thee mee naar schoolIk val van mijn stoel, werkelijk waar. Mia vraagt me of ze thee mee naar school mag?! Dat betekent dat ze een thermosfles mee zou moeten nemen, terwijl ze gewoonlijk nog liever uitdroogt, dan met een Dopper o.z.i.d. te worden gezien…

Goh, zou dit dan de eerste stap zijn naar ik-heb-maling-aan-de-rest? De laatste tijd mag ik zelfs een broodje mee naar school geven. In thee mee naar school zie ik tal van voordelen (warm blijven, drinken, gezonde thee) dus ik ga op zoek naar een coole thermosfles die niet lekt. Dat beloven ze natuurlijk allemaal, maar het zal niet de eerste keer zijn dat er verschillende schoolboeken en -tassen naar de knoppen zijn omdat er weer eens iets heeft gelekt.

Het wordt – met goedkeuring van Mia – uiteindelijk deze Mizu fles. De voordelen:

  • stoere look
  • wijde schacht (drinkt wat makkelijker/veiliger met hete thee dan een smalle opening)
  • houdt 10 uur lang warm en 20 uur lang koel (dus ook lekker in de zomer voor koele drankjes met ijsklontjes)

thee mee naar schoolDoor onder andere deze voordelen is hij wel wat duurder dan een fles van bijvoorbeeld de ACTION, ik hoop maar dat ze er zuinig op zal zijn.

Maar welke thee gaan we er in doen?

Nou daar heb ik wel een idee bij!  Als Mia dan toch thee mee naar school neemt, dan kan het maar beter gelijk goed werken voor haar concentratie. Want die laat nog wel eens te wensen over… Als ik op internet zoek kom ik uit bij allerlei soorten thee. De Hocus Pocus Focus thee spreekt me aan, maar kost 29,95 euro?! De Pickwick concentratiethee, mmm daar twijfel ik over. Meestal vind ik de reguliere theemerken teveel looizuur bevatten. Maar wie weet proberen we hem een keer. Uiteindelijk kom ik uit bij witte thee. En die hebben we toevallig ook nog eens in huis!

witte thee voor concentratie

Witte thee voor concentratie

Witte thee zit vol met het aminozuur theanine. Door het drinken van dit aminozuur komen je hersenen tot rust. Als je tot rust gekomen bent, zenden je hersenen alphagolven uit. Dit betekent dat je helemaal tot rust gekomen bent, maar nog wel bewust bent van alles wat je doet. Je wordt er dus niet slaperig van, maar bent nu juist goed in staat om je je te concentreren.

Tip: groene thee is ook supergezond en staat op nummer 2 thee als het op concentratie aankomt. Wist je dat je met groene thee kunt afvallen? Kijk maar.

Dag Mia, veel plezier! 

Vanmorgen verliep het allemaal niet al te soepeltjes. Ik hoop maar dat de thee z’n werk gaat doen en Mia snel weer rustig wordt 😉

witte thee mee naar school

3 adressen waar ik witte thee koop:

  1. Thee van Sander – website
  2. Simon Levelt – website
  3. Mabrouk, bij ons in Haarlem. Maar eigenlijk heeft elke biologische winkel wel witte thee in de verkoop.