Heb jij de laatste laarzentrend al voorbij zien komen? Enkellaarsjes met studs. Stoer maar toch elegant en je kunt ze heel gemakkelijk combineren met verschillende outfits. Althans, dat vind ik natuurlijk :-), en dus trek ik erop uit op ook een paar te scoren.

Ergens halverwege de jaren ’80 kon je mij uittekenen in een Levis 501 en een paar Sendra boots. Die pijpen van m’n jeans had ik opgerold en trok ik over mijn laarzen. Het aantrekken was vaak wel even worstelen met boterhamzakjes en extra lange schoenlepels, maar als je ze eenmaal aanhad, zaten ze heerlijk.

De mooiste enkellaarsjes met studs vind ik de exemplaren die ook nog eens gespjes hebben, zoals het paar hieronder.

De enkellaarsjes met studs zijn te mooi om te verbergen

Terug van weggeweest is de Levis 501 en ook nu rol je de pijpen op en komen je schoenen en laarsjes extra goed tot hun recht. Mooi, want de enkellaarsjes met studs die ik voorbij zie komen zijn echt te mooi om te verbergen. Je draagt deze booties trouwens net zo gemakkelijk onder een skinny jeans of je combineert ze met een jurkje en dikke panty.

Dit paar vind ik ook prachtig! Maar misschien wel een beetje te luchtig…

Op zoek naar de perfecte enkellaarsjes met studs (en gespjes!)

Schoenenwinkels bezoek ik niet vaak. Ik draag de laatste tijd meestal sneakers en die score ik online. Maar eens per jaar ga ik samen met vriendin Saskia, los bij Van den Assem in Rotterdam. Dat is een prachtige schoenenwinkel en als wij er zijn – telkens eind januari als we naar het filmfestival in Rotterdam gaan – is het er sale. Dat doen we nu al ruim 10 jaar en zonder een bezoekje aan Van den Assem is ons dagje uit niet compleet. Vaste prik is dan ook dat wij te laat bij een van de voorstellingen verschijnen en onder een hoop “sorry’s” en “oeps, pardon’s” onze plaatsen bereiken met tassen vol goed gevulde schoenendozen. Zie je het voor je 😉

Van den Assem nu ook op het Gelderlandplein

Natuurlijk kun je enkellaarsjes met studs ook online kopen, Van de Assem heeft zelfs een heel uitgebreid aanbod. Maar ik wil echt goede laarsjes, die qua draagcomfort niet onder doen voor sneakers, dus ik ga naar de nieuwe vestiging van Van den Assem op het Gelderlandplein in Amsterdam. Moet je kijken wat een prachtige winkel en keuze:

Van den Assem Gelderlandplein

Ik pas verschillende exemplaren en vind het nog lastig kiezen. Het helpt dat in mijn maat niet meer alle exemplaren op voorraad zijn maar ik denk dan altijd “het moest zo zijn!” De verkoper is trouwens supervriendelijk en heeft nog een goede tip: bekijk eerst online naar welke schoenen je voorkeur uitgaat en bel ons dan op. Wij zorgen er dan voor dat de schoenen in jouw maat in onze winkel voor je klaar staan. Ik ben in ieder geval helemaal in de gloria met mijn enkellaarsjes met studs EN gespjes!

booties met studs en gespjes

Ik combineer de booties hier met een Levis 501, sweater en leren jasje. En, vind je het wat?

Fashiontrend: enkellaarsjes met studs