hoe werkt WhatsApp op de computer

WhatsApp, een leven zonder kunnen we ons allemaal niet meer indenken. De tijd staat niet stil en WhatsApp ook niet, je kunt het nu zelfs heel gemakkelijk op je computer gebruiken! Hoe werkt WhatsApp op de computer? Heel gemakkelijk, ik ga het je uitleggen.

Met het grootste gemak switcht ze van YouTube op de iPad naar Instagram chat op haar iPhone. Haar vinger vliegen over de verschillende schermen en WhatsAppen, dat gaat razendsnel en meestal foutloos met haar 2 duimen. WhatsApp op de computer zou voor Mia niets zijn, want de jeugd van tegenwoordig gebruikt er nog amper een. Maar voor studenten en iedereen in de leeftijd erboven lijkt WhatsApp op de computer een geschenk uit de hemel.

De voordelen van WhatsApp op de computer op een rij

Verwoedde pogingen doe ik om de snelheid van Mia te evenaren. Krampachtig hou ik mijn iPhone 7plus (dat grotere exemplaar) in 2 handen en met mijn duimen bedien ik de “toetsen”. 9 van de 10 keer type ik mis en voor ik het weet heb ik mijn toestel weer in 1 hand en type ik als een heuse granny met mijn andere hand. Het gaat best snel, maar toch… Tegen langere berichten typen zie ik op, gelukkig zijn er smileys die extra uitdrukking geven aan mijn teksten.

Wat vind ik de voordelen van WhatsApp op de computer?

  • Met 2 vingers WhatsAppen op de telefoon heb ik opgegeven. Geef mij m’n laptop maar. Want met 10 vingers daarop typen, dat kan ik als de beste. Als de bliksem beantwoord ik berichten en langere teksten type ik nu met het grootste plezier (met alle 10 die vingers dus).
  • Ook handig: je switcht op de laptop heel makkelijk van het ene scherm naar het andere dus je kunt gewoon door blijven werken, zonder je telefoon te hoeven pakken om een berichtje te beantwoorden. Ook bijv. een URL invoegen gaat net wat gemakkelijker, dan dat je dat op je mobieltje doet.
  • WhatsApp meldingen krijg je op de computer gewoon binnen, dus je hoeft niet telkens je mobiel te checken, die op je werk meestal op stil staat.

WhatsApp op de computer

Hoe werkt WhatsApp op de computer?

Het instellen werkt heel gemakkelijk, ik laat het je aan de hand van bovenstaande foto’s zien in een aantal stappen.

  1. Ga op je telefoon in WhatsApp naar instellingen
  2. Klik op WhatsApp Web/Desktop
  3. Ga op de computer naar web.whatsapp.com
  4. Scan met je telefoon de QR code die op het scherm van de computer verschijnt.
  5. En that’s it! Typen maar 😉

❤️👋🏻😜👵🏼📱💻😘

Het kan zijn dat het op een andere telefoon dan een iPhone net even anders werkt, ook dat gaat heel eenvoudig en staat op de site van WhatsApp allemaal uitgelegd.