Als je Bonnie gelooft, ben ik (Ilja) zo ongeveer een chef in de keuken. Dat valt allemaal reuze mee. Ik kan best leuk koken, maar er gaat ook genoeg mis. Zo heb ik mijn gezin tot tranen toe aan het lachen gekregen met mijn mislukte kerstpudding. Het had zo mooi moeten worden: een dessert uit de prachtige koperen Bitossi bakvorm. Het resultaat: een ingezakte smurrie. Aan de bakvorm heeft het zeker niet gelegen. Die kan je trouwens winnen. OHIMP geeft er 4 weg!
Bitossi bakvorm in prachtig koper
Je hebt ze al vaker voorbij zien komen op OHIMP, die prachtige bakvormen van porselein van Bitossi.
Dit keer mochten we 4 prachtige, koperen exemplaren proberen. Bonnie maakte in de kleine vormpjes al lekkere ontbijtmuffins. Ik begon met een recept dat ik meenam uit Slovenië: een potica. Dat ging prima, het recept van deze lekkernij volgt later. Alleen jammer dat die mooie tekening van de bakvorm niet helemaal mooi uitkwam. Daar moet toch iets op te verzinnen zijn.
Vanillepudding met gemarineerd rood fruit
Een pudding, daar moet het helemaal mee lukken. En ook handig zo vlak voor de kerst, dan hebben we het sluitstuk maar vast gehad. Vol goede moed ging ik aan de slag met vanillestokjes (wat ruiken die altijd lekker) en room. Een dag later was het zover, het uitstort moment. Ik pakte mijn mooiste bord, zette de vorm even in warm water zodat de pudding goed los kan komen, en tadaaaaaaa. Een totaal ingezakte pudding, die zelfs uit elkaar viel……..Hij smaakte er niet minder om, dus hierbij toch het recept. Met iets minder vocht en iets meer gelatine. Dan lukt deze pudding wel.
Ingrediënten vanillepudding
- 2 vanillestokjes
- 350 ml volle melk
- 5 blaadjes witte gelatine
- 1 bakje slagroom (125 ml)
- 3 eiwitten
- 500 g rood fruit (ik nam aardbeien en aalbessen)
- 75 g suiker
Recept vanillepudding
Snijd de vanillestokjes open en schraap het merg eruit. Breng de melk de helft van de suiker, de vanillestokjes en de helft van het vanillemerg aan de kook. Laat even trekken en haal dan de vanillestokjes er uit. Week de gelatine 5 minuten in koud water, neem de melk van het vuur en los de uitgeknepen gelatine erin op. Laat afkoelen. Klop intussen in 1 kom de slagroom stijf en in een andere het eiwit met 2 eetlepels suiker en een mespunt zout tot stijve pieken. Spatel voorzichtig de slagroom en het eiwitschuim door het afgekoelde melkmengsel erdoor. Schep in de vorm en laat de pudding in de koelkast minstens 2 uur opstijven.
Meng de rest van het vanillemerg met de rest van de suiker. Schep dit suikermengsel door het fruit en laat 2 uur marineren. Dompel de puddingvorm even tot de rand in een bak met heet water. Leg een schaal op de vorm, draai ze samen om en laat de pudding uit de vorm glijden. Serveer met het gemarineerde fruit.
Winnen: Bitossi bakvorm
OHIMP geeft 4 van deze prachtige Bitossi bakvormen weg. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig porselein en hebben een prachtige koperkleur. Meedoen is heel gemakkelijk. Laat in een reactie hieronder weten wat jouw tip is om mijn puddingdrama te voorkomen (of deel je eigen bakmislukking, ook leuk). Vergeet niet om te vermelden welke bakvorm je voorkeur heeft, hieronder kun je kiezen (van de kommetjes krijg je er dus 4). Wie weet sta jij straks te bakken in 1 van deze beauty’s?
Ik word natuurlijk ook erg blij als je de Facebookpagina van OHIMP wilt liken en als je dit bericht deelt. Winnaars krijgen over ongeveer 3 weken bericht. Heel veel succes!!
Mijn tip; gelatine niet kort in het water laten maar doe het al een nacht van te voren in het water; hierdoor neemt het water super op. Zachtjes uit laten lekken en niet te hard knijpen…
Oh ja, de langwerpige bakvorm vind ik het mooist…
De cakevorm vind ik heel leuk, maar ja, ik bak dan ook heel graag cake!
Ik doe graag mee voor de Tulband 😀
En vergeet ik nog mijn voorkeur door te geven: die prachtige tulband!
Mijn tip is vrij simpel: neem geen gelatine maar Agar-Agar.
Gelatine wordt gemaakt van slachtafval (meestal huiden en botten van runderen en varkens), Agar-Agar is het vegetarische alternatief.
Is toch veel lekkerder??
fijn om mijn nutella cake mee te maken
Ik ben gek op toetjes zelf maken maar pudding heb ik nog niet geprobeerd. Mijn lievelingstoetje om zelf te maken is ijs maar ik sta open voor alle toetjes. Wij eten het niet elke dag maar in het weekend of bij feestgelegenheden sta ik erom bekend wat lekkers mee te nemen. Mijn voorkeur zou uitgaan naar de vier kommetjes om de pudding te proberen. Lijkt me leuk!
Kwamen de vruchten die je gebruikt had misschien uit de vriezer? Die geven meer vocht af. Bij vers fruit gebeurt het minder snel.
Wat ook kan helpen is een extra ei toevoegen als het mengsel niet te heet is.
Ik vind de vormen allemaal leuk. De platte ronde vorm staat bij mij op 1, omdat ik een dochter heb die Madelief heet. Altijd leuk om iets met bloemen te maken. Maar ook de andere vind ik erg leuk. Al heb ik al een tulbandmodel.
Mijn tip: zorg dat de slagroom goed gekoeld is voordat je deze gaat kloppen. Haal ‘m pas op het allerlaatste moment uit de koelkast. Op die manier klop je room sneller stijf en is je mengsel sneller koud genoeg om de koelkast in te gaan.
Ik doe graag mee voor de kleine vormpjes! Succes met het volgende baksel!
knobbels, alles op recept gedaan, en de pudding is niet gelukt, mijn zelfrespect als fornuis is afgenomen
Ooit probeerde ik op het dieet van Dukan te zitten. Heeft al 4 dagen opgelopen, niets is dun geworden, en dat is dun geworden, heeft snel getypt, maar heeft geleerd om ieders low-calorie vkusnyashki voor te bereiden. Dat is toen ik de pudding Dr. ontmoette Oetker. Was vanille, alles bleek als in een sprookje: het is van de eerste keer heerlijk, mooi, homogeen en zonder knobbels. Over deze culinaire prestatie herinnerde ik me toen de chocoladekoekjes-cakes verveelden en opnieuw iets dergelijks wilden. Zeggende dat ik pudding en zelfs chocola ga bakken, als ik mijn moeder in een zwijm zie vallen, grijpt mijn vader mijn hart, en mijn geliefde staat met zijn mond open, ik, geïnspireerd, ging naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Ik deed alles strikt volgens het recept. Ik mat 0,5 liter melk, ik nam er 3 lepels uit in een kom, de rest aan de kook:
In de melk (drie lepels) de inhoud van het pakket met pudding toegevoegd:
Beslissen om het gerecht caloriearm te maken, in plaats van suiker toegevoegd, vervanger: Als gevolg daarvan was het mengsel te dik, dus heb ik het een beetje verdund met melk. Het koken in de tussentijd 0,5L in een pan verwijderd uit het vuur en het resulterende mengsel toegevoegd, actief interfererend. Op het einde zag ik brokken. Beslissen dat de situatie gecorrigeerd zal worden door het mengsel aan de kook te brengen, plaats de pan terug op het vuur (zoals vermeld in de instructies). En, in feite, wat er uiteindelijk gebeurde:
De brokken zijn zichtbaar voor het blote oog, bovendien is de melk een beetje verbrand en was er dit “helse mengsel” onmogelijk! Al mijn inspanningen zijn hersteld in de prullenbak
mooie tulbandvorm mij favoriete
ik volg FB
Ik zou je wat gelatine aanraden, werkt altijd.
Zelf zou ik gaan voor de gave kommetjes! Perfect om niet te grote lekkernijen te maken 😉
Ik heb nog nooit pudding gemaakt, dus helaas geen tips. Gelukkig ook geen bakmislukking 😉
Mijn voorkeur gaat uit naar de ronde taartenvorm.
Ik volg je btw op Facebook (al een tijdje)
Was de koelkasttemperatuur laag genoeg of misschien te lang in heet water gedompeld?! Voorkeur bakvorm: de (4) kleine kommetjes.
Graag de cakevorm, tsja ons baal momentje was dat de kids te vaak in de oven keken of het goed ging en toen is de cake ingestort haha…
Wat een baalmomentje zeg. Kan me wel voorstellen dat hij heerlijk heeft gesmaakt. Hier thuis gebruik ik graag agar-agar als alternatief voor gelatine en kokosmelk ipv koemelk. Dan lukt de pudding altijd is mijn ervaring. Zou graag kans maken op de mooie tulbandvorm.
Voor gebruik de vorm met ijswater koelen, zodat de pudding bij het storten er mooi uitglijdt. Als je bij de bereiding een dun laagje kristalsuiker over de pudding strooit, voorkom je een vel op de pudding.
De vorm rechtsonder op de foto (Bitossi Home Bakvorm Dolcemente rond koper) heeft mijn voorkeur, maar ik vind ze allemaal prachtig! Door de koperkleur straalt het porselein een warme sfeer uit.
Ik maak wekelijks pudding…. zorg dat je vorm goed koud is en laat de melk lang genoeg doorkoken. Daarna pudding in de vorm in een koud badje laten terug koelen en dan pas de koelkast in
Let op niet proeven en dan de lepel weer terug de massa in! Speeksel zorgt er voor dat het niet bindt
Ik gebruik altijd hetzelfde recept voor monchoutaart. Die is hier in de hele familie groot favoriet en wordt dan ook vaak gemaakt. Is er een verjaardag, dan staat die taart gegarandeerd op tafel! Helaas mislukte hij dit jaar twee keer op rij! Hoe het kan, waar het aan lag? Geen idee! Niets anders gedaan dan anders, maar zodra ik de springvorm los maakte, zakte het helemaal in en zat het aanrecht vol uitgelopen taart. We besloten gezamenlijk dat het er vast niet minder om zou smaken, dus toch maar wat taart op schoteltjes gemikt, maar ojee, wat zag dat er uit!
ik heb het nog nooit gedurfd om zelf een pudding te maken. Wel heb ik al heel veel recepten verzameld, maar nog niet gemaakt. Deze mooie vormen zijn een goede duw in de rug om het eens te proberen. Bakblunders heb ik al genoeg gemaakt. Van je fouten leer je zal ik maar zeggen. Vooral de fout dat ik de magnetron aan zet ipv de oven maak ik nog wel eens. Nou, dan kan je de rest van de dag de ramen open zetten.
Ik heb geen tips ik heb zelf nog nooit een kerstpudding gemaakt maar het lijkt mij erg fijn en leuk om een keertje een heerlijke pudding met zo een fijne bakvorm te maken zodat ik mijn vriend ermee kan verassen.
Ik heb een keer koekjes gebakken, maar de koekjes veel te dicht op elkaar gelegd en toen ‘smolten’ze allemaal aan elkaar. Werd het dus een groot brok koek. Het smaakte er gelukkig niet minder om. Ik maak graag kans op het cakeblik.
vroege bakte mijn moeder een Pofferd in een tulband. dus ik doe mee aan deze leuke actie
Ik maak geen fouten, ik laat mijn partner deze klusjes opknappen dus ik zou hem wel willen verrassen met zo’n mooie vorm.
Ik heb eigenlijk nog nooit zelf pudding gemaakt …..dus ook geen bakvorm. Daar komt nu verandering in hoop ik!
de tulband nog nooit een cake gebakken helaas omdat ik tot afgelopen week geen oven had maar ik leer graag heb veel boeken over het bakken van taarten en cakes dus zou dolgraag beginnen maar mis nu nog een mooie vorm!
Geduld in een schone zaak!
