Nog niet zo lang geleden deden veel mensen hun oude, antieke kasten in de ban. Op Marktplaats stonden de Biedermeiers en Meidenkasten voor een prikkie te koop. Maar de antieke kasten zijn weer helemaal terug van weggeweest! En dan het liefst in een kek kleurtje. Een antieke kast verven… zou jij het doen?

Sinds een paar weken ben ik de trotse eigenaar van een nieuwe strandhuisje. Mijn oude strandhuisje, een zogenaamd bouwhuisje, heb ik verkocht en daarvoor in de plaats heb ik een unit aangeschaft. Dit zijn strandhuisjes die in z’n geheel worden geplaatst op het strand en die je dus niet elk seizoen helemaal hoeft op te bouwen en af te breken. (Hoe het precies werkt met strandhuisjes heb ik hier uitgebreid beschreven).

Op zoek naar een nieuwe kast voor het strandhuisje

Het stylen van het strandhuisje vind ik nog best een uitdaging. Het ziet er zo fantastisch mooi uit dat de oude meubeltjes uit mijn bouwhuisje compleet de plank misslaan. Ik wil een mooie mix van vintage en nieuw. Veel wit, planten en een paar eyecatchers. Veel inspiratie doe ik op via Pinterest, waar mijn strandhuisje bord al flink volstroomt. Qua kast gaan mijn eerste gedachten gaan uit naar een retro, stalen apothekerskast. Deze blijken nog hartstikke duur en ik twijfel over het vitrinegedeelte van de kast: dit gaat vast een rommeltje worden. Zou een antieke Biedermeier kast misschien iets zijn? Ook hier twijfel ik, want ik heb al een prachtige antieke tafel van mijn moeder gekregen en denk dat de sfeer dan weer te oubollig kan worden.

antieke eettafel strandhuisje

Een antieke kast verven dan maar?

Dat blijkt niet nodig! Op Marktplaats staan enorm veel antieke, geschilderde kasten te koop en al heel snel vind ik er eentje die in hele goede staat is, de juiste maten heeft en ook nog eens bezorgd kan worden. Kijk, hoe vind je hem staan?

wit geschilderde biedermeier

Ik heb gekozen voor wit om het in het strandhuisje lekker licht te houden. Maar qua kleuren kun je echt alle kanten op.

Wat dacht je van deze zwart- en grijstinten:

antieke kast geverfd

Of deze groentinten:

geverfde kast in groen

Leuk als kasten in de kinderkamer ook, deze roze exemplaren. En bij het maken van deze collage zie ik dat een kast er 3 keer opstaat, maar telkens anders gestyled. Zie je welke:

roze geverfde antieke kast

Je kunt natuurijk ook een fel kleurtje overwegen, zelf zou ik voor de felgele of mosterdgele gaan:

biedermeier kast verven

Zou jij het doen, een antieke kast verven?

Als het strandhuisje straks weer van het strand is ga ik thuis aan de slag met het re-stylen van de woonkamer. Zo komt er eindelijk nieuwe raambekleding, overweeg ik mijn houten vloer wit te schilderen en wil ik in plaats van de grote boekenplank een gigantische (niet-geschilderde!) Biedermeier kast. Eerst maar even sparen 😉 To be continued!