Koffiebar Mica in Haarlem

Koffiebar MICA in Haarlem is een van mijn vaste stekjes in Haarlem, voor een goeie koffie met wat home-made lekkers.  Vaak neem ik een koffie to-go, maar als ik wat meer tijd heb dan ga ik even zitten om te genieten. Niet alleen van de koffie, maar vooral ook van het toffe interieur.

Hotspot Mica - Haarlem

De Kleine Houtstraat in Haarlem wordt almaar leuker. Het is een lange straat die paralel loopt aan de Grote Houtstraat, de “mainstream” winkelstraat van Haarlem. In de de Kleine Houtstraat vind je veel boetiekjes, conceptstores, kappers, restaurants en koffiebarretjes, waarvan MICA er dus een is.

Kleine Houtstraat Haarlem

Sit back en relax

Moet je kijken, hoe leuk het interieur is bij koffiebar MICA in Haarlem. Het is er lekker licht met veel planten en qua sfeer doet het me een beetje denken aan Scandinavisch design. Dat is niet zo gek ook, de eigenaressen zijn de zussen Sophie en Annemarie en zij hebben een tijd in Kopenhagen gewoond. Daar konden zij dus volop Scandinavische inspiratie opsnuiven.

Coffee bar Mica - Haarlem

Shoppen bij Koffiebar MICA in Haarlem

Je kunt MICA geen echte conceptstore noemen. Het draait er om de koffie, thee en gezonde tussendoortjes. Trouwens niet alleen tussendoortjes, je kunt er ook goed ontbijten en lunchen.

menukaart MICA Haarlem

Maar ik vraag me af of jij, als je er bent, met lege handen naar huis kunt gaan. Je kunt bij MICA namelijk hele leuke spulletjes shoppen. Denk aan stationary, plantjes, bloempotten, edelstenen, sieraden en deze fantastische kopjes in marmerlook.

shoppen bij koffiebar Mica in Haarlem

Mica Coffeebar
Kleine Houtstraat 103
Haarlem
www.micacoffeebar.com
www.facebook.com/micacoffeebar

Nog meer leuke hotspots in Haarlem:

  • Native, qua “DNA” heel goed vergelijkbaar.
  • Blender, om de hoek bij MICA. Heerlijke biologische hapjes, sapjes, smoothies en meer.
  • De lekkerste haring in Haarlem haal je bij Balk Visch aan ’t Spaarne. Toplocatie voor mooie foto’s ook.
  • Als je op deze link klikt kom je bij alle hotspots in Haarlem uit, die OHIMP bezocht heeft. De lijst is niet volledig hoor. HaarlemCityBlog heeft het meest actuele en complete overzicht van ALLE hotspots, fijne winkeltjes en leuke plekken in Haarlem.