Dataverbruik in Europa vanaf 15 juni

Zonder zorgen vanaf de camping in Frankrijk naar huis bellen? Of op het Spaanse strand je favoriete Netflix-serie streamen? Nu kan dit zonder extra kosten gewoon met je huidige mobiele abonnement. Dan gaan namelijk de nieuwe bundels in. Je belminuten, sms’jes en MB’s zijn dan in de hele EU én een paar andere landen te gebruiken. ‘Roam like at home’: een heerlijk vooruitzicht voor je vakanties. Zo werkt het nieuwe dataverbruik in Europa:

Vanaf vandaag is roaming-stress verleden tijd. De Europese Unie schaft de extra kosten voor het bellen, sms’en en internetten in andere landen namelijk af en dus hetzelfde dataverbruik in Europa, als in Nederland! Daar hoef jij niets voor te doen. Als je bij Breda de grens overgaat, hoef je de roaming dus niet meer uit te zetten. In de bijrijdersstoel kun je dan gerust YouTube-filmpjes blijven kijken en berichtjes versturen. Of, misschien wel gezelliger: via de geluidsinstallatie van de auto muziek blijven streamen met Spotify. Zo wordt het onderweg naar Frankrijk extra gezellig.

Na aankomst zorgeloos naar huis bellen

“Hoi. Vanwege de hoge kosten hou ik het kort, maar we zijn veilig aangekomen. Doei!” Bellen met het thuisfront over de reis was ‘vroeger’ vaak nogal kort. Nu kun je gewoon de tijd nemen en vertellen hoe de reis was. Onbeperkt bellen in Nederland is vanaf 1 juni ook onbeperkt bellen in andere EU-landen. Heeft je belbundel een bepaald aantal belminuten? Ook deze zijn in de hele EU geldig.

Elkaar niet meer kwijtraken in een vreemde stad

Het is je misschien weleens gebeurd: op vakantie in een vreemde stad gaat iedereen even zijn eigen weg. Daarvóór spreek je een ontmoetingsplek af waar je elkaar op een bepaald tijdstip terugvindt. Toch is er dan altijd wel één iemand die verdwaalt. Met de nieuwe bundels hou je gemakkelijk contact via WhatsApp en deel je jouw locatie. Met Google Maps vind je elkaar zó terug én hoef je niet meer te discussiëren wat de juiste route is.

Gemakkelijk het leukste restaurant vinden

In steden als Parijs, Rome en Barcelona is de keuze voor restaurants vaak reuze. Pizzeria hier, bourgondisch grand café daar… Zie dan maar eens een leuk tentje te vinden met lekker eten en een mooie prijs. Voordat je jouw bundel in het buitenland kon gebruiken was het afwachten wat je kon verwachten. Nu niet meer. Apps als Foursquare en TripAdvisor helpen je gemakkelijk de beste tentjes te vinden. Genietze!

Altijd foto’s delen met het thuisfront

Met je smartphone maak je op vakantie natuurlijk de mooiste foto’s. Nu kun je ze ook meteen delen. Voorheen was je hiervoor nog afhankelijk van een – soms – krakkemikkige wifi-verbinding op de camping. Als je deze überhaupt al kon vinden. Voortaan deel je foto’s gewoon via de MB’s uit je internetbundel. Lekker makkelijk en bovendien laat je zo de familie thuis een beetje meegenieten.

 MB’s toch op? Geen paniek

Met al dat gestream en gedeel kan het natuurlijk gebeuren dat je op vakantie je internetbundel op maakt. Geen paniek. Ook in het buitenland koop je MB’s, via KPN bijvoorbeeld doe je dat heel makkelijk via de MijnKPN app. Deze bundel heeft dezelfde prijs als in Nederland. Het kopen van MB’s werkt meteen en de extra kosten worden verrekend met je volgende factuur.

Fijne vakantie!!

dataverbruik in Europa