Je bent de 30 allang gepasseerd en je gezicht krijgt almaar meer last van de zwaartekracht. Toch zijn er momenten dat je denkt: ‘hé, vandaag zie ik er hartstikke goed uit! Ik zou wel een leuke foto van mezelf willen.’ Nou HUP, nemen die foto! En met deze selfietips kun je dat gemakkelijk zelf en sta je er nog leuk op ook.

Natuurlijk, de Snapchat- en Instagram filters van tegenwoordig zijn ideale tools om jouw selfie de looks van een jonge blom mee te geven. Maar ja, hoe realistisch zijn die konijnenoren, getuite  lipjes en onschuldig grote ogen nou eigenlijk? Toegegeven, de foto’s strelen vaak wel je ego en tijdens het maken heb je de allergrootste lol.

snapchat filter

Ben je niet vies van de hulp van een app? In tip 5 vertel ik meer over 2 apps die jouw selfie net wat meer glans geven.

5x selfietips voor volwassenen

Tip 1: Maak gebruik van het juiste licht

Mia zweert bij haar flitslicht bij het maken van haar selfies. In de meeste gevallen (en helemaal op onze leeftijd) is natuurlijk licht veel beter. Ga bijvoorbeeld bij een raam staan en kijk met welke lichtval jouw gezicht het beste uitkomt. Fel zonlicht werkt juist weer averechts, daarvan ga je met je ogen knijpen en krijg je gekke schaduwen bij je neus.

selfie skilift

Tip 2: Kies de juiste hoek

En hiervoor zijn een aantal “regels”:

  • Fotografeer jezelf nooit recht van voren, dat maakt je gezicht namelijk heel plat. Draai je gezicht juist een klein beetje naar links of rechts.
  • Zorg dat je de camera een beetje boven je hoofd houdt.
  • Doe je kin een heel klein beetje omlaag
  • No duckface! Ieder voor zich natuurlijk, maar op onze leeftijd leg je dan juist het accent op de fijne lijntje op je bovenlip.
  • Adem in, adem uit… Zorg dat je ontspannen bent en op een uitademing neem je vervolgens de foto.

Selfie in Lissabon

Dit is onze gids in Lissabon, waarmee we een tour door de stad maakte in een jaren-70 auto. Aanrader!

Tip 3: Let op de achtergrond

Bij een selfie gaat het natuurlijk om jou. Maar een leuke achtergrond werkt vaak extra goed mee en vertelt net wat meer over de het moment.

Selfie in Zweden

Hier sta ik op de vuurtoren van het magische eilandje Pite-Rönnskär in Zweden. Deze vuurtoren kent trouwens een hele leuke geschiedenis, ik vertel er hier meer over.

Tip 4: Arm te kort? Voor een selfiestick hoef je je allang niet meer te schamen

Selfiesticks zijn ideale hulpmiddelen om wat meer afstand te creëren tussen jou en de camera. De meeste selfiesticks kun je via Bluetooth met je telefoon connecten waardoor het nemen van de selfie heel gemakkelijk gaat via een knopje op de stick zelf. En anders kun je natuurlijk altijd gebruik maken van de timer in je camera zelf. Zelf ga ik trouwens niet op stap zonder een opgeladen powerbank. Zul je net zien, heb je een mooi selfiemoment te pakken, is je telefoon leeg 😉

selfie_konijn

Ook leuk om te lezen: dit kun je allemaal doen met je selfiestick

Tip 5: Tune je selfie op met gebruik van een app

Geen verplichting natuurlijk, maar met deze 2 apps kun je heel gemakkelijk je wallen verzachten, je huid egaliseren en je lippen wat meer kleur geven.

Heb jij nog goede selfietips? Ik lees ze graag!