Wie zijn of haar liefste écht wil verrassen met een romantisch weekend-weg, kiest natuurlijk een bijzondere bestemming. Ierland dus… Hier kun  je lekker struinen langs de woeste westkust om daarna op te warmen bij de haard en een drankje te drinken in de lokale pub. Het wemelt er van de romantische kastelen op de mooiste plekjes, waar je eindeloos kunt toeren over landelijke weggetjes en waar de vriendelijke Ieren je altijd gastvrij onthalen. Dit zijn vijf hoteltips voor Ierland, voor een heerlijk romantisch verblijf.

De ruige schoonheid van de Connemara

Majestueus verrijst het vijfsterren hotel Glenlo Abbey boven de stille wateren van Lough Corrib. Het hotel dateert uit de 18e eeuw en mixt historische charme met moderne elegantie. Het ligt op een steenworp van de geliefde streek Connemara en het stadje Galway is maar 3 km verderop. Golfen, wandelen, en genieten van de ruige Ierse kust. Bovendien heeft de Claddagh-ring, de oorspronkelijk trouwring met twee handen die een hart vasthouden, waarschijnlijk zijn oorsprong in het vissersdorp Claddagh aan Galway Bay. De originele makers Thomas Dillon’s is nog steeds in Galway gevestigd.
Glenlo Abbey Hotel in graafschap Galway http://www.glenloabbeyhotel.ie/

Vijfsterren hotel Glenlo Abbey in graafschap Galway

Het echte kasteelgevoel in graafschap Clare

Slapen in een hemelbed? Dineren onder de kroonluchters? Whiskey bij de open haard? Dromoland Castle heeft het allemaal. Vanaf het moment dat je er over de drempel stapt, waan je je in een andere wereld. Ontspanning in de spa, een rondje op de golfbaan, boogschieten of een ontmoeting met een valkenier maken het plaatje af.
Dromoland Castle in graafschap Clare https://www.dromoland.ie/

Dromoland castle in graafschap Clare

Zin in een romantische roadtrip? Wat dacht je van The Ring of Kerry

themavakantie: roadtrip Ierland

Ontdek veelzijdig Belfast

Wie zich graag laat verrassen door een nieuwe stad, mag Belfast in Noord-Ierland niet missen. Een stad met een rijke historie, maar ook de ‘hometown of Titanic’ met het gelijknamige museum, beroemd om de unieke food-scene en steeds weer anders met de dynamische kunstwereld rond de kathedraal. Ga voor cocktails en een romantisch verblijf naar The Merchant Hotel met zijn art-deco kamers, restaurant in Victoriaanse stijl en een rooftop gym.
The Merchant Hotel in Belfast https://www.themerchanthotel.com/

Slapen in een vuurtoren in graafschap Donegal

Een uniek aspect van Ierland zijn de talloze vuurtorens die de kuststrook sieren. Je vindt ze op de meest bijzondere plekjes, soms ver van de bewoonde wereld. Waar je ook bent, het uitzicht is altijd adembenemend. In een aantal vuurtoren zijn hotelkamers ingericht. Romantiek ten top. Fanad Head Lighthouse is een van de meest populaire locaties in het graafschap Donegal aan het uiterste puntje van de Wild Atlantic Way.
Fanad Head Lighthouse in graafschap Donegal http://fanadlighthouse.com/

Fanad Head Lighthouse

Dublin, perfecte stad voor een romantische citytrip

De Ierse hoofdstad prijkt op menig bucketlist en weet iedereen te raken. Je vindt er historie, kunst, cultuur, muziek en natuur. Denk aan Trinity College, St. Stephen’s Green, talloze pubs en fijne restaurants. De sfeer is ontspannen en gastvrij. En pak je de metro dan zit je in 30 minuten aan de prachtige kust met pittoreske dorpjes. Het Merrion Hotel in het centrum van de stad is een van de meest luxueuze vijfsterren hotels van Dublin. Met een spa, 18 m zwembad, fitness en het 2 Michelinsterren Restaurant Patrick Guilbaud heb je alles wat nodig is voor een romantische ‘break’.

Tip: dit zijn 7 heerlijke koffiehotspots in Dublin

Dit zijn 5 hoteltips voor Ierland voor een romantisch verblijf, de vuurtoren komt sowieso op mijn bucketlist!