Hardlopers opgelet: dit zijn de 5 leukste steden om een marathon te lopen (en de leukste adressen om jezelf na de marathon te verwennen).

Bikini uit, hardloopschoenen aan: de zomer zit erop en het marathonseizoen gaat weer van start! Want welke loper droomt er niet van. De marathon van een stad als New York of Tokyo uitlopen. Heb je de ambitie om de 42,195 kilometer af te leggen in een wereldstad? Met Skyscanner maakte ik een lijstje met de vijf populairste marathonsteden. We geven je meteen ook de leukste en meest gezonde adresjes voor ná het sporten.

De 5 leukste steden om een marathon te lopen

marathon Berlijn

Marathon van Berlijn – 15/16 september 2018

Lekker dichtbij huis, dus over een jetlag hoef jij je geen zorgen te maken. De marathon van Berlijn is een van de grootste hardloopwedstrijden ter wereld. Het vlakke parcours biedt alle mogelijkheden voor een nieuw persoonlijk record. Sterker nog: de BMW Berlin-Marathon is momenteel de snelste marathon ter wereld. Laat je tijdens het lopen dus niet teveel afleiden door bezienswaardigheden als Checkpoint Charlie, de televisietoren en het moderne Potsdamer Platz. Dit is het moment om te knallen! De finish is bij de iconische Brandenburger Tor, hoe Berlijns wil je het hebben?

Voorbereiden?

Het uitgestrekte park Tiergarten is de uitgelezen plek voor een hardlooptraining. Je loopt er midden in de natuur en hoeft de paden niet te delen met automobilisten.

5 x fijne postmarathon-adresjes in Berlijn

Saftpresse Charlottenburg – Hier kun je terecht voor je broodnodige portie marathon-vitamines, want alle sapjes worden ter plekke voor je geperst. (adres: Kantstraße 138)
The Bowl – Bij The Bowl serveren ze kommen vol met de lekkerste groentegerechten. (adres: Warschauer Straße, 33)
Olivio Pizza Pasta Bar – Voor een welverdiend bord met pasta ben je bij Olivio Pizza Pasta Bar aan het juiste adres. (adres: Schönleinstraße, 29)
Love Your Feet – Bij Love Your Feet worden je vermoeide onderdanen verwend met voetbadjes en massages. (adres: Schivelbeiner Straße, 40) Vabali Spa Berlin. Sluit je zelf een hele dag op in dit overheerlijke kuuroord voor ontspannende massages en baantjes in het zwembad. (adres: Seydlitzstraße, 6)

Marathon van New York – 5 november 2017

marathon van New York

De marathon der marathons vindt natuurlijk plaats in New York en staat hoog op het lijstje van menig fanatieke hardloper. Het parcours doorkruist alle vijf de stadsdelen en eindigt op Manhattan ter hoogte van Central Park. Een geweldige ervaring, maar wees gewaarschuwd: de marathon van New York is berucht vanwege de verraderlijke bruggen en het parcours is loodzwaar. Om een persoonlijk record te behalen op de 42,195 kilometer moet je van goede huize komen, maar in dit geval geldt dat de ervaring minstens zo belangrijk is als het resultaat.

Leuke hardlooproute in New York

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je ook hardlopen in New York? Maak dan een mooie ronde door Central Park, een heerlijke plek om een stukje te rennen.

5 x fijne postmarathon-adresjes in New York

8th Wonder Juice Bar – Aan street food karretjes met verse sapjes geen gebrek in Manhattan, maar als je even wil zitten is deze sapbar een goed alternatief. Ze hebben ook hypergezonde acaï bowls om de dag mee te beginnen. (adres: 2nd Avenue, 370, Manhattan)
San Marzano Pasta Fresca – Je koolhydraten aanvullen doe je bij voorkeur in deze sfeervolle pastabar op Manhattan. (adres: 2nd Avenue, 117, Manhattan) Sonic Yoga – Even de benen strekken tijdens een ontspannen lesje yoga bij Sonic Yoga. (adres: 8th Avenue, 944, Manhattan)
Zuyuan – Geef je over aan de helende werking van de Chinese massagekunst bij Zuyuan. Kies voor de lichaamsmassage of geef je vermoeide voeten een opkikker. (adres: Mott Street, 48, Manhattan) sweetgreen – Voor een lichte maaltijd met veel groenten zet je koers naar sweetgreen. Een saladebar met heerlijke groentegerechten op de kaart. (adres: Broadway, 1164, Manhattan)

Marathon van Tokyo – 25 februari 2018

marathon van Tokyo

De Japanners staan bekend om hun gestroomlijnde efficiëntie en tijdens de marathon van Tokyo is alles dan ook tot in de puntjes geregeld. De start bevindt zich tussen de wolkenkrabbers in Shinjuku. Het parcours leidt je via tempels en pagodes, kleurrijke wijken en bosrijke stadsparken naar de finish bij het hypermoderne Tokyo Station. De marathon van Tokyo is een wedstrijd die niet op je bucketlist mag ontbreken.

