Het is nog niet eens half september en de houtkachel heb ik al 2 keer aangestoken. Het najaar is aangebroken. Eigenlijk hou ik heel erg van deze periode en vooral van de heerlijke winterkost. Daarom bombardeer ik oktober tot OHIMP’s Winterkost maand! En ik ben benieuwd of jij me kunt helpen aan inspiratie.

Soepen en stampotten, ik ben er dol op! Voor andijviestampot mag je mij wakker maken, net als voor een ouderwetse tomatensoep. Ook draadjesvlees vind ik niet te versmaden! Maar naast de standaard recepten zijn er vast volop variaties te bedenken. Een van mijn vroegere vriendjes sierde de andijviestampot bijvoorbeeld op door er een blikje tomatenpuree doorheen te roeren? Van dit vriendje heb ik ook geleerd om een spinazie ovenschotel te maken. Het recept ben ik kwijt maar gelukkig heeft Ilja hem nog. Die zie je in oktober dus ook voorbij komen.

Wat is jouw favoriete winterkost maaltijd?

Heb jij nog lekkere – al dan niet ouderwetse – winterkost recepten? Dan hoop ik dat je die met me wilt delen! In oktober  heb je dan grote kans dat jouw recept op OHIMP voorbijkomt, uiteraard met een eervolle vermelding van jouzelf.

(Heb jij gelijk al trek gekregen in een winters maaltje als draadjesvlees? Check dan dit recept even, malsheid gegarandeerd!)

draadjesvlees recept