Pinterest is voor mij een grote bron van inspiratie. Maar Instagram kan er ook wat van hoor! Ik kwam laatst toch zo een leuk account tegen: Face the Foliage, een kunstproject van Justina Blakeney waarbij zij portretten laat zien die gemaakt zijn met niet meer dan bloemetjes en blaadjes. Dat wilde ik proberen! Maar of het wat is geworden…

Op Face the Foliage zie je de mooiste portretten voorbijkomen, wat vind je bijvoorbeeld van Vincent van Gogh:

Het ziet er kinderlijk eenvoudig uit, dat ga ik ook proberen.

Painting with leaves for Dummies

In de tuin jut ik wat herfst leftovers bij elkaar: bramen die toch niet meer rijp zullen worden, blaadjes, takjes, bloemetjes en bessen. Het portret zie ik nog niet helemaal voor me maar dat komt vast wel als ik ga beginnen. Ik kijk goed naar alle voorbeelden op Face the Foliage en ga aan de slag.

Ik buig takjes, arrangeer bramen, speel met de bessen  en begin weer van voor af aan. Goh, dit is nog niet eens heel eenvoudig!

Dit vind ik echt hele mooie portretten:

Kijk anders zelf maar eens, ik ben benieuwd wat jouw favoriet is: Face the Foliage

En wat vind je van mijn “kunstwerk”? Lijkt misschien meer op een buitenschoolse kleuteractiviteit, vind je niet?? 😉
painting with leaves