Gister was het weer zover, ik had een Prince terugval. Wat je je daar bij moet voorstellen? Dat ik urenlang met een headset op Prince aan het luisteren ben, lyrics opzoek en foto’s bekijk van “that skinny MF with the high voice” :-). Geen straf, maar puur genieten. Dit vind ik de mooiste zwartwit Prince foto’s :

Toeval of niet, toen ik All the critics love you in New York van het album 1999 aan het meebleren was, hoorde ik hem zingen over 4 november! En laat het nou toch precies 4 november zijn vandaag?!

Prince zwartwit foto's collectie

Waarom zingt Prince over 4 november?

It’s time for a new direction
It’s time for jazz to die
Fourth day of November
We need a purple high

All the critics love you in New York staat op zijn album 1999 dat op 27 oktober 1982 uitkwam. Het album heeft de titel 1999 meegekregen, als protest tegen de nucleaire profilering van de VS indertijd. Reagan was aan de macht en op 6 november was het “Election Day” en dit was op 4 november volgens de kranten van die dag (jaja, ik heb wat speurwerk verricht) een hot topic. Zou Prince dat bedoeld hebben, met It’s time for a new direction?

20+ zwartwit foto's Prince

 

Van sommige liedjes wist ik niet eens meer dat ik ze van A tot Z kon meezingen

Een van mijn favoriete songs van Prince is International Lover. Maar ik moet eerlijk bekennen, dat ik hem een beetje vergeten was! Ik luister het album 1999 via mijn Sony WH-900. Het geluid lijkt wel direct in mijn hersenen terecht te komen en zet allerlei verschillende emoties in gang.

Prince luisteren

Zodra de eerste tonen van International Lover inzetten, waan ik mij in Benidorm, anno 1985. Samen met mijn nicht logeer ik 2 weken bij mijn opa en oma, die daar overwinteren. Als nieuwsgierige pubers houden wij ons voornamelijk bezig met jongens en onze walkmans. Op de mijne speelt Prince non-stop zijn vulgaire maar o-zo briljante songs. International Lover zing ik luidkeels mee en ik hoop maar dat mijn opa en oma geen woord Engels spraken…

20+ zwartwit foto's Prince

(Zie jij wat ik zie… drinkt His Royal Highness hier nou gewoon een Heineken?)

Darlin’, it appears to me
That you could use a date tonight
A body that’ll do you right
Tell me, am I qualified

Sony MH-900

De mooiste zwartwit Prince foto’s

Op Pinterest (trouwens, op het hele internet) kun je volop mooie en zeldzame foto’s van Prince vinden. (tip: check mijn Prince Pinterest bord voor nog veeeeeeeel meer foto’s). Dit vind ik hele mooie zwartwit Prince foto’s:

20+ zwartwit Prince foto's

prince

Prince… zucht, zwijmel.

Prince gifje