cruisevakantie

Cruise vakanties, Mia en ik zijn er dol op! Een fijne bijkomstigheid aan een cruisevakantie is dat je maar één keer hoeft uit te pakken. Met deze handige paklijst zal het je aan boord van het cruiseschip aan niets ontbreken.

Samen met Mia ben ik nu twee keer op een cruisevakantie geweest. Eén keer naar de Caribbean en één keer naar de Arabische zee. Het leven aan boord vinden wij geweldig! Het chillen bij het zwembad, het lekkere eten, de voorstellingen in het theater (echt van TOP niveau, MSC Cruises heeft zelfs een samenwerking met Cirque du Soleil!), de wellnessfaciliteiten en natuurlijk het mensen kijken. Je ziet de meest uiteenlopende types voorbijkomen en Mia en ik hebben altijd de grootste lol om deze mensen eigen, kenmerkende namen te geven. Knappelie = de knappe Franse jongen die wij ‘s avonds altijd in de eetzaal tegenkomen. Grijze cuties = het té schattige, oudere koppel dat elke avond zo verliefd loopt te flaneren. Mamdoch = het andere moeder-dochter paar die klaarblijkelijk exact hetzelfde programma hebben als ons.

excursie cruise

Meer tips en weetjes voor een cruisevakantie lees je ook in mijn blog Cruisetips voor dummies.

Ook de excursies die je kunt doen tijdens een cruisevakantie vinden wij geweldig. Je komt op de allermooiste plekken en kunt er heel veel excursies boeken; of je nu van cultuur, shoppen of actie houdt. Kijk, wat dacht je van onze trip door Oman:

Ga je op cruisevakantie? Dit neem je mee:

1. Paspoort en papieren.

Omdat je ook waarschijnlijk die spannende havens in vreemde landen wilt bezoeken, heb je altijd je paspoort nodig. Leuk, want in de betreffende landen krijg je er weer een mooie, exotische stempel bij in je paspoort. Natuurlijk heb je ook je verzekeringspapieren of -pas bij de hand.  Ik heb de passen voor onze zorgverzekering altijd standaard in het hoesje van mijn telefoon zitten. Qua reisverzekering kies ik voor gemak en heb ik een doorlopende reisverzekering. Hiermee ben je 60, 180 of zelfs 365 aaneengesloten dagen per jaar verzekerd op vakantie. Voor mij is 60 dagen genoeg. Omdat ik regelmatig buiten Europa op vakantie ga heb ik gekozen een reisverzekering met werelddekking.

2. Handige handbagage items.

Het inchecken aan boord van een cruiseschip gaat hetzelfde als bij een vliegtuig. Je koffer check je in en deze wordt later bij je kamer bezorgd. Maar zodra je aan boord van het schip bent wil je natuurlijk gelijk gaan genieteen van de faciliteiten. Zorg er daarom voor dat in je handbagage bijvoorbeeld al een bikini en zonnebrand zit. Tip: zorg gelijk voor een handige handbagages, deze kun je dan tijdens de cruisevakanties meenemen op excursies of gebruiken als strand/zwembadtas.

inpaklijst cruisevakantie

3. De juiste outfits.

Als je een week op cruisevakantie gaat zijn dit een beetje de essentials:

• 7 x ondergoed

• 3 shortjes

• 2 lange broeken

• 7 tops (shirtjes, hemdjes

• 3 bikini’s

• 2 vestjes

• 3x kleding voor de formele avonden (cocktailjurkjes, mooie jumpsuit)

• 3 paar schoenen: slippers/sandaaltjes, sportschoenen en hakken

MSC cruises zwembad

Eerlijk gezegd is het mij nog niet eerder gelukt me aan bovenstaande paklijst te houden… Maar beter mee verlegen dan om verlegen gaat eigenlijk niet op als je aan het cruisen bent. De cabines zijn natuurlijk van veel gemakken voorzien maar het is wel compact. Je kledingkast is dan ook niet al te groot. Bovendien, als je items vergeten bent: alles aan boord is te koop, en vaak zelfs heel voordelig vanwege de taxfree.

diner op cruisevakantie

Wat verder nog handig is:

  1. Badlakens krijg je meestal aan boord. Maar een extra doek is vaak wel lekker.
  2. Ook neem ik altijd van die grote knijpers mee waarmee je je handdoek aan je bedje kunt bevestigen. Aan boord staat namelijk vaak een windje omdat je midden op zee bent.
  3. Een pet, doek of sjaaltje om je te beschermen tegen de zon (aan boord of als je op excursie bent).
  4. Vergeet geen boeken en/of tijdschriften. Heerlijk toch, als je aan de rand van het zwembad je eigen boek bij je hebt. Natuurlijk kun je ook leeswaar aan boord kopen, maar dit is dan meestal in het Engels.
  5. Spotify afspeellijsten en Netflix series die maak je thuis al offline beschikbaar, de WiFi op een cruiseschip is ontzettend duur, omdat dit via de satelliet gaat.

msc cruiseschip