PPVDW

De puberperikel van deze week: “Maaam, kunnen we op vakantie?!” Mia wil bikini’s aan, cocktails drinken en op een bedje aan de zwembadrand liggen. Nou, dat zit er even niet in, maar we gaan wel gezellig een dag en nacht naar Amsterdam.

Maaam, kunnen we op vakantie? Het is alweer best lang geleden…

Kunnen we op vakantie, ja dat zou ik ook wel willen. Gezellig met Mia een weekje weg. Naar een warme bestemming en dan lekker relaxen en genieten van het zonnetje. Of weer eens een VETTE cruise maken, zoals deze. Maar het zit er even niet in!

Ik denk dat we pas in de meivakantie kunnen Mia. We kunnen wel gezellig een nachtje in een hotel in Amsterdam slapen?
Gaan we dan ook shoppen??

Quality time met de puber

Ik ben al aardig in de empty nest fase aan het belanden. Met haar 15 jaren wil Mia nou eenmaal liever bij haar vriendinnen (of vriendje!!) logeren. Het is vakantie en ik laat haar lekker. Maar de woensdag reserveer ik voor een gezellig moment met z’n 2-en. Geen vakantie, maar wel even lekker weg, ook al is het maar voor 24 uur.

Om de hoek bij het Waterlooplein is net een nieuwe vestiging van Motel One geopend. Het is een gezellig boetiekhotel en voor de inrichting zijn ze een samenwerking aangegaan met niemand minder dan Dutch designer Piet Hein Eek. Ze hebben zich gezamenlijk laten inspireren door aspecten uit de omgeving van het hotel. Denk aan het Waterlooplein en het Rembrandthuis. Het is er prachtig, moet je kijken:

Motel One

Voor een hotel in Amsterdam zijn de kamers enorm goed betaalbaar, vanaf 89 euro. Je kunt er uitgebreid ontbijten en borrelen, voor het diner ga je op zoek naar leuke restaurantjes in de buurt. En die zijn er natuurlijk volop!

ontbijtzaal Motel One Amsterdam

Gevoelstemperatuur: minus 18

Man wat is het koud. Maar Mia en ik hebben onze zinnen gezet op shoppen, het Waterlooplein, de bioscoop en leuke foto’s maken. Het Waterlooplein kunnen we vergeten, gesloten vanwege de kou. Ook de bioscoop loopt in het honderd, want er draait geen geschikte film op het tijdstip dat wij willen. Het shoppen lukt wel (uiteraard) en ook hebben we een aantal leuke foto’s gemaakt.

met de puber naar Amsterdam

Grachten van Amsterdam

Grachten van Amsterdam

Mam, zullen we gewoon lekker naar de hotelkamer?

Mijn dekbedjas houdt de kou goed tegen. Maar Mia’s bomber is toch echt net wat te koud voor deze gevoelstemperatuur. We duiken de AH in en gooien een winkelmandje vol met lekkers. Nou ja, dat vinden wij dan: potjes spinazie (die lepelen we koud naar binnen), noedelsoepjes (we mogen heet water van de bar), M&M’s, plakjes grillworst, Chipito’s, tomatensap en cola. In onze hotelkamer “brand” het haardje al gezellig, we trekken onze pyjama’s aan en dan gaan we lekker heeeeeel lang Netflixen. Heerlijk toch, je zo thuis voelen op je hotelkamertje?

netflixen op de hotelkamer

Vloggie time!

Van onze 24 uur in Amsterdam heb ik een vlogje gemaakt. Het is een hele korte maar je kunt wel goed zien hoe Motel One bij het Waterlooplein eruit ziet, mocht je er ook eens naartoe willen.

En nog 1 fotootje dan:

Amsterdamse grachten