Het is 12 uur dinsdagmiddag. Ik heb 2 blogs geschreven en ben verder in de voorbereiding om een workshop Visual Storytelling te geven (daarover binnenkort meer). Ik moet nu wel echt even wat eten! Maar een broodje smeren… dat vind ik teveel werk. Gelukkig staat er een blinkende soupmaker op m’n aanrecht, die mij het werk uit handen gaat nemen. Ik Hij maakt een heerlijke, simpele lunchsoep met bloemkool.

Soep maken is toch veel meer werk dan een broodje smeren? Ik hoor het je denken maar ik kan je verklappen, niet met een soupmaker hoor. Ik heb deze keukenmachine nu een week of twee en ik heb er zeker al 6x soep ermee gemaakt.

Tip: hier lees je meer over de werking van de soupmaker. En ook een heerlijk recept voor zoete aardappelsoep met paprika.

bloemkoolsoep met de soupmaker

Lunchsoep met bloemkool en courgette

Dit recept is voor 2 personen

Je hebt nodig:

  • 200 gram bloemkoolroosjes (gewassen. Ik had een kant-en-klaar zakje)
  • een halve courgette (geschild en in stukken)
  • 4 wortelen (schoongemaakt en in stukken)
  • 2 glazen water
  • 1 bouillonblokje (ik gebruikte een groentebouillonblokje van Zonnatura)
  • Smaakmakers: peper, zout, bieslook, kruidenkaas

recept: lunchsoep met bloemkool

Bereiding van de lunchsoep met bloemkool

Doe alle ingrediënten in de mengkom van je soupmaker. Bij mijn soupmaker is het nu een kwestie van aanzetten en binnen 25 minuten is mijn soep helemaal klaar: hot en geblend en wel.

Heb je nou geen soupmaker. Dan kun je deze soep natuurlijk net zo goed maken. Je doet alle ingrediënten in een pan en laat het een half uurtje koken. Vervolgens pureer je de soep glad met een staafmixer.

Nog even naar smaak wat peper en zout toevoegen, garneren met wat bieslook en eventueel nog een lepel kruidenkaas. (Dat laatste had ik jammergenoeg niet in huis, en ik vind dat toch zo een heerlijke toevoeging…).

Eet smakelijk!