Wooninspiratie: 3 woontrends 2017/2018

Onlangs bezocht ik een woonevenement om weer heerlijk wat wooninspiratie op te doen. Deze 3 woontrends vielen mij het meest op, maar ik zag nog veel meer moois:

Oktober = traditioneel woonmaand. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. De statistieken laten zien dat in oktober veel mensen hun huis opknappen, herinrichten en soms zelfs wel gaan verbouwen. Zelf ben ik op dit moment druk met een woonkamer metamorfose  dus een dosis wooninspiratie kan ik wel gebruiken.

woontrend: planken aan de muur

Dit vind ik 3 leuke woontrends voor 2017/2018

Gallery wall

Alweer even geleden schreef ik een blog over deze woontrend, de zogenaamde Gallery Wall. Op het oog kris kras door elkaar hang je schilderijen aan de muur, eventueel aangevuld met wat snuisterijen.

wooninspiratie: gallery wall wooninspiratie: gallery wall

De 2 foto’s hierboven heb ik gemaakt op de stand van Karwei. Zij zijn echt goed bezig vind ik, met hun transformatie van “platte bouwmarkt” naar meer woonwinkel waar je ook terecht kunt voor verbouwingen.

De foto hieronder heb ik gemaakt in het vt wonen huis. De prachtige tekeningen zijn van mijn buurvrouw (nou ja, buurvrouw… ze woont verderop in de straat) Ella Scholtens.

wooninspiratie: gallery wall

Veel grijs/groen tinten

Qua kleur zie ik de de grijs/groene tint veel voorbijkomen. Niet alleen op de muren, maar vooral veel kastjes zijn geschilderd in deze mooie kleur.

woontrend: grijs/groene kleur

woontrend: grijs/groene kleur

De kleur hierboven is wat lichter dan de grijsgroene kleur maar ik vind hem heel erg mooi. Deze kastjes worden op-maat gemaakt door de woonwinkel Combitex.

Gekleurde kranen

Prachtig vind ik de kranen en douchepalen gecoat in zwart, wit en legergroen. Van mij mogen kleuren als rood en geel op de kranen ook snel hun intrede doen.

wooninspiratie: gekleurde kranen

Deze douchepalen zijn van het merk Jee-O, ik zou er zowat mijn badkamer voor gaan verbouwen.

wooninspiratie: gekleurde kranen wooninspiratie: gekleurde kranen

Meer wooninspiratie

  • Een paar jaar terug was het een trend om je interieur zo wit mogelijk te houden. Nu zie je juist weer heel veel gekleurde muren en donkere accessoires.
  • In de jaren zestig en zeventig waren stellingkasten helemaal hot. Ook nu zie je heel veel planken aan de muur, gezellig gestyled met een plant, wat boeken en accessoires. Planken in de keuken in plaats van bovenkastjes zie je ook al een tijdje. Vorig jaar rond deze tijd heb ik mijn keuken op deze manier een nieuwe look gegeven, wat vind je er van?
  • Nog steeds zie ik heel veel open, stalen vitrinekasten terug in de stands op de vt wonen & design beurs. Ik denk eerlijk gezegd dat de industriele woontrend bijna op z’n retour is en dat we teruggaan naar warm, gezellig en huiselijk met bijv. een echte antieke kast als eyecatcher.

biedermeier kast verven

Woontrends zijn natuurlijk van tijdelijke aard, ik zou dus vooral gewoon je woning inrichten naar eigen smaak, of dat nu romantisch, industrieel of modern is.  Als jij je er maar lekker thuis bij voelt, want daar gaat het tenslotte om.

Wat ik verder nog voor moois zie op de vt wonen & design beurs:

wooninspiratie: wit lichtsnoer

Dit witte lichtsnoer is van Deens.nl. Sowieso een superleuk label met handige EN leuke woonoplossingen.

wooninspiratie: Brabantia prullenbak

In deze afvalbak – de zgn. Bo Touch Bin – kun je heel gemakkelijk je afval gelijk scheiden. Ik vind het ook handig dat hij op pootjes staat, zo zou ik er perfect de kattenvoerbakjes onder kunnen zetten. Daarnaast is het natuurlijk een plaatje om te zien.

wooninspiratie: tegelwand

Deze poster van Studio Boot is opgebouwd uit losse kaarten. Ik weet niet precies hoe het werkt en of en waar je het kunt kopen maar dat ga ik nog even voor jullie uitzoeken.

Woontrend: speakerlamp

Deze lamp geeft niet alleen licht, hij is ook nog eens een speaker, waar prachtig geluid uitkomt. Maar verdorie, ik ben het kaartje kwijt van deze aardige vent, die ALLES zelf met de hand maakt. Dus wie het weet mag het zeggen!

DYSON steelstofzuiger

Nog meer gemak voor in huis: de prachtige, snoerloze steelstofzuiger van Dyson. Even opladen en hij is er helemaal klaar voor. Je hebt geen stofzuigerzak nodig, er zit namelijk een reservoir in die je gewoon uitschuift en in de prullenbak leegt.