Driehoek tattoos heb je in heel veel verschillende variaties. Ik vind ze prachtig! Maar wist je dat een tatoeage van een driehoek meestal een diepere betekenis heeft? Zo staat de driehoek symbool voor individualiteit, onafhankelijkheid, solidariteit en kracht. Maar een driehoek tattoo kan nog veel meer zeggen.

Driehoeken zijn terug te dateren voordat er überhaupt een geschiedenis was. In de natuur worden driehoeken gevonden in dierenvormen en de vormen van bomen en bergen.

driehoek tattoos spar

De driehoek is dan ook al sinds mensenheugenis bekend en wordt al duizenden jaren gebruikt om heel veel verschillende betekenissen in religie en wetenschap uit te beelden.

De religieuse driehoek betekenis

Driehoeken hebben drie kanten, dus ze worden vaak gebruikt om het christendom uit te beelden. De Heilige Geest, Vader en Zoon worden zo door elk punt vertegenwoordigd.

Maar de zijden van een driehoek worden vaker gekoppeld aan betekenissen:

– Verleden, heden en toekomst
– Gedachte, gevoel en emotie
– Moeder, meisje en crone
– Creatie, behoud en vernietiging
– Waxing moon, waning moon, full moon
– Moeder, vader en kind

In het christendom kan een driehoek ook gebruikt worden om het Oog van Voorzienigheid te vertegenwoordigen. Dit is een allesziend oog en wordt vaak afgebeeld als een oog binnen een driehoek die omringd wordt door licht.

driehoek tattoo oog

driehoek tattoo oog

Grieken geloven dat de driehoek symbolisch is voor een deuropening. De gedachte is dat de combinatie van polariteiten een nieuwe opening of deuropening zou geven aan een hogere wijsheid.

De Mystieke Betekenis van driehoek tattoos

In de numerologie is drie een mystiek getal. Een betekent kracht, twee symboliseert een opening, terwijl drie de wijsheid vertegenwoordigt die door één en twee samen wordt gecreëerd.

Een driehoek kan ook de elementen Aarde, Water, Vuur en Lucht symboliseren.

Hoe een driehoek tattoo gezet wordt zegt ook iets

Als de driehoek naar boven wordt gericht, symboliseert het mannelijkheid en vaderschap. Als de driehoek naar beneden wijst staat dit voor vrouwelijkheid en moederschap. Twee driehoeken kunnen ook in één afbeelding gecombineerd worden om de mensheid te symboliseren of de band tussen een man en een vrouw in een familie omgeving te tonen.

man vrouw driehoek tatoeage

Driehoeken kunnen ook goed gezet worden om de verbinding tussen broers en/of zussen te symboliseren. Kijk hoe leuk:

broer zus tattoo

Nog een hele reeks betekenissen

Andere betekenissen in verband met driehoek tattoos zijn harmonie, proportie, verlichting en integratie. Een driehoek tattoo kan ook gebruikt worden als een symbool van creativiteit, eenvoud, verandering en balans.

Dit vind ik mooie driehoek tattoos met bloemen:

Welke driehoek tattoo vind jij het mooist? Ik de driehoek met vlinder en stipjes op de paarse deken, eerder in dit bericht. Maar ook de spar die je hieronder links bovenaan ziet vind ik prachtig!

Zin in meer tattoo inspiratie? Neem dan even een kijkje op mijn Tattoo Inspiration bord op Pinterest.

Deze artikelen schreef ik eerder over tatoeages:

Of neem ik kijkje op mijn Pinterest tattoo inspiratation bord.