roadtrip bucket list movie tripsBen jij net al ik gek op series en films en hou je ook enorm van roadtrips door spectaculaire landschappen? Dan mogen deze 5 tips op jouw roadtrip bucketlist niet ontbreken. Dit zijn 5 roadtrips die je misschien wel kent van de grote Hollywood kaskrakers…

Eerder dit jaar deed ik 2 roadtrips door Zweden, om de locaties van de Netflix toppers The Bridge en Wallander op te zoeken. Het was helemaal geweldig om in real life terug te zien wat ik eerder op “doek” zo bewonderd heb. Ik heb zelfs op eigen houtje de plek opgezocht waar Saga gefotografeerd is voor de hoofdfoto van The Bridge. Het was nog een hele tour om die plek te vinden (ik moest uiteindelijk een fiets huren en me in allerlei bochten wringen (letterlijk)), maar het was toch zooo de moeite waard.

Hier lees je mijn roadtrip blog over Wallander. Die van The Bridge moet ik nog uitwerken (kom ik net achter…) Wel alvast de foto:

Saga - The Bridge spot

5 tips voor jouw roadtrip bucketlist (film edition)

Locatiespotters draaien overuren als het gaat om de allermooiste plekken voor filmproducties en series uit te zoeken. Nou, bij de volgende 5 films is dat ze ex-treem goed gelukt En weet je wat nou zo leuk is, deze filmdecors kun je gemakkelijk op eigen houtje gaan opzoeken! Ik vind dat al die adembenemende landschappen uit deze 5 Hollywood producties niet mogen ontbreken op jouw roadtrip bucketlist. En daarom deel ik graag deze routes met jullie, die Sunny Cars op een rijtje heeft gezet.

Roadtrip bucket list tip 1: USA – Into The Wild

Als er één film prachtige natuurlandschappen uitschreeuwt, is het Into The Wild wel. Christopher McCandless doet in de film een flink stuk van de Verenigde Staten en Canada aan, maar het grootste deel van z’n avonturenroute bevindt zich in het westen van Amerika. En daar kun je niet anders dan een roadtrip maken! Voor Into The Wild-landschappen onderweg stop je aan het begin van de Pacific Crest Trail in Californië, het Anza-Borrego Desert State Park en Lake Mead in Arizona – het grootste stuwmeer van het land. In Into The wild was Lake Mead één van de kampeerplekken van Christopher.

Into the wild road trip tips

Tip 2:  Hawaï – Jurassic Park

Als er een klassieker is die jong én oud kent, is het wel Jurassic Park. Wat weinig mensen echter weten is dat deze film, die tientallen awardnominaties kreeg, is opgenomen in de jungle van Hawaï. Hawaï bestaat uit een archipel van 137 vulkanische eilanden, waarvan 8 grotere eilanden. De meest memorabele scènes zijn opgenomen op Oahu en Kauai met panoramische uitzichten waar je stil van wordt. Met een beetje verbeelding waan jij je hier tussen de dinosaurussen in dit tropische paradijs met ongerepte natuur en metershoge watervallen. Ook de mooiste stranden wisselen elkaar in hoog tempo af en dat uiteraard allemaal gecombineerd met heerlijke zomerse temperaturen.

roadtrip bucketlist hawai

Roadtrip bucketlist tip 3: Canada – The Revenant

De indrukwekkende landschappen uit The Revenant, de film waarmee Leonardo DiCaprio eindelijk zijn eigen Oscar won, zijn vooral in het westen van Canada te vinden. Aan de voet van de Rocky Mountains in Banff, Alberta, vind je spectaculaire uitzichten die de basis vormen van deze film. Om jezelf ook volledig in die natuur onder te dompelen, huur je het beste een auto in de grotere stad Calgary. Van daaruit kun je gemakkelijk naar het Banff National Park rijden om zo van het prachtige uitzicht bij Lake Louise te genieten. Een uurtje verder ligt het Jasper National Park, waar je ook verschillende natuurdecors uit de film tegenkomt.

roadtrip canada

Tip 4:  Kroatië – Game of Thrones:

Ben jij één van die miljoenen fans van Game of Thrones? Dan is Kroatië jouw place-to-be. Dit land heeft heel wat verschillende locaties te bieden die een prominente plaats innemen in deze populaire serie. Wanneer je met een (huur)auto door het warme en droge binnenland van Kroatië rijdt, maak je onderweg kennis met “King’s Landing”, “Qarth” en de “Red Keep”. Vooral havenstad Dubrovnik met zijn ommuurde oude centrum heeft dienst gedaan als setting voor diverse afleveringen van Game of Thrones. Rij je iets verder de stad uit, dan kom je een van de oudste
bomentuinen van Europa tegen. En guess what, dat prachtige stukje natuur werd gebruikt als de paleistuin van King Joffrey.

Road trip Kroatie

 

Roadtrip bucketlist tip 5: Italië – Under the Tuscan Sun:

Under The Tuscan Sun, een film uit 2002 met actrice Diane Lane, neemt je mee naar het dagelijkse leven in Toscane: rijke tradities, prachtige landschappen en een levendige cultuur. Voor de film werden mooie beelden van de stadjes Arezzo, Montepulciano, Cortona en San Quirico d’Orcia gebruikt. Vlieg je op Florence, dan kun je van daaruit perfect met een huurauto de andere stadjes én de typisch slingerende landwegen ertussen ontdekken. Die laten je de sfeer van de film volledig beleven en staan garant voor een pittoreske roadtrip. En moeten we nog zeggen welke auto hier het
allerbeste bij past? Een Fiat 500 natuurlijk 🙂 Andiamo!

Roadtrip Toscane

Meer roadtrip tips?

In deze video laat ik je alle mooie plekken zien van Highway 1 in California. Check vooral ook even mijn VETTE jeep!!

Over Sunny Cars

Als ik in het buitenland een auto huur doe ik dat altijd via Sunny Cars. Zij hanteren een zogenaamd all-in concept waardoor je altijd goed verzekerd bent. Geen gedoe dus met verborgen kosten of extra bedragen die je plotseling moet betalen als je in het buitenland bij de verhuurmaatschappij staat. Ook hebben zij overal ter wereld de beschikking over een groot wagenpark met veel verschillende mogelijkheden. Die Jeep uit de video hierboven zal ik in ieder geval niet snel meer vergeten…