“Mia, waarom heb je zo’n glimmende neus?” Het is weekend en mijn dochter gaat met een paar vriendinnen naar… ik weet eigenlijk niet waarheen. “Dat is highlighter mam, duhhh!” Highlighter, weer iets nieuws. Terwijl mijn glimmende kind de hort op gaat, ga ik eens kijken wat highlighter nou precies is.

Al bij mijn eerste zoekopdracht in Google lees ik dit:

Highlighter komt altijd van pas. Het geeft vorm en glans aan je gezicht, kan je er wakker uit laten zien en creëert een jonge look. Daarnaast is het snel en makkelijk om highlighter aan te brengen en is het overal verkrijgbaar.

Er zijn verschillende soorten highlighters verkrijgbaar:

 1. poeder
 2. vloeibaar
 3. crème

Ik heb een hele droge huid dus zou beter voor vloeibare highlighter kunnen kiezen. Maar aangezien ik  nu al weet dat ik er niet dagelijks als een glimworm bij wil lopen kies ik voor Mia een highlighter uit, in poedervorm. Verder kan de prijs van highlighter ook nog heel erg verschillen. Je hebt producten van de dure merken maar ook highlighter van de meer betaalbare merken. Voor deze review kies ik een  highlighter van Douglas’ van het eigen merk. Een palette met verschillende kleuren.

Douglas highlighter palette

Welke kleur is geschikt

Highlighters zijn in verschillende kleuren en tinten verkrijgbaar. Roze, gelig, goud, zilver of parelmoer. Welke kleur mooi staat bij jouw huid is afhankelijk van je huidskleur. Een koel huidtype, met roze ondertonen, kan beter voor een roze of zilveren tint gaan. Iemand met een warme, gele of olijfkleurige huid kan beter gouden kleuren kiezen.

Douglas highlighter

Op welke plekken doe je highlighter?

 • Tussen de wenkbrauwen vervagen richting het voorhoofd
 • Op de neusbrug
 • Op de zgn. cupid’s bow (bovenlip)
 • Het midden van de kin
 • Jukbeenderen
 • binnenste ooghoeken
 • Onder de wenkbrauw

highlighter van Douglas

Wil je een mooie glow, dan breng je glans aan op de jukbeenderen, onder je wenkbrauwen en eventueel op je neus. Wil je er eerder fris en wakker uitzien, dan ga je voor wat glans op de jukbeenderen en breng je een vloeibare highlighter onder je ogen aan. Mia gaat niet de deur uit zonder een toefje highlighter op haar binnenste ooghoeken, wat ze dan aanbrengt met haar vingers.

review Highlighter van Douglas

Aan de slag met de highlighter van Douglas

Met een speciale kwast brengt Mia de lichtste kleur highlighter aan op verschillende plekken. Het is een gewone schooldag dus mijn opdracht is: houd het subtiel! 😉 Ze houdt zich er keurig aan en kijk, hoe vind je Mia’s looks?

Douglas highlighter test

Fijn aan de highlighter van Douglas:

 • Goed betaalbaar (14,95 euro)
 • Handig, het is een palette met verschillende kleuren, hier kun je dus lekker mee variëren.
 • De kleuren zijn goed gepigmenteerd en de poeder is lekker zacht.

Highlighter, is het iets voor jou?

Eerder getest in de Mama Mia Test rubriek: