hoe meet je plisse gordijnen in

Om me te oriënteren op nieuwe raambekleding voor in onze erker heb ik ruim de tijd genomen. Maar ik ben eruit, het worden plissé gordijnen! Alleen, plissé gordijnen inmeten… hoe pak ik dat aan?

Een tijdje terug schreef ik dat mijn erker toe is aan nieuwe raambekleding. De huidige rolgordijnen hebben hun beste tijd gehad: ze sluiten niet meer goed en vertonen aan de zijkanten rafels. Daar komt bij, ik heb ze destijds helemaal niet goed ingemeten waardoor er aan de zijkant enorme kieren zitten. Als het ’s avonds donker is kun je dus gewoon naar binnen kijken. Tijd voor iets nieuws!

raamsituatie voor

Wat voor raambekleding kies je?

Er zijn natuurlijk tal van oplossingen te bedenken om je raampartij van te voorzien. Jaloezieën, shutters, (rol)gordijnen en plissé gordijnen. Ik ga op bezoek bij de showroom van Raambekleding Nederland en bekijk alle mogelijke opties. Zij vertellen me dat jaloezieën nog steeds de meest verkochte raambekleding zijn, maar wat mij weerhoud is het feit dat ze gewoon niet eenvoudig schoon te houden zijn. Ik zie prachtige varianten, vooral de witte, houten modellen vind ik erg mooi. Maar als ik de mogelijkheden van de Label 65 plissé gordijnen zie ga ik overstag, daar ga ik voor!

inmeten van plisse gordijnen

(Dit is trouwens de kleur waar ik voor gekozen heb!!)

Waarom ik kies voor plissé gordijnen?

  • Ze zijn eenvoudig te reinigen. Gewoon met een borsteltje en een vochtige doek.
  • De bedieningskoorden en het systeem zijn bij plissé gordijnen veel subtieler weggewerkt dan bij rolgordijnen.
  • Je kunt kiezen uit heel veel verschillende kleuren. Wit is natuurlijk altijd mooi, maar ik denk dat ik dit keer voor iets opvallends ga.
  • Met plissé gordijnen kun je goed spelen als het om inkijk gaat. Vooral als je kiest voor een top-down, bottum-up principe: je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de onderkant van je raampartij af te sluiten en de bovenkant vrij te laten.

Plissé gordijnen inmeten, hoe werkt dat?

De medewerker van Raambekleding Nederland legt me uit hoe ik het inmeten van plissé gordijnen het beste kan aanpakken. Zijn belangrijkste tip: meet de producten pas in als alles klaar is en de maten van het kozijn niet meer kunnen veranderen. Moet er bijvoorbeeld nog gestuct worden, wacht dan tot dit gebeurd is met het inmeten. Verder vertelt hij dat er 2 manieren van meten zijn:

  1. ‘In de dag’: Dit houdt in dat er gemeten wordt tussen de kozijnen van het raam of tussen de muren.
  2. ‘Op de dag’: Dit houdt in dat er gemeten wordt op de kozijnen van het raam en dat het product dus voor de kozijnen valt en de zijkanten vrijhangen.

Showroom raambekleding.nl

Zo gaat hij nog even door met het geven van tips en suggesties, maar ik moet eerlijk bekennen dat het me een beetje duizelt. Ik krijg deze URL mee, waarin uitgebreid staat uitgelegd hoe je het beste kunt inmeten. Er staan ook veel instructies hoe je het beste te werk kunt gaan, om plissé gordijnen in te meten in een erker.

Toedeloe, ik laat wel een ‘inmeter’ komen!

Ik neem het zekere voor het onzekere en laat de monteur van Raambekleding Nederland inmeten. Zo voorkom ik dat ik straks weer raambekleding heb hangen met kieren aan alle kanten. Bovendien, vind ik het nog best betaalbaar: vanaf 75 euro voor het inmeten als je aankoopwaarde onder de 650 euro blijft. Daarboven is het zelfs gratis!

plissé gordijnen inmeten

Het inmeten blijkt inderdaad nog best een ingewikkelde klus. Doordat mijn erker niet overal even waterpas is moet er op een plek bijvoorbeeld een opvullatje komen. Ook krijg ik het advies om een andere raamschakelaar aan te schaffen, die niet zo uitsteekt. Kijk, daar was ik zelf sowieso allemaal niet opgekomen.

Inmiddels zijn bij mij de Label 65 plissé gordijnen ingemeten, de bestelling is geplaatst dus nu is het afwachten… Ik hou je op de hoogte!

monteur raambekleding.nl