ik heel de wereld rond. Zo kom ik net terug uit Zweeds Lapland, zat 2 weken ervoor op Lesbos in Griekenland en was onlangs nog met Mia in Oman. Poeh poeh wat naar ūüėČ Maar geloof het of niet, tijdens een perstrip is het hard werken.

  • Van tevoren ben je druk bezig met voorbereidingen. Inpakken, oppas regelen voor Mia. Maar ook verdiep ik me van A tot Z in de bestemming, publiceer desgewenst van tevoren een artikel en plan berichten op social media in, om ook tijdens mijn reis het bezoek naar OHIMP te continueren.
  • Tijdens de persreis leun je als journalist, blogger of influencer niet rustig achterover. Je bent de hele dag door aan het zoeken naar de beste spots om foto’s en video’s te schieten en je brein maakt overuren om een insteek voor je publicaties te bedenken die net even wat anders is dan de andere persmensen die mee zijn op reis. Je wordt door de aanbieder van de reis van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat vermaakt met een vol programma en hopt van locatie naar locatie om maar in korte tijd (een perstrip duurt doorgaans niet langer dan 2 a 4 dagen) zoveel mogelijk van de bestemming te zien.
  • ‘s Avonds in het hotel werk je je mail bij, publiceer je foto’s/artikelen op social media en heb je contact met het thuisfront.
  • En eenmaal thuis begint het echte werk: het uitzoeken en bewerken van de foto’s, het monteren van de video’s en het schrijven van de artikelen. Die artikelen zijn serieuze werkstukken waar je zeker wel een paar uur mee zoet bent.
  • Betaald krijgen tijdens de reis? Nee, in de meeste gevallen gebeurt dat nog niet. Dus het komt er op neer dat je eigenlijk 24/7 aan het werk bent (ook al is dat op een prachtige bestemming), maar dat je niets verdient. Niets. Gelukkig verandert de markt een beetje en zien de aanbieders van de persreizen ook in dat dit niet helemaal eerlijk is. Waarom betalen ze bijv. wel (tien)duizenden euro’s voor een advertentie in een dagblad of tijdschrift of een commercial op televisie, maar niet voor artikelen gepubliceerd door bloggers (die in veel gevallen een nog veel groter bereik hebben)?

Dat klinkt best druk, toch?

Begrijp me niet verkeerd, op persreis gaan is voornamelijk leuk! Je krijgt in korte tijd veel te zien van een bestemming en leert tijdens de reis de leukste vakgenoten kennen. Toegegeven, de ene trip is leuker dan de andere, persoonlijk geef ik de voorkeur aan “individuele perstrips”. Dit zijn reizen naar bestemmingen waar je alleen – of zoals in mijn geval vaak met Mia of een vriendin – naartoe reist. Een voorbeeld is Maastricht, waar ik samen met Mia, haar vriendin Sanne en diens moeder Laura een weekend naartoe ging. Ik kan dan samen met de bestemming een eigen programma maken, helemaal afgestemd op ons gezelschap, in dit geval moeders met tieners. En leuk dat het was!

hotspots in Maastricht

We hadden volop de tijd om eigen hotspots uit te zoeken. Zoals je hierboven op de foto ziet, daar zijn we bij Witloof waar ze een heuse Belgische “bierhemel” hebben.

Wanted: blogger voor Maastricht en Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is de regio en Maastricht de stad, waarbij het draait om dagelijkse geluksmomenten, genieten van het leven en onthaasten. In deze regio en stad krijg je het gevoel alsof je in het buitenland bent. Ben jij of ken jij een blogger die wil genieten en onthaasten? Die een van de mooiste plekken van Nederland van A tot Z wil verkennen tijdens een wel heel relaxte perstrip, eigenlijk meer een soort van sabbatical? Dan is deze job echt superinteressant en de moeite van het delen/solliciteren waard.

Persreis Maastricht

Hoe werkt het op deze perstrip en wat moet je ervoor doen

Een blogger die via een procedure kan¬†solliciteren, maakt kans op een bijna drie maanden durende blogreis door de regio.¬†De winnaar krijgt de tijd om ‚Äėthe good life‚Äô te ervaren, gesprekken aan te gaan en¬†mooie content te maken. Zonder stress, geen overvol programma en weg van de¬†drukte.

Je gaat drie¬†maanden lang ‚Äėslow travel‚Äô met een Volkswagenbusje op pad. VVV Zuid-Limburg en Maastricht Marketing leveren 1¬†activiteit per dag, maar of je links of rechts afslaat… dat is aan¬†jou. Met de uiteindelijke blogger gaan zij een project- of arbeidsovereenkomst aan: je krijgt een marktconforme vergoeding voor de inspanningen tijdens de¬†blogsabbatical.¬†Verder¬†regelen zij het retro Volkswagen busje¬†met tankpas,¬†programmaonderdelen en overnachtingen.

En, enthousiast geworden? Solliciteer dan nu op deze blogsabbatical en ga vanaf augustus 3 maanden lang op reis in Zuid-Limburg en de stad Maastricht.

Veel succes!!