Eyeliner opbrengen is een hele kunst. Althans, dat vind ik want mijn 40-plus ogen werken gewoon niet lekker mee. Ongewenste rimpeltjes, plooitjes en  bobbeltjes komen een strak lijntje niet ten goede. Welke eyeliner blijft goed zitten, zonder dat je vegen halverwege je oogleden krijgt? 

Al van jongs af aan teken ik een zwart lijntje boven mijn ogen. Dat ging tot mijn 30e prima met een simpel oogpotloodje van de HEMA. Maar naarmate de jaren verstreken en mijn oogleden wat te lijden hadden onder de zwaartekracht, voldeed het eenvoudige oogpotlood niet meer. Allerlei trucs heb ik uitgehaald om het lijntje strak boven mijn oog te krijgen, zonder dat het af zou geven op mijn bovenooglid. Verschillende kwastjes, poeders, vloeistoffen, primer noem maar op.

When you suck at eyeliner!

Als ik de lijntjes trek is de symmetrie vaak ver te zoeken. Daarom vind ik het onderstaande filmpje ook zo supergrappig en herkenbaar.

Verschillende soorten eyeliner lijntjes

Eyeliner opbrengen kan op heel veel verschillende manieren en je hebt natuurlijk tal van verschillende vormen. Mijn lijntje loopt ietsje dikker uit naar de buitenkant, maar het model is natuurlijk geheel persoonlijk: wat vind je mooi en wat past goed bij jouw ogen. Dit zijn een aantal voorbeelden, mijn lijntje lijkt het meest op die van linksonder:

tips: welke eyeliner blijft goed zitten

Welke eyeliner blijft goed zitten?

Ik kan een streep onder mijn zoektocht zetten! Sinds een tijdje gebruik ik de zgn. Ultra Precision Superliner van l’Oreal. Deze heeft een heel fijn kwastje van foam waarmee je heel secuur te werk kunt gaan. Ook de vloeistof werkt lekker mee en loopt niet door in mijn lijntjes. En het allermooiste is dat het lijntje ECHT niet afgeeft op mijn bovenooglid. Ik heb altijd de donkerbruine kleur, dat vind ik net wat zachter dan zwart. De prijs ligt rond de 14 euro maar de producten van l’Oreal zijn altijd wel bij een drogist in de aanbieding is mijn ervaring. Nu kun je de superliner bijvoorbeeld met 20% korting kopen bij Douglas.

Dit vind ik een prachtig lijntje:

eyeliner zetten

Zou een permanent lijntje nou niet fijn zijn?

Al een tijdje loop ik te twijfelen over het wel/niet laten zetten van permanente make-up. Hoe lekker zou het zijn als je ‘s morgens wakker wordt en je wenkbrauwen en eyeliner gelijk goed zitten? Binnenkort heb ik mijn eerste afspraak bij Mandy van salon Beausense, zij is expert in het zetten van permanente make-up. Spannend! Ik houd jullie op de hoogte.

Volgende week in de Mama Mia test:

Vorige week hebben we de eerste Mama Mia test geplaatst, met de hit mascara van het Kruidvat (3,39 euro). Volgende week testen Mia en Sanne een “plump” lipgloss. Zo eentje waar je lippen voller van (zouden) worden. Wij zijn benieuwd!