Al dagen heb ik het koud en dansen er heerlijke warmhoudertjes voor mijn ogen: een knapperend haardje, een bak verse erwtensoep, een tijdschrift en verder helemaal niks. Maar zelf erwtensoep maken, dat is toch hartstikke moeilijk? Niet dus!

Zelf erwtensoep maken is een klusje van niks. Natuurlijk kun je het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt, maar ik hou van lekker en simpel. Niet dat ik nou naar een blik of zak erwtensoep grijp hoor… nee het moet wel gezond zijn.

Ingrediënten erwtensoep: 

  • 1 zakje spliterwten
  • 2 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • laurierblaadje
  • 2 winterpenen
  • 1 ui
  • een middelgrote prei
  • 1 halve knolselderij
  • 3 takjes selderij
  • peper en zout naar smaak

Bereiding:

De spliterwten laat je een uurtje pruttelen in 2 liter water. Je hoeft ze niet te wassen of voor te weken. Ik deed er een laurierblaadje bij en twee bouillonblokjes. Af en toe roeren en eventueel schuim wegscheppen. Ondertussen snijd je de overige ingrediënten fijn, die je na een uurtje toevoegt. Nog een half uur op een zacht vuurtje laten staan en de laatste 10 minuten voeg je eventueel nog een in plakjes gesneden rookworst toe.

Best wel lekker en simpel toch?

IMG_2051.JPG

Zelf erwtensoep maken

Dit is een basisrecept voor een hele makkelijk erwtensoep. Maar de smaak vind ik er niet minder om hoor 🙂 Mocht je tips of suggesties hebben, let me know!!