Toen ik onlangs met Mia op Curacao was hebben wij een “Aquafari” tocht gemaakt. Op gele onderwaterscooters verken de dan een stukje kust op 7 a 9 meter diepte. Aquafari op Curacao werkt als volgt:

Mia en ik zijn 8 dagen op Curacao, om er verschillende vlogs te schieten voor OHIMP en Libelle. We hebben van het Tourism Board van Curacao een BOMvol programma gekregen gevuld met allerlei coole activiteiten. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zijn we onderweg. Ik mag natuurlijk niet klagen, maar tijd om even lekker op het strand te chillen, dat zat er niet echt in. Ach het is niet anders, we moeten gewoon nog een keertje terug 😉

Een van de leukste activiteiten: Aquafari op Curacao

Als ik in het programma lees dat we op Aquafari gaan verwacht ik eigenlijk een soort van boottochtje op zee. En dat we tijdens dat tochtje vogels en vissen gaan spotten. Wauw… Maar hoe anders, hoeveel gaver blijkt een Aquafari te zijn!! Als we aankomen bij beachclub Pirate’s Bay worden de gele scootertjes net naar de zee gebracht. Gaan we daar echt in?!

Aquafari Curacao

Ik zie de paniek in Mia’s ogen toenemen. “Nee hoor, dat wil ik niet!!” Ik eigenlijk ook niet, mijn laatste duikervaring in Benidorm was niet al te best en ik had me juist voorgenomen om het bij snorkelen te houden. Toch doen we het en na een uitgebreide instructie van 3 ervaren duikinstructeurs gaan we ervoor.

De voordelen van Aquafari

  • Je hoofd gaat in een soort helm die aan de scooter vastzit. In deze helm komt geen water en de ruimte wordt voorzien van lucht uit een luchtfles die voorop de scooter zit. Geen gedoe dus met een mondstuk in je mond en geen zware flessen op je rug.
  • Je hebt geen last van een beslagen duikbril. De helm beslaat ook wel wat aan de binnenkant, maar dit veeg je gemakkelijk met je handen weg.
  • Je haar wordt niet nat, en ook je make-up blijft prima zitten 😉
  • Geen afdrukken van een duikbril rond je ogen! Bij mij blijft die afdruk altijd zeker wel 12 uur zichtbaar…
  • De Aquafari maak je met ervaren duikers, zij letten constant op je en mocht je echt perse naar boven willen, dan fixen ze dat meteen voor je.
  • Kortom, je hebt een echte duikbeleving maar hoeft niet meer te doen dan een beetje gas te geven.

onderwatertocht scooters

Hoe werkt de Aquafari

De scooters worden naar een punt in zee gebracht en daar zwem je vervolgens naartoe. Je gaat even kopje onder om je hoofd in de helm te doen en hebt dan direct lucht uit de luchtflessen. De scooter zit vast aan een boei met een lang touw met verschillende knopen. Je gaat eerst 3 meter diep, vervolgens 5 meter diep en tenslotte 7 a 9 meter diep. Alles gebeurt stapje voor stapje en je geeft telkens tussendoor aan of je je prettig voelt. De instructeur heeft een normale duikuitrusting en zwemt voor je scooter uit om de weg te wijzen (en mooie foto’s te maken!). Het groepje bestaat maximaal uit 4 scooters en 2 duikinstructeur. De tocht zelf duurt ongeveer een uur.

Aquafari tocht Curacao

Wat krijg je te zien?

Verwacht niet een hele rijke onderwaterwereld met allerlei tropische vissen en anemonen. Een en ander is ook afhankelijk van het weer: bij minder wind is de zee rustiger en krijg je dus ook meer te zien. Je maakt dan bijv. ook kans op schildpadden, die hebben wij gemist. Wij zien wel heel veel leuke andere visjes, koraal en een zee-egel.

Meer informatie over Aquafari op Curacao

Kijk dan deze video, daarin zie je precies hoe het ons vergaat.

Op deze site lees je alle informatie over de prijzen (rond de 125 euro incl. foto’s) en kun je een reservering plaatsen.

Ook heel erg leuk om te doen op Curacao: de Noord-Oost kust verkennen op quads.