Abu Dhabi, dit moet je weten

Ga je op vakantie naar Abu Dhabi? Ik kan het je aanraden, het is echt een compleet andere wereld en heel interessant om een keer te ervaren. Dit zijn 10 veelgestelde vragen over Abu Dhabi, wie weet heb je er iets aan.

1- Abu Dhabi, waar ligt het precies

Abu Dhabi ligt aan de Perzische Golf en is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) én van het emiraat Abu Dhabi. Het is echter niet de grootste stad van de VAE, dat is Dubai.

Abu Dhabi kaart

Heb je een visum nodig voor Abu Dhabi?

Je hebt geen visum nodig voor Abu Dhabi. Je kunt gewoon met je Nederlandse paspoort of identiteitskaart reizen. Bij aankomst op het vliegveld krijg je bij de douane een stempel in je paspoort die als inreisvisum geldt. De stempel is kosteloos en je mag daarmee 30 dagen in de gehele VAE verblijven. Daarna kan het inreisvisum nog eenmalig met 30 dagen verlengt worden.

Zijn er bepaalde regels waar je rekening mee moet houden?

Jazeker. Bij aankomst op de luchthaven krijg je een lijstje met gedragsregels voor een verblijf in de emiraat. Zo is zoenen en knuffelen in het openbaar niet toegestaan, net als korte rokjes of broekjes op straat en in de winkelcentra. Op het strand mogen geen bikini’s gedragen worden en ook alcohol en drugs zijn verboden. Bij de hotels is dit anders, dan zijn de regels soepeler en kun je bijvoorbeeld wel alcohol bestellen en in je bikini bij het zwembad.

Abu Dhabi reistips

Wat is de vliegtijd naar Abu Dhabi vanaf Schiphol?

Vanaf Amsterdam is het 6 uur en 35 minuten vliegen naar Abu Dhabi.

Is er tijdsverschil met Nederland?

Het is in Abu Dhabi twee uur later dan in Nederland.

Abu Dhabi

Wat voor weer is het in Abu Dhabi?

Abu Dhabi kent een warm woestijnklimaat – de periode april tot september staat bekend als heet tot zeer heet. De beste reistijd voor een vakantie naar Abu Dhabi is van november t/m maart, waarbij het in januari het minst warm is met temperaturen rond de 23℃. Ideaal voor een stedentrip. Mia en ik waren er in februari en hebben helaas weinig zon gezien.

Op vakantie naar Abu Dhabi

Welke taal wordt gesproken in Abu Dhabi?

De officiële taal in Abu Dhabi is het Arabisch.

Wat is de munteenheid?

De munt waarmee je moet betalen in Abu Dhabi is de dirham (AED). De dirham bestaat uit 100 fils. Er zijn munten van 1, 5, 10, 25 en 50 fils en van 1 dirham. Daarnaast zijn er bankbiljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 en 1000 dirham. Één euro staat gelijk aan ongeveer 4 dirham. Bekijk hier de actuele wisselkoers.

Welke stekker heb je er nodig?

In de Verenigde Arabische Emiraten wordt gebruik gemaakt van stopcontact type G; hiervoor heb je dus een wereldstekker nodig.

Is een vakantie Abu Dhabi niet hartstikke duur?

Je kunt je reis in Abu Dhabi natuurlijk zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt. Vluchten naar Abu Dhabi zijn niet duur (vaak heb je al een retourtje onder de € 300,-) en ook hotels zijn er voor ieder budget. Prijzen in restaurants lopen heel erg uiteen: ga je voor op-en-top luxe of gewoon lekker lokaal? Ga je met de taxi of openbaar vervoer? Ga je extreem veel shoppen of hou je het bij souvenirs? Een vakantie Abu Dhabi hoeft dus absoluut niet duur te zijn!

Ga je op vakantie naar Abu Dhabi?

Dan hoop ik dat je iets hebt aan deze weetjes. Mia en ik vonden het echt een belevenis om in zo’n compleet andere wereld te zijn. Wij hebben Abu Dhabi gecombineerd met Dubai en een cruise en vonden het geweldig. Zo hebben we ook nog een dag doorgebracht in Oman.

Lees hier ons reisverslag Muscat – Oman

Veel plezier!

Grand Mosque Muscat

bron