Reuzenrad in ZandvoortHet reuzenrad in Zandvoort is een van de grootste in Europa. Vanaf de top heb je fantastisch uitzicht over Zandvoort, het strand, de horizon, de duinen, helemaal richting Haarlem. Ik wil er in! Maar of ik de pubers zo gek kan krijgen…

Het is zaterdagmiddag en Sanne heeft bij ons gelogeerd. De meiden zijn tot diep in de nacht opgebleven en al facetimend, instagrammend en snapchattend hebben ze zich behoorlijk wat frisdrank, donuts en chips de man gemaakt. Ik lag in de kamer ernaast met oordoppen in, en heb er verder weinig last van gehad.

Hangen op de bank

Om een uur of 12.00 hoor ik gestommel en een hoop gegier, ze zijn wakker! Ik weet hoe het gaat, nu blijven ze eerst nog ruim een uur in bed hangen en dan wordt er geroepen: “Maaaam, wat kunnen we eten?” Ik maak pannenkoeken, dek de tafel en dan komen ze naar beneden gesloft, in hun joggingpakken. Het is inmiddels 13.00 uur en na het “ontbijt” begeven de meiden zich naar de bank, om daar onder dekentjes het hele social media ritueel van eerder weer voort te zetten.

Om 14.00 uur ben ik er wel klaar mee. De zon schijnt, de lucht is prachtig, perfect weer voor een rondje in het reuzenrad met geweldig uitzicht op Zandvoort!

Uitzicht op Zandvoort

Dat durf ik niet!

Meiden komop, we gaan het reuzenrad in Zandvoort in!
Nee joh! Dat is veel te hoog!! Moet het echt?!”

Na een hoop gesputter – voornamelijk van Mia’s kant, want die heeft het niet zo op attracties op grote hoogte na ons Tower of Terror avontuur in Disneyland – stemmen ze in. Op naar Zandvoort! Alleen nog even het haar- en make-up ritueel van de pubers…

16.00 uur, en we zijn eindelijk onderweg naar Zandvoort. Vanaf verschillende plekken in het dorp torent het reuzenrad hoog boven de gebouwen uit, ge-wel-dig! “Mam, ik durf niet!” Maar we zetten door en niet veel later bekijken ook wij vanaf 55 meter hoogte het fantastische 360 graden uitzicht. Eerst zijn we nog wat angstig (ja, ook ik een beetje), maar al bij het tweede rondje hebben de meiden hun iPhones weer onder controle en is er meer aandacht voor de selfies en de lifestreams dan voor het ritje.

Mia en Sanne in het reuzenrad

Meer zien?

In deze video kun je meegenieten van mijn uitzicht op Zandvoort, de omgeving en de gillende en selfieschietende pubers 😉

Het reuzenrad in Zandvoort

Heb jij ook zin in een ritje in het reuzenrad? Nog tot en met 24 september biedt het 55 meter hoge Reuzenrad ‘The View’ vanaf het Badhuisplein een spectaculair uitzicht over Zandvoort aan Zee en de wijde omgeving. Een ritje duurt ongeveer 10 minuten kost voor volwassen 6 euro en voor kinderen 4 euro. Na 24 september reist het reuzenrad naar andere steden in Nederland.

het reuzenrad in Zandvoort