Kidsproof Martinhal Chiado

Ga jij met je kind(eren) op citytrip naar Lissabon? Dan heb ik een hele fijne hoteltip voor je: Martinhal Chiado. In dit hotel voel je jezelf direct thuis na een actieve dag in de stad. En zelfs aan de allerkleinsten wordt gedacht in dit heerlijke hotel.

Als je met kinderen op citytrip gaat dan denk je misschien niet snel: “Ach, we zijn toch alleen maar de hort op dus de accomodatie hoeft voor ons niet top te zijn”. Daar doe je jezelf, maar vooral ook je kinderen vast geen plezier mee. Ik vind het in ieder geval altijd heel prettig om tijdens een stedentrip met Mia, een verblijf te hebben waar ik me echt thuis voel.

Martinhal Lisboa

Martinhal Chiado, een hotel waar het hele gezin zich thuis voelt

Al vaker hebben Mia en ik overnacht in een van de complexen van Martinhal. Gewoonlijk zijn deze accomodaties uitgerust met zwembaden, wellnessruimtes en meerdere restaurants. Maar Martinhal Chiado is klein van opzet, echt een gezellig boetiekhotel. De inrichting is geweldig, niet alleen van de studio’s maar ook van de M Bar, waar je terecht kunt voor het ontbijt en de lunch.

Martinhal Chiado Lissabon

Kijk, dit is onze “kamer”

Voorzien van alle gemakken! Een keuken met koelkast en vaatwasser. En zelfs een wasmachine. Het voelt echt als een huisje en tijdens onze citytrip in Lissabon heb ik de grootste moeite om Mia mee op pad te krijgen. Toverwoorden als “shoppen”, “Starbucks”, en “lekker wat eten” trekken haar dan uiteindelijk toch over de streep.

Martinhal Lissabon

Wat is er te doen in de buurt

Martinhal Chiado ligt heel centraal in het wijkje Chiado. Ons straatje Rue das Flores is heel rustig maar heeft voor ons precies de juiste hotspots: een kapper (waar we de 2e dag naartoe gaan), een coffeebar (waar we elke dag naartoe gaan) en een authentiek Portugees restaurantje (Taberna). Onze straat komt uit op het plein Praça Luís de Camões, daar waar tram 28 stopt (die ons naar de historische wijk Alfama brengt), en waar de shopping area begint. Met 9 minuten lopen zijn we bij de Elevador de Sta. Justa en 9 minuten de andere kant op bij de hippe hotspot Park met een rooftop bar bovenop het dak van een garage. (Hier heb ik alle adresjes op een rij gezet).

Lissabon citytrip

Citytrippen met de allerkleinsten

Martinhal heeft een uniek concept in Portugal te pakken. Tijdens jouw vakantie zorgen zij ervoor dat zowel de kindjes als de ouders volop kunnen genieten. Heel kindvriendelijk dus en hierin gaan ze ver! Zo kun je er bij Martinhal Chiado bijvoorbeeld voor kiezen om je kindje een paar uurtjes bij volwaardig geschoold personeel onder te brengen, zodat je zelf even de hort op kunt. Het hele hotel is prachtig qua design, maar wel kindvriendelijk. Geen scherpe randen dus. Ook de kamers zijn helemaal kidsproof, met kinderstoeltjes, krukjes, WC brilletjes etc.

kinderopvang Martinhal Chiado

Het ontbijt in de M Bar is heerlijk. Er zijn fruithapjes, gezonde sapjes, warme broodjes, taartjes, bio yoghurt met noten en fruit (lekker!) en roerei. Van dat laatste smult Mia volop.

ontbijt bij Martinhal Chiado

Meer lezen over Martinhal?

Check hun site dan even.

Of kijk bij mijn andere Martinhal reviews:

kindvriendelijk Martinhal Chiado