Ik ga voor de tulband. Hiermee ga ik mijn bak carrière starten, dus de blunders gaan nog komen.
Meestal gaat het vrij goed en er lukt heel veel maar omdat ik steeds nieuwe recepten wil proberen gaat er ook van alles mis. De sinterklaastaart was een aanfluiting, een bodem zo hard als beton waar ik niks mee kon. Vorige week maakte ik een kerstboomcake, die kwam ook niet zo fantastisch uit zn vorm hebben we wat groene candymelts gebruikt om de boel wat te fatsoeneren haha de ander was wel goed gelukt maar die hebben we weggegeven. een chocolade verjaardagstaart die uit elkaar viel hahaha en het kaaskoekjes recept belandde al bij het oud papier. Ik doe graag mee voor de rechthoekige cakevorm om mijn liquor 43 nog eens te maken want die ging wel in 1x goed 😉
Wat een uitdaging om met deze prachtige vormen aan de slag te mogen gaan.
Ik maak ook nooit pudding maar wil het wel graag eens proberen! Verder mislukt er bijna nooit iets w.b.t bakken: ik maak meestal koolhydraatarme baksels en dat kan bijne niet mislukken! Ik vind de tulbandvorm erg mooi!
Jammer dat ik hier geen foto’s kan delen, want ook mijn kerstsluitstuk ging behoorlijk de mist in. Had me laten verleiden door de cover van de Foodies. Recept zag er makkelijk genoeg uit (de merengue had ik al in de supermarkt gescoord), een tulband vorm stond al in de kast, dus dat ging helemaal goed komen.. dacht ik.. Want hoe ik ook klopte, tikte of mepte (steeds iets harder..) nooit dat die chocoladetaart uit die vorm kwam. Na het blik met een flinke knal op het aanrecht te smijten kwam dat eindelijk de onderkant los. Stond ik daar met een model zwemband ipv tulband ! Hij smaakte er niet minder om, maar geloof niet dat iemand er de cover in herkende. Zou graag in de herkansing gaan, dus wil graag meeloten voor de tulbandvorm.
Hmmmm, bakmislukkingen… Ik heb wel eens per ongeluk een vormpje gebruikt in de oven dat daar niet voor bedoeld bleek… Dat smolt door de hele oven. Erg jammer ;-).
Ik vind de cake vorm prachtig! (net als de rest overigens 😉 )
Ik heb wel een mislukking op bakgebied die ik wil delen.Zo wilde ik voor halloween een pandancake bakken.Buitenkant is dan voor het zicht een ‘gewone’ cake/tulband en zodra je het aansnijd is die groen vanbinnen.Alles gedaan volgens de verpakking, in de oven gezet.Even laten rusten en toen omkeren op een cakestandaard.Ik til de vorm eraf zoals ik altijd doe: bleef twee derde erin en de onderkant knalde eruit.De smaak was er niet minder om, maar man man man wat was ik teleurgesteld.Geen hap van genomen, zo de P had ik erin.
Mocht ik deze bakvorm winnen: rechtsonderin de ronde vorm met motief vind ik prachtig.
Haha… mijn eigen mislukking 🙂 welke wil je weten? Veel gebakken! Veel mislukkingen! Van cake die half in de vorm blijft plakken tot.. zout gebruiken i.p.v. suiker!! Fijne feestdagen 🙂
Ik maak meestal pudding uit een pakje en dan koken 🙂 lekker lang in de kou zetten voor een heerlijk dik vel en dan valt hij ook meteen niet meer uit elkaar 🙂 ik vind de taartvorm rechts onderin het mooiste 🙂 kan ik misschien eens iets creatiever zijn dan gewoonlijk 🙂
Geen voorkeur van een bakvorm.
Ik hou me altijd precies aan het recept, en dan lukt het eigenlijk altijd.
Ik verzin er zelf nooit wat bij.
Het belangrijkste is om het recept goed uit te voeren, dus de juiste verhoudingen van ingrediënten aan te houden. En de tijd te nemen die ervoor staat.
