Heb jij ook soms moeite met het combineren van kledingstukken, het vinden van de juiste outfit voor een bepaalde gelegenheid of het bepalen van een eigen stijl? Een zogenaamde kledingbox + (gratis!) personal shopper kan dan uitkomst bieden. Ik probeerde het uit en ben groot fan! Het werkt als volgt:

Wat trek ik aan? Het is een vraag die we ons allemaal elke dag stellen. De ene keer gaat het makkelijk en de andere keer zit je met de handen in het haar. In de winkels hangen de kledingrekken vol met mooie items voor het nieuwe seizoen, en ook online zie ik de leukste kledingstukken voorbijkomen. Ik word er hartstikke hebberig van, maar vind het matchen vaak nog best lastig.

(Solliciteren? Lees hier mijn 3 praktische sollicitatie outfit tips).

Wat is een kledingbox?

Al vaker hoorde ik over een kledingbox. Je hebt verschillende merken die deze dienst aanbieden en dit is het principe: een styliste stelt op basis van jouw voorkeuren 2 outfits samen en deze worden in een doos naar je toegestuurd waarop jij thuis op je gemak kunt gaan passen. Je betaalt alleen voor de items die je leuk vindt en de rest stuur je terug.

“Is dat niet heel erg duur?!” Hoor ik je denken…

Ik probeer de kledingbox Zalon van Zalando uit en kan je verklappen, dat het allesbehalve duur is. Voor de hele dienst – dus de styliste, de selectie van de kledingstukken en het verzenden – betaal je niets. Ook kun je aangeven hoeveel je maximaal wilt uitgeven aan kledingstukken. Je kunt het dus zo goedkoop/duur maken als je zelf wilt!

Zo werkt de Zalon kledingbox

  1. Eerst maak je een profiel aan waarin je jouw maten aangeeft. Op basis van foto’s geef je aan wat voor outfits jij leuk vindt. Ook kun je zelf foto’s uploaden uit tijdschriften of bijv. van Pinterest.
  2. Op basis van deze gegevens worden er een aantal stylistes aan je voorgesteld. Je kunt op hun profiel en Instagram kijken en zo bepalen welke het beste bij je past. Ik kies voor Sophie, zij houdt van reizen en streetstyle, precies waar ik ook dol op ben.
  3. Vervolgens krijg je het aanbod om nog via de telefoon persoonlijk contact te hebben met jouw styliste, maar dit is niet perse noodzakelijk. Ik doe het niet want ik wil het zo laagdrempelig mogelijk houden.
  4. Sophie mailt mij vervolgens dat ze met mijn profiel aan de slag gaat en dat ze twee outfits gaat samenstellen. Deze krijg ik een dag later als preview toegestuurd per mail. Ik kan dan aangeven welke items ik niet leuk vind en nog eventueel extra wensen/suggesties meegeven.
  5. Drie dagen later arriveert de box…

Unboxing de Zalon kledingbox

Mia en ik vieren vakantie bij het strandhuisje. De kledingvoorschriften daar: joggingpak, geen make-up en haar in een knot. Lekker makkelijk. Maar dan krijg ik bericht dat de Zalon kledingbox bezorgd is! We springen in de auto en sjezen naar huis. Mia heeft ook de pre-selectie van de outfits gezien en is vooral benieuwd naar de Tommy sweater en AirMax 90.

Wat ziet het er gezellig uit he, zo’n doos vol mooie kledingstukken. Nu kan het grote passen gaan beginnen. In principe zijn het 2 outfits maar door te combineren kun je er gemakkelijk 3 of 4 van maken.

Ik ben RA-ZEND enthousiast. Wat heeft Sophie mijn smaak goed begrepen? Ik hou van kleding die lekker zit, sportief is maar toch fashionable. Let niet op mijn “strandhoofd” hoor 😉

Outfit 1: de broek van Hilfiger Denim met rode streep aan de zijkant zit heerlijk. Ook de Nikes vind ik super, wat een mooie kleur. De blouse kleurt perfect bij de gympen, maar ik heb al een soortgelijke blouse in de kast hangen. Het jasje vind ik ok, maar daar twijfel ik nog over.
Outfit 2: de camelkleurige broek, daar zou ik wel in kunnen wonen. Het topje is ook perfect, leuk met zo’n kolletje. En dan de laarsjes… WOW!!!
Outfit 3: ook deze broek vind ik heel erg leuk. Wel een beetje lang, die zal ik moeten laten innemen. De Tommy sweater mag ik nog net aan voor de foto van Mia, maar dan wil zij hem passen (staat haar trouwens ook erg goed ;-)). Bij deze outfit kunnen zowel de gympen als de laarsjes.

Twee minpunten aan de Zalon kledingbox

Nou ja, minpunten… het zijn eigenlijk meer uitdagingen.

  • Welke kledingstukken ga ik selecteren? Ik vind ALLES leuk! Maar dat wordt natuurlijk veel te kostbaar…
  • Hoe zorg ik ervoor dat de kleding straks in MIJN kast blijft liggen en niet in die van Mia terecht komt?! 😉

Wil je Zalon ook uitproberen? Je maakt binnen een paar minuten een profiel aan.