goulashsoep klaar

Goulash (ook wel goelasj) is een Hongaars recept. Eigenlijk is de toevoeging soep overbodig, want in Hongarije eten ze goulash sowieso als soep. Daar noemen ze het Gulyás. De ingedikte variant, meer een stoofschotel, heet daar Pörkölt. Verwarrend hè. 

Lekker op een winterse dag

Laten we het er maar gewoon op houden dat goulashsoep onwijs lekker is op een koude, winterse dag. Wel uitkijken met opscheppen, door het paprikapoeder krijg je goulashsoep vlekken lastig uit je kleren of je tafelkleed. En nog een tip: wil je wat minderen met zout? Gebruik dan de runderfond van Fundo. 100% natuurlijk, zoutarm en vetarm.

Ingrediënten goulashsoep

 • 100 gr gerookt spek in reepjes
 • 2 el zonnebloemolie
 • 400 gr. runderlappen, in kleine blokjes gesneden
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 teentje knoflook, fijngehakt
 • 2 el (gerookt) paprikapoeder
 • 4 rode paprika’s in stukjes
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1,5 liter runderbouillon of runderfond
 • een bakje verse oregano
 • 2 laurierblaadjes
 • eventueel: 250 gr aardappels, geschild en in blokjes en een bakje zure room

ingredienten goulashsoep

Recept goulashsoep

Bak de spekblokjes op laag vuur uit in een soeppan met dikke bodem. Zorg dat ze lekker knapperig zijn. Voeg de olie toe, zet het vuur hoog en bak het rundvlees kort (een paar minuten) bruin. Doe de ui, paprika, knoflook, paparikapoeder en tomatenpuree in de pan en bak een minuut of 4-5. Giet nu de bouillon erbij, voeg de laurierblaadjes toe en laat een paar uur zachtjes koken. Voeg tenslotte de fijngehakte oregano toe en laat nog 10 minuten meekoken.

goulashsoep maken

Wil je er echt een stevige maaltijdsoep van maken? Voeg dan tegelijk met de oregano de aardappelblokjes toe en laat ipv 10 minuten nog een kwartiertje koken, tot de blokjes gaar zijn. Schep de soep in kommen, voeg evt. een lepel zure room toe en serveer met een lekker stuk brood om te soppen.

Eet smakelijk!