cadeautip voor gamersGamen… Behalve een sporadisch potje Wordfeud heb ik er op dit moment niet zoveel kaas van gegeten. Terwijl gamen toch echt HOT is. Iedereen schijnt te gamen, oud, jong man en ja…. ook (vooral!) vrouwen! Deze cadeautip voor gamers kan dus best handig zijn, zo met de feestdagen in het vooruitzicht…

De aandacht voor gamen is huge! Over de hele wereld zijn er ruim 1,8 miljard gamers. Het is ook eigenlijk niet zo gek, want gamen kan namelijk altijd en overal. We gamen als hobby, uitlaatklep, sociale activiteit of wedstrijd. Ook in ons kikkerlandje wordt er ook volop gespeeld.

Leestip: 4 jaar geleden was OHIMP net live en testten Mia en ik de wii spelcomputer.

Eén op de tien puberjongens is fervent gamer

En die jongens spelen met gemak een hele werkweek vol. Dat hoeft trouwens niet te betekenen dat gamen geen sociale bezigheid is. 40% van de Nederlanders tussen de 14 en 35 jaar houdt zich namelijk bezig met nationale en internationale game-competities.

cadeau voor gamer

Meer mannelijke of vrouwelijke gamers? Het spant erom..

In Groot-Brittannië is 52 procent van de gamers vrouw. In de VS is dat 49 procent – en zijn er meer gamende vrouwen dan gamende tienerjongens. De mannelijke gamers zijn gemiddeld 35 jaar, de vrouwelijke gamers zijn gemiddeld 43 jaar. Vrouwen gamen vooral op mobiel, maar ook achter de gameconsoles zijn ze steeds vaker te vinden. In veel games waarin je vroeger alleen een man kon zijn, kun je nu namelijk óók een vrouw spelen.

Cadeautip voor gamers: een game gift card

Ben je net als ik niet helemaal bekend in de wereld van het gamen maar wel op zoek naar een cadeautje voor een gamer? Speel dan op safe, met een game gift card. Deze kun je heel gemakkelijk online bestellen bij bijvoorbeeld Primera. De gift cards zijn verkrijgbaar voor verschillende tegoeden en o.a. beschikbaar voor Google, Apple, Nintendo en XBOX  (de zgn. XBOX live kaarten).