Eigenlijk nog nooit echte grote bakrampen gehad, natuurlijk vergeet ik wel eens een ingediend toe te voegen, nou ja wie niet denk ik dan. Wel heb ik problemen om een pizza uit de over te halen, die belanden bij nog al eens op de grond natuurlijk de bodem naar boven dus kan meteen alles weggooien en opruimen. Waarom wil ik bakken met zo’n mooie vorm, wie wil dat nu niet?? Ze zijn echt prachtig, ik vind zelf de bloem het allermooiste. Als ik die win maak ik een prachtige winterse taart met rabarber en/of peertjes en geef het eerste baksel aan mijn moeder, mijn steun en toeverlaat maar ook mijn bakjuf!
Mijn tip. Ga je een pudding maken in een pan doe dan eerst een klein beetje koud water in de pan. Dit voorkomt dat je melk en pudding aanbrand. Ik doe graag mee voor de tulband
Mijn tip is: zet je bakvorm eerst , gevuld met koud water, in de koelkast.
Daarna doe je je ding. Als je klaar bent met je beslag, dan pak je je vorm uit de koelkast, gooit het water weg en droogt het goed af.
Meer kans op succes.
Bij cake maken beboter ik altijd de vorm en doe er bloem bij . Daarna het beslag.
Mocht ik bij de gelukkigen horen, is mijn keuze de ronde vorm.
Fijne oud en nieuw.
Deze week nog dacht ik een appel kruimeltaart dat is wel eens leuk.
Makkelijk en simpel. Helaas hij stond klaar en te pronken in de oven toen ik dacht ik verplaats het blik een richel in de oven naar beneden zodat de bovenkant niet te hard gaat.
Zo gezegd zo gedaan, onhandige ovenwanten aan even het schapje verplaatsen, maar deze was zo glad dat het blik er van af vloog zo op de grond op de kop.
gevolg de vulling op de vloer en een grote vieze troep.
Wij hebben maar een appeltaartje gekocht!
oh ja mijn tip is vooral goed lezen….dus niet teveel vocht ( 5 ml = geen 1/2 dl…) en vergeet vooral de gelatine niet…
Voor mijn oude moedertje maak ik af en toe een Charlotte Russe omdat zij dat zo lekker vindt! in een lelijk plastic vorm die ook door de kleinkinderen gebruikt wordt als vorm in de zandbak 🙂
De ronde bakvorm vind ik het mooiste. Ze zijn echt prachtig.
TIP: gebruik een breinaald om te zien of je baksel gaar is. Erin prikken en als er niets meer aan de breinaald zit is het baksel gaar.
Hou je niet van vel op de pudding? Direct na het vullen van de vorm, suiker strooien.
Haha ik heb geen oplossing om zulke drama’s te voorkomen, maar ik heb wel eens een ingesorte pudding gewoon flink doorgeroerd, en ik schaaltjes gedaan met wat fruit erover als ik heb heerlijke zelf gemaakte vla voor jullie 🙂 ik zou heel graag de langwerpinge cakevorm willen winnen
De bloemenvorm vind ik het mooiste
Tip: voor het storten de vorm in koud water zetten.
ik doe mee voor de biscuitvorm, om te vermijden dat er een vel op de pudding komt moet je de pudding direct afdekken
Een pudding heb ik nog nooit gemaakt.
Ik bak altijd appeltaarten naar grootmoedersrecept met custard er in.
Mijn grootste mislukking is een keer geweest, dat ik in plaats van kaneel er per ongeluk kerrie in heb gedaan. Stomme fout, niet goed gekeken welk busje ik pakte. De appeltaart was niet om te vr……..ten!
Graag doe ik mee voor de tulband, leuk eens een appeltaart bakken in een andere vorm. Wie weet is dat wel leuk.
Ik heb geen Facebook, maar volg op Bloglovin.
Mijn ouders hebben elkaar ontmoet door een keukenblooper! Een prachtig verhaal al zeg ik het zelf. Deel het graag met jullie => Mama maakte voor haar Kerst avondeten lamskarbonaatjes in de oven op de grillfunctie. De deur van de oven moest op een kier maar dat was ze vergeten. Het vet dat uit de karbonaatjes droop vloog in de fik & in paniek, door de brand in haar oven, belde ze bij de buurman aan voor hulp. En die buurman dat was Papa. Ze hebben de keukenbrand geblust, maar ondertussen wakkerde het vuur tussen hen aan. Twee jaar later zijn ze getrouwd & is de rest geschiedenis 🙂
Ik vind deze vormen prachtig & zou er graag een pudding in maken. De tulband vind ik het mooist, maar ben blij met elke vorm. Heb ik nog nooit gedaan een pudding maken, alleen zo’n chiazaad “pudding” Die zo stevig in de jampot zat dat ik hem eruit moest lepelen.
De ronde bakvorm (rechtsonder)!
Mijn puddingtip: koop een pakje, kan niet mislukken…
De taartvorm rechtsonder daar wil ik wel mijn “ultieme” bakkunsten voor uit de kast halen.Die is alleen al mooi om naar te kijken.
Ik begrijp je teleurstelling bij het moment suprême van de pudding want het is mij ook overkomen en daarom waag ik me er voorlopig maar niet meer aan.Mijn moeder maakte altijd bitterkoekjespudding en dat wilde ik ook maar dat was toch iets te hoog gegrepen .De smaak ging nog maar het zag er niet uit. Een goede tip is misschien(hoor wie het zegt) probeer het van tevoren een keer uit en dan kun je er nog iets aan veranderen.
Fijne en smakelijke feestdagen
Ik ga voor de bakvorm rechtsonder op het plaatje met de bloem.
Ik heb een tip voor je bij het maken van pudding: De vorm in koud water laten staan. Net voor gebruik leeg gooien. Als de vorm nat is en koud, zou hij er na het opstijven soepel uit moeten komen. Dat werkt in ieder geval bij griesmeelpudding :).
Het drama kun je voorkomen door de kom goed met heet water voor te spoelen en niet af te drogen. Dan gaat het altijd goed!
OOOH, wat een geweldige bakvormen. Ze lijken wel koninklijk.Ik ben eigenlijk niet zo’n goede bakker, dus tips zijn van mij niet echt heel erg handig. Mislukkingen zijn er des te meer. Probeer wel van iedere mislukking weer te leren en ik blijf het toch gewoon leuk vinden om te bakken en geniet er des te meer van als ik een geslaagd baksel aflever. Nou, over deze mislukkingen kan ik wel een boekje schrijven. Te lang in de oven en daardoor kurkdroog of zelfs verbrand, te kort in de oven en niet gaar. Ook heb ik regelmatig problemen met de temperatuur, waardoor er ook nogal eens problemen zijn. Ook vergis ik me wel eens met de ingrediënten. Laatst gebruikte ik wijnsteen poeder, maar veel te veel. Gevolg weer eens een oneetbaar baksel. Verder is er ook wel eens iets uit mijn handen gevallen op het moment dat ik mijn baksel uit de oven haalde. Nou, ik kan nog wel even doorgaan met mijn mislukkingen. Maar, ik vind bakken erg leuk, dus ik ga er gewoon mee door. Dan neem ik gewoon voor lief dat er regelmatig iets fout gaat. Mijn volgende baksel zou ik heel graag willen maken in de prachtige tulband vorm. Ik zal dan beginnen met een hopelijk heerlijke cake, want in cakes ben ik moet ik zeggen toch langzaam een expert an het worden. Een tulband vorm heb ik nog niet en deze is wel heeel erg mooi. Verder wens ik iedereen fijne feestdagen en heel veel bakplezier in het nieuwe jaar!
Mijn bakblunder van nog niet zo heel lang geleden: ik had voor het eerst een chocolade cake gebakken. Een gewone, naturel cake lukte altijd prima en deze chocolade cake ging ook wel lukken. Waarom niet? Aan het eind van de baktijd een prikker erin gestoken om te kijken of het gaar was. Nog niet helemaal dus nog even 10 min langer. Het was gaar, uit de vorm gehaald, zag er iets donker uit aan de bovenkant (wat dus onderin het blik zat), maar leek verder prima. Een vriend kwam langs en heeft een stuk geproeft en zei: “Ik houd van knapperig, maar dit is te!” Zijn manier om te zeggen dat het gewoon verbrand was en niet te eten. De bovenkant eraf gesneden en de visite die een half uurtje later kwam kreeg gewoon kleinere plakjes cake Zonder bovenkant gelukkig goed te doen (met een licht ‘houtskool’ smaakje)
en een flinke dot slagroom.
Ik zou het met die mooie rechthoekige vorm nog wel eens opnieuw willen proberen.
Gezellige dagen gewenst allemaal!
Ik heb vroeger eens een kwark taart met alleen kwark en zonder slagroom gemaslt dat was pas een blunder en je dan ook nog afvragen hoe t kan dat alles onderzit. Mijn aanrecht. De koelkast pfff. De dichte ovenschaal lijkt me prachtig.
Oh jeetje, durf ik dit beschamende verhaal te vertellen… Ik heb eens voor Vaderdag een sinaasappel chocolade taart willen bakken en het recept niet goed gelezen. Ik was een beginnende bakster van een jaar of 15. Ipv een deciliter melk 1 liter, ja dat lees jij nu wel goed : 1 hele liter door het beslag gedaan. Het was wel héél erg vloeibaar en bleef niet goed in de springvorm zitten. Het was zelfs zo erg dat het er aan alle kanten uitliep. Dat kwam door het feit dat ik de bodem v.d springvorm met bakpapier bekleed had & hij dus met veel moeite sloot. Niet netjes een cirkel geknipt, nee gewoon een vierkant erin “geklemt”. Een gigantische dubbele blooper die zorgde voor een aanrecht vol beslag en een cake uit de supermarkt op Vaderdag. Die natuurlijk niet te eten was, maar ja je moet toch wat?! Ik vind de grote ronde vorm met in het midden een bloem het mooiste, maar ben blij met elke vorm want ze zijn wonderschoon!!
Mijn mislukking zag er niet uit maar smaakte destemeer fantastisch ,het is maar hoe je het bekijkt !
Over 4 dagen vier ik mijn 53ste verjaardag!
volg op instagram onder Momzymom
Pinterest onder DinyG
twitter onder MissMomzy
youtube abbo
google+ gedeelt
oh ja 4 kommetjes graag ! ,klein maar fijn zullen we maar zeggen
Ik loot graag mee voor de 4 kommetjes!
Zelf maak ik zelden pudding en als ik het doe hou ik me altijd aan de recepten en adviezen van mijn moeder.
Tip van mijn moeder: gebruik agar-agar in plaats van gelatine. Dat is een snelwerkend vegetarisch geleermiddel en niet van dierlijk slachtafval gemaakt. En agar-agar stijft ook gewoon buiten de koelkast op.
Mijn grootste bak mislukking is toch wel mijn eerste chocolade taart . Zonder pakjes en zakjes, helemaal Home made. Ik kwam een beetje in tijdnood, dus in plaats van de gesmolten chocolade er door heen te spartelen, deed ik dat snel met de mixer. Cake werd natuurlijk nooit gaar, bleef vloeibaar. 3 uur in de oven laten staan, werd er natuurlijk niet beter op. Maar nu gaat het stukken beter!
Graag de tulbandvorm, kan ik ook je pudding eens proberen. Ik ben ook niet zo’n held met gelátine…….
Ze zijn echt prachtig! Ik heb geen ervaring met pudding, maar ik maakte net nog een bakblunder tijdens het bakken van de kersttulband toen hij al in de oven zat bedacht ik me dat ik het bakpoeder vergeten was.. resultaat.. niks geen mooi gerezen tulband
Qua vorm heb ik eigenlijk geen voorkeur, ze zijn allemaal mooi! maar als ik moet kiezen ga ik voor rechts onder
Pas op voor ongeduldige smullers die al stiekem de oven open doen Het resultaat een ingezakte cake 😉
Mij maak je heel erg blij met de Bitossi Home Bakvorm Dolcemente rond koper
Doe graag mee. Zou de 4 kleine kommetjes graag willen.
Tip als je met eiwit werkt je kom eerst afwassen. Een klein vuiltje kan het al laten mislukken. Tip van een kok/patissier gehad.
Mijn bakblunder is kipkruiden in plaats van koekkruiden uit mijn perfect op alfabetische volgorde gerangschikte kruidenlaatje te gebruiken bij het bakken van speculaas. En dan niets door hebben tot je je kritische zoon laat proeven (mama, volgende keer naar de opticien of de supermarkt gaan)
Ik ga voor de tulbandvorm. Dat is een droom, met kerst de perfecte tulband te maken…
Misschien heb ik geluk, maar ik heb nog nooit een mislukte pudding gehad. En eerlijk gezegd doe ik alles uit de losse pols dus ik doe maar wat
Ik doe graag mee
Facebook: An Na
Die bloemenbakvorm vind ik heel mooi. Ik maak regelmatig bavarois en het sleutelwoord is toch wel geduld…Ik heb de neiging om de gelatineblaadjes die ik heb laten oplossen te snel door het bavaroismengsel te doen en dan komen er dus stukjes in….
Houd je baksel in de oven in de gaten, die van mij kwam er bijna zwart uit, volgens mij had ik me wel aan de tijd gehouden… Foutjes zijn snel gemaakt 😉 Ik ga voor de ‘gewone’ cakevorm of evt. de tulband.
Geen goede tip, maar mijn mislukking was een stroopwafeltaart die niet goed stijf geworden was. Toen k m aansneed liep hij helemaal uit elkaar :p
Ik zou graag de langwerpige vorm willen winnen.
Dit zou super zijn voor kiara de dochter van mijn collega die binnenkort met de banket opleiding begint. Leuk starter cadeau
Ach wat is een drama? Als het maar lekker smaakt 🙂
Mijn tip dus adem in, adem uit… alles komt goed. Plaatjes zijn bij anderen altijd perfect en het hoeft niet perfect, maar lekker!
En wauw wat is die tulbandvorm mooi die zou ik heeeeeel graag willen winnen.
Be like a pinapple: stand tall, wear a grow and be sweet inside!
Mijn moeder maakt vaker pudding en zei zegt meer gelatine gebruiken en rustig uit de vorm laten komen. En hoe vaker oefenen hoe beter het gaat 🙂
Wij vinden de grote ronde bakvorm erg mooi. Leuk voor ons hele gezin met iedereen (7 volwassenen en 4 kinderen.
Ook ik heb nog nooit pudding gemaakt. Simpelweg nog nooit op dat idee gekomen. Daar zie je ook niet vaak recepten van volgens mij. Voorkeur voor de tulbandvorm.
Pudding heb ik helaas nog nooit gemaakt. Pas geleden wel een heel drama met de Nieuwjaar wafeltjes, die bleven aan mijn ijzer kleven en ja dat was niet echt leuk. Ik ga nu jouw recept zeker een keertje proberen en hopen op een goed resultaat, maar soms al ziet het er misschien niet geslaagd uit, is de smaak heerlijk!
Ik heb zelf nog nooit pudding gemaakt maar wel eens een mislukte tulband cake. Ik dacht dat de cake gaar was en in het bij zijn van familie wilde ik de cake uit de tulband schudden en toen was het een complete chaos op het aanrecht maar gelukkig had ik ook nog een gelukte appeltaart gebakken!!
Ik wil graag kans maken op de ronde bakvorm.
Ik heb geen tips helaas maar wel een bakramp haha nouja eigenlijk valt het wel mee, ik was gewoon blond. Een keer ging ik brownies bakken en het zag er prima uit, begint dat ineens wat in te zakken dus ik heb er van gegeten tot ik niet meer kon en de rest weggegooid want zo’n ingezakt iets kon je toch niet serveren. Zegt mijn zus daarna doodleuk: ja doos, dat hoort wat in te zakken! En ja hoor, dat stond ook netjes op het pak hahaha. Nu de tweeling eindelijk naar school mag heb ik wat meer tijd om te oefenen hahaha dus ik maak graag kans op een vorm 😀 Ik vind die tulband erg leuk 😀
Ik heb geen tips voor n mooie pudding
Daar ik nog nooit n pudding heb gemaakt
Ik maak taartjes en cakes (vandaag ga ik n mooie tulband cake maken voor morgen)
Maar ik zou graag ook n pudding willen proberen
Dus nu maar duimen