Toen Mia, Sanne en ik laatst  in Amsterdam aan het winkelen waren, kwamen we langs de Dyson shop-in-shop in het Amsterdamse filiaal van Hudson’s Bay. Of we een blow-dry sessie wilden uitproberen met de allernieuwste Dyson Supersonic haardroger. Nou, dat wilden we wel!

Ik had al veel gehoord over deze föhn en de voordelen zijn niet van de lucht! Meer dan vier jaar lang heeft Dyson het product getest op allerlei verschillende soorten haar, van over de hele wereld. Ze gebruikten daarvoor tot nu toe al 1625 km echt mensenhaar.

  • De Dyson Supersonic haardroger gebruikt een snelle, gecontroleerde luchtstroom waardoor er drie keer zoveel lucht uitgeblazen wordt.
  • Hierdoor is hij tot acht keer sneller dan de motor van andere haardrogers en maar half zo zwaar. De Dyson Digitale Motor is zo klein, dat hij in de handgreep past in plaats van in de kop van de machine. Daardoor ligt hij goed in de hand en is hij veel stiller dan andere haardrogers.
  • Verder voorkomt de intelligente temperatuurregeling dat je haar beschadigd wordt door te hete lucht door de temperatuur 20 keer per seconde (!) te meten.

Dyson in Hudson's Bay

Blow-dry sessie in Hudson’s Bay

Het is herfstvakantie en samen met Mia en Sanne ga ik een middagje naar Amsterdam. Bij het nieuwe warenhuis Hudson’s Bay aan het Rokin worden we uitgenodigd voor een Dyson blow-dry sessie. Hudson’s Bay is prachtig, heel ruim omgezet met veel shop-in-shops waar de Dyson Supersonic Hair Boutique er eentje van is.

review Dyson fohn

Je wordt tijdens zo’n sessie mooi geföhnd, maar krijgt (desgewenst) ook uitleg over de Dyson Supersonic haardroger, hoe je deze het best kunt gebruiken en wat algemene, handige föhn tips. Kijk, in deze 1-minuut video zie je de werking van de föhn (en ook hoe Mia en Sanne de kermis onveilig maken en ik vriendjes word met de Amsterdamse duiven ;-))

Van Dyson mogen wij de Dyson Supersonic haardroger thuis verder uitproberen!

En dat vinden wij geen straf. De haardroger heeft 3 verschillende opzetstukken die heel handig magnetisch op de body klikken. Mia is fan van de diffuser, die heel eenvoudig haar krullen weer terug in haar haar brengt.

Mama Mia test

Er zijn 3 standen voor de luchtintensiteit en 3 standen voor warmte. Daarnaast heeft de föhn een koude stand, wat heel goed is om je haar mee na te drogen (koude lucht sluit de haarschubben weer wat o.a. goed is voor glans).

Dyson Supersonic haardroger

Ik ben zelf niet zo heel goed in het in model föhnen van mijn haar. Meestal laat ik het aan de lucht drogen en maak een vlecht, knot of hoge staart. Dat komt omdat ik föhnen gewoonlijk best zwaar vind. Maar ik moet zeggen dat het drogen van mijn haar met de Dyson Supersonic haardroger heel gemakkelijk gaat. Hij ligt erg prettig in de hand en is allesbehalve zwaar. Ik gebruik meestal het opzet stuk voor precisie föhnen en ga dan met een ronde borstel aan de slag. Even nablazen met koude lucht en… voilà!

Ook iets voor jou?

Voor de Dyson Supersonic haardroger moet je wel even in de buidel tasten. Dit juweeltje kost nl. 399,- euro! Maar dan heb je ook wel wat, geloof me. De föhn kun je bij Dyson online bestellen, maar ik kan me voorstellen dat je voor zo’n aankoop hem liever even in het echt wilt bekijken? De blow-dry sessies zijn nog t/m april in de verschillende Hudson’s Bay warenhuizen in Nederland te genieten. O ja, een afspraak van tevoren maken is niet nodig.

Dyson blow-dry sessie

In de rubriek Mama Mia Test proberen Mia, haar vriendinnen en ik verschillende beauty producten uit. Zo testten we eerder: