Netflixen, het lijkt wel of iedereen er tegenwoordig aan doet. Als je niet Netflixt hoor je er niet meer bij en mis je een hoop. Dit zijn 3 redenen waarom je niet zou moeten Netflixen…

Sinds een paar jaar kijk ik Netflix. Ik was sowieso al een groot liefhebber van films en series streamen en downloaden, Netflix heeft mij het leven zoveel makkelijker gemaakt. Doe jij ook aan Netflixen? Of behoor je nog tot het handjevolle twijfelaars…

3 redenen waarom je NIET zou moeten Netflixen

Ben jij verslavingsgevoelig?

Dan is Netflix niets voor jou. Voor je het weet zit je avonden achter elkaar naar films en series te kijken, zonder dat je kunt stoppen. Het overkomt mij meer dan eens: OK, nog een aflevering dan! Met als gevolg dat ik de volgende dag met dikke ogen (van slaaptekort en Netflixoverschot) de dag moet zien door te komen.

Of erger! Dat je overdag tussendoor gewoon nog even in een (zogenaamd) verloren uurtje een aflevering kijkt. Aan Netlixen raak je verslaafd en het kost dan ook heel erg veel tijd.

Hou jij van de reclames op TV?

Laat het Netflixen dan maar liever aan anderen over. Bij Netflix kun je naar hartelust series en films kijken, zonder dat die onderbroken worden door reclames. Breng jij een bezoek aan het toilet tijdens reclames op TV? Als je Netflixt kan dat dus niet. Gelukkig kun je wel gewoon op pauze drukken, wanneer je maar wilt.

netflixen

Zit jouw bank of ligt je bed niet lekker?

Dan kun je maar beter ver weg blijven van Netflix. Netflixen doe je namelijk in horizontale ligstand en vaak langer dan een uurtje. Om pijnlijke doorligspieren- en gewrichten te voorkomen is een Netflix vereiste dan ook dat het op jouw bank of bed goed vertoeven is. Ook heb je ruimte nodig voor dienbladen, vol met lekkere hapjes en drankjes. Want de échte Netflixer kijkt het liefst zo lang mogelijk aan een stuk door.

Mijn favoriete Netflixseries van de afgelopen maand:

Wist je dat je als je inlogt op Netflix op de computer dat je dan je hele geschiedenis kunt terugzien? Ik schrok een beetje van mijn Netflixactiviteiten in december en januari…

  • Alias Grace
  • End of the fucking World
  • Midnattssol
  • Modern Family seizoen 8
  • The Crown seizoen 2
  • Manhunt Unabomber
  • The Sinner
  • Fargo seizoen 3
  • La Mante
  • Frikjent

Tip: zo check je of je Netflix verslaafd bent

Wat zijn jouw favoriete Netflix series?