Het is zaterdagochtend en in mijn pyjama ben ik Pinterest aan het afstruinen naar een lekker ontbijtrecept. Gevonden! Het worden gezonde en vooral heel makkelijk te bereiden ei muffins.

De puber ligt – zoals je kunt verwachten – nog op bed, maar dat betekent niet dat ze mij niet weet te vinden.  Ik heb al 3 mam-ik-heb-honger-wat-kan-ik-eten-hint-hint whatsappjes ontvangen en omdat ze net proefwerkweek heeft gehad besluit ik haar eens fijn te verwennen. Ze is GEK op ei dus de ei muffins gaan denk ik wel een succesje worden.

Ei muffins in de nieuwe muffin tray

Ik heb een nieuwe muffintray van Le Creuset, met 6 vormpjes. Grote vormpjes, in de vorm van hartjes. De vormpjes zijn niet diep dus volgens mij perfect voor het maken van de ei muffins.

Wat heb je nodig voor 6 ei muffins

  • 4-6 eieren
  • scheutje kookroom
  • 1 tomaat in blokjes
  • een plakje ham in reepjes gesneden
  • wat geraspte kaas
  • 1 bosuitje, fijngesnipperd

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. In een beslagkom klop je de eieren los met een scheutje kookroom. Vet je muffin tray in en strooi op de bodem van de vormpjes wat geraspte kaas.

Vervolgens leg je de ham en tomaat in de vormpjes en giet je het eimengsel eroverheen. Ik gebruik 6 eieren omdat de hartjesvormen best groot zijn. Je vult de vormpjes ongeveer tot net iets over de helft. Tot slot strooi je nog wat geraspte kaas en fijngesnipperde bosui over het mengels.

Tip: check ook eens deze ontbijtmuffins met havermout en banaan. Heel makkelijk te maken met behulp van de blender.

Nu kan het voor 20 minuten in de oven.

En moet je kijken hoe lekker het er vervolgens uitziet! Als de ei muffins net uit de oven komen zijn ze flink gerezen. Ze zakken uiteindelijk wel nog een stukje in hoor (het zijn nog net geen pannenkoekjes ;-)). Maar ze smaken er niet minder om!

Tip: je kunt natuurlijk naar hartelust variëren met de ingrediënten. In plaats van ham kun je ook uitgebakken spekblokjes gebruiken. Of als je liever geen vlees eet, dan laat je dit gewoon achterwege. Wat fijngesneden spinazieblaadjes en/of champignons smaken bijvoorbeeld ook heel erg lekker in een ei muffin.

“En, lekker Mi?”
“Jaaaaa! Als jij niet meer hoeft…”

Maar ik hoef wel! En binnen no-time hebben we de man 3 ei muffins op. Oeps!