Ik kan wel weer alle voordelen gaan opsommen van een slowcooker – hoe fijn het is dat je de pan ’s morgens aanzet en dat ’s avonds als je thuiskomt je eten klaar is, hoe energiezuinig de pan is en smaakvol de gerechten zijn – maar ik denk dat je het inmiddels allemaal wel weet 🙂 Dus in dit artikel hou ik het kort: hierbij een lekker recept voor een rode pastasaus uit de slowcooker.
Wie kan snijden, kan slowcooken. Het is een beetje uitvinden en proberen. Maar met dit recept voor pastasaus uit de slowcooker, dat ik inmiddels al voor de 3e keer maak, is het geen kwestie van proberen maar gewoon doen. Het is een makkelijke saus met alleen een aantal basis ingrediënten en helemaal e-nummer vrij. Sommige recepten voor pastasaus uit de slowcooker bevatten bouillonblokjes, maar mijn voorkeur ging vandaag uit naar puur en eerlijk.
(bij bovenstaande foto moest ik alleen de tomatenblokjes uit blik nog toevoegen).
Ingrediënten voor pastasaus uit de slowcooker
Goed voor 4 personen:
- 1 pond gehakt
- 1 gesnipperde ui
- 3 fijngehakte tenen knoflook
- 2 gesneden stengels bleekselderij
- 1 gesneden winterwortel
- 1 gesneden, zoete puntpaprika
- 6 in blokjes gehakte verse tomaten
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 tl Italiaanse kruiden (ik gebruik deze biomix)
- Finish: peper, zout en wat verse basilicumblaadjes
Zo maak je de pastasaus uit de slowcooker:
- Fruit de ui en knoflook even kort in een braadpan.
- Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Doe alle ingrediënten met uitzondering van de finish in de schaal van de slowcooker en roer goed door.
- Kook op laag voor 6 uur of hoog voor 3 uur.
- Bereid de pasta volgens de instructies. Schep op de borden en doe er de saus eroverheen.
- Maak het af met peper en zout naar smaak en wat verse basilicumblaadjes.
Eet smakelijk!
Ben je dol op pasta? Dan vind je deze recepten vast ook heel smaakvol:
- spaghetti bolognese (slowcooker recept)
- studentenpasta met spinazie (makkelijk recept zonder slowcooker)
Pasta, zo ontzettend lekker met een eigengemaakte saus!!
Het ziet er zo heerlijk uit 😉