In een huis waar mensen samenleven, rollen de energieën in heftige golven door elkaar heen. Dit kan voor een intense, wat nare en gespannen sfeer zorgen. Jaja geloof me, in huize Dubois kan het flink onweren tussen moeder-de-vrouw en haar 15-jarige puberdochter 😉 Om de energie harmonieus te krijgen EN te houden kan de zogenaamde Gouden Driehoek van edelstenen helpen. Wat dit precies is? Ik ga het je uitleggen.

Al van kleins af aan voel ik me aangetrokken tot stenen. Ik weet nog goed dat ik als meisje van een jaar of zes urenlang op een ‘stenenstrand’ in Normandië aan het speuren was naar de meest ronde, gladde en witte keien. Als ik er dan eentje had gevonden dan geloofde ik dat deze mij geluk bracht en liep ik er continue mee in mijn hand.

Een aantal jaar later ging ik met mijn vader mee naar zijn werk. Hij was bouwkundig opzichter en moest het dak van een school inspecteren. Dat dak lag vol met keien en mijn vader had tijdens zijn klus geen kind aan me. In de jaren ’90 ontdekte ik edelstenen. Vooral de glad gepolijste stenen in lichte kleuren als roze, lila, wit en groen vond ik mooi. Dat stenen een geneeskrachtige werking kunnen hebben vond ik alleen maar mooi meegenomen.

edelstenen

Het is niet eens een kwestie van geloven…

Edelstenen hebben een geneeskrachtige werking, en dat is eigenlijk niet eens een kwestie van geloven. Stenen die zich eeuwen in de aarde hebben gevormd hebben nou eenmaal een bepaalde werking, gewoon als onderdeel van de natuur . Iedere edelsteen heeft een specifieke werking en een combinatie van stenen kan gericht een bepaald probleem aanpakken.

Wat is de Gouden Driehoek van edelstenen

In huis is het een drukte van jewelste als het om energiestromen gaat. Om deze energie harmonieus te krijgen en te houden is er de gouden driehoek. Dat zijn de drie stenen drie stenen amethist, rozenkwarts en bergkristal. Ze hebben elk met een eigen unieke kracht maar samen versterken ze elkaar en zijn ze goed in staat om negatieve energie om te zetten in positieve energie. Er komt weer harmonie en een liefdevolle, prettige sfeer in huis, in een kamer of zelfs op kantoor.

de driehoek van edelstenen

Welke werking hebben de drie stenen afzonderlijk?

De amethist: Met een amethist in huis kun je sneller ontspannen en bent je minder druk in het hoofd. Dus goed tegen stress en spanning, hij zorgt voor rust en ontspanning. In de slaapkamer zorgt hij voor een goede nachtrust en verder werkt de amethist is ook een heel goed bij hoofdpijnklachten.

De bergkristal: Reinigt de energie van de ruimte en heeft gelijk een goede reinigende werking op de mens. De energie van de bergkristal is activerend, maakt vitaler en werkt tegen pijn. Heldere gedachten en goede ideeën krijgen weer ruimte in je hoofd.

De rozenkwarts: staat voor zachtheid, liefde en pure emoties. Hij zorg voor vrede, liefde en gezelligheid in huis. Bewerkstelligt een positieve emotionele uitwisseling onderling. Rust in het hart zorgt voor harmonie van binnenuit. Met de rozenkwarts leert je van jezelf en van de ander te houden.

De gouden driehoek kan op verschillende manier gebruikt worden:

  • Eén grote gouden driehoek voor een heel huis, centraal in de woonruimte geplaatst of
  • kleinere gouden driehoeken  in  de woon-, slaap-,  bedrijfs- en praktijkruimte.

edelstenen reinigen

Verzorging van de Gouden Driehoek van edelstenen

Edelstenen hebben verzorging nodig. Voordat je ze in gebruik neemt moeten ze eigenlijk even ontladen en vervolgens weer opladen:

Ontladen kun je doen door ze onder lauw stromend water te houden.
Opladen kun je op verschillende manieren doen: je kunt ze in het zonlicht leggen, vooral Bergkristal is hier dol op. Rozenkwarts en Amethist verkleuren in de zon en kun je beter in het maanlicht opladen. Vooral de volle maan werkt goed, het helpt de energie de stenen schoon te maken (van slechte energie) en op te laden (met de goeie energie).

gouden driehoek van edelstenen

Hoe kom ik aan deze wijsheid?

Op internet kun je natuurlijk genoeg te weten komen over de werking van edelstenen. Maar laatst tijdens een koffiemomentje bij MICA in Haarlem (superleuke hotspot trouwens!), vertelde de eigenaresse me dat ze tijdens de volle maan een workshop edelstenen organiseert. Daar moest ik bij zijn natuurlijk! De workshop werd gegeven door Hanneke van Rock your World en duurde ruim 2 uur. Ik ging erheen met Laura en uiteraard werden we vierkant uitgelachen door onze dochters. “Een workshop edelstenen? Dat is zoooo Vrije Schools!!” Maar het viel Laura en mij juist op dat er alleen maar meiden van rond de 25 waren die er stuk voor stuk allesbehalve Vrije Schools uitzagen. Tijdens de workshop hebben we veel geleerd over de werking van edelstenen en ook de Gouden Driehoek van edelstenen kwam uitgebreid aan bod.

Op de site van Rock your World kun je nog veel meer lezen over edelstenen, ook hoe je ze kunt reinigen en opladen. Je kunt er ook edelstenen kopen, en heerlijke geuren die door hun samenstelling van verschillende aroma’s en kruiden ook een gunstige werking hebben op bijv. je energiepeil, hormonale balans of sfeer in huis.