Leuke hardlooproute in Tokyo

Laat de grootstedelijke bebouwing van Tokyo achter je en ontdek de groene kant van de stad. Tokyo barst van de parken waar je mooi kan lopen.

5 x fijne postmarathon-adresjes in Tokyo

Takano – Een flinke kom noodles is het perfecte postmarathon voedsel. Schuif aan bij Takano. (adres: Shinagawa-ku Nakanobu)
Hotel Mystays Nishi Shinjuku – Gun jezelf na de marathon een fijn hotel met een westers bed. (adres: 7-14-14, Nishi-Shinjuku)
Reiki by Yuko – Ultiem ontspannen tijdens een Japanse reiki massage. (adres: Nakano-ku)
Cosme Kitchen Juicery – 100 % biologische sapjes met gezonde ingrediënten als chiazaad, rauwe cacao en amandelmelk. (adres: Daikanyama cho 19-4)
Brown Rice by Neal’s Yard Remedies – Een gezonde interpretatie van de Japanse keuken. Op de kaart staan veel kleine gerechtjes met groenten in de hoofdrol. (adres: Jingumae 5-1-8)

Marathon van Londen – 22 april 2018

Marathon van Londen

De marathon van Londen is razend populair en startbewijzen zijn schaars. Niet zonder reden, want het afwisselende parcours leidt dwars door de binnenstad en de sfeer langs de route is opperbest. Mocht je nog nooit in Londen zijn geweest, dan kijk je gegarandeerd je ogen uit. Tijdens het lopen kun je vrijwel alle iconen van de stad afstrepen, waaronder de Tower Bridge, de Londen Eye en Big Ben. Het eindpunt bevindt zich tegenover Buckingham Palace, waar je met een vette glimlach over de finish zal zweven.

Leuke hardlooproute in Londen

Volg de oevers van het schilderachtige Regent’s Canal tot in het Victoria Park. De echte fanatiekelingen plakken er ook nog een rondje door het Queen Elizabeth Olympic Park aan vast.

5 x fijne postmarathon-adresjes in Londen

The Detox Kitchen – Wedden dat je na een groentesapje van The Detox Kitchen weer vol energie zit? (adres: Kingly Street, 10)
CycleLab – Officieel voor wielrenners, maar ook hardlopers zweren bij superfoods van CycleLab. (adres: Pitfield Street, 16B-18A)
Yoga West – Voor een goede balans tussen lichaam en geest sluit je aan bij een yogales van Yoga West. – (adres: Westpoint, 33-34)
Pod – Hét adresje voor een healthy lunch en de perfecte plek om je tekort aan koolhydraten/proteïnen/vitamines aan te vullen. (adres: Lombard Street 77) Floatworks – Ontspannen met een hoofdletter O tijdens een relaxte drijfsessie bij Floatworks. (adres: St. George Wharf 17b)

Marathon van Rio de Janeiro – 2 juni 2018

Marathon van Rio de Janeiro

Bij Rio de Janeiro denk je al snel aan iconen als Ipanema Beach en het Christusbeeld, en tijdens de marathon krijg je gegarandeerd de broodnodige bezienswaardigheden voorgeschoteld. Het parcours begint aan het strand in Pontal en loopt helemaal via de kust naar de wijk Flamengo. De route is relatief vlak en onderweg heb je schitterend uitzicht over de omringende bergtoppen en beroemdste stranden van Rio de Janeiro.

Leuke hardlooproute in Rio de Janeiro

Laat je inspireren door het marathonparcours van Rio de Janeiro en doe een heerlijke training langs de stranden van Ipanema en Copacabana. Heb je het warm gekregen, dan kun je na afloop lekker afkoelen in het frisse water.

5 x fijne postmarathon-adresjes in Rio de Janeiro

Bibi Sucos – Verse fruitdrankjes met tropische vruchten van lokale bodem vind je bij Bibi Sucos, dat meerdere vestigingen heeft in Rio de Janeiro. (adres: Rua Miguel Lemos, 31, Copacabana)
Lavanda Fitness Spa – Trakteer jezelf na afloop van de marathon op een welverdiende massage bij Lavanda Fitness Spa. (adres: Estrada da Gávea, 698)
Refeitorio Organico – Voor een gezonde hap zit je in dit restaurant met vegetarisch buffet zeker goed. (adres: Rua Dezenove de Fevereiro, 120) Jardim Botânico – Neem een break van je trainingsschema en maak the day after een rustige wandeling door de botanische tuinen van Rio de Janeiro. (adres: Rua Jardim Botânico, 1008)
Jaee – Bij Jaee draait het om gezond eten en je hebt er een ruime keus uit sapjes, soepen, wraps en salades. (adres: Avenida Ataulfo de Paiva, 1228)

Weet jij nog geweldige steden om een marathon te lopen?