Wist je dat Georgetown op de werelderfgoedlijst van Unesco staat? Niet voor niets. Georgetown op het eiland Penang in Maleisie is een heerlijk stadje om te bezoeken. Het staat bekend om de lekkere streetfood, heeft een van de grootste tempels van Maleisie. En de street art in Georgetown is ge-wel-dig. Kijk maar:

De street art in Georgetown vind zijn oorsprong in het jaar 2008, toen de stad werd uitgeroepen tot werelderfgoed monument. Om dit te vieren werden door de hele stad allerlei projecten uitgerold, waarvan street art er eentje was.

Omdat het als culturele trekpleister zo’n succes bleek is er aan de street art in Georgetown in 2012 een vervolg gegeven. De bekende Litouwse streetartkunstenaar Ernest Zacharevic kreeg de opdracht om de muren van de binnenstad op te sieren met muurschilderingen getiteld Mirrors of George Town.

Hij heeft dat echt heel leuk gedaan, door er props aan toe te voegen en het kunstwerk zo driedimensionaal te maken. Je kunt van jezelf natuurlijk ook een accessoire maken, en op deze manier vrolijke foto’s maken 😉

Overigens zijn niet alle muurschilderingen in Georgetown van Ernest. Ook lokale kunstenaren werken mee om de straten van Georgetown op een vrolijke manier te verrijken.

Lees ook: de mooiste street art in de wijk Scharloo (Curacao)

Meer Penang reistips? Ik heb er hier 5 op rijtje gezet.

Lees ook: de mooiste street art in Praag (+ tips van de locals)

Lees ook: 13x TOP street art in Berlijn (+ het verhaal erachter)

Wil je ook de street art in Georgetown bekijken?

Je kunt natuurlijk gewoon lekker gaan slenteren en dan loop je gegarandeerd tegen een paar mooie stukken aan. Je kunt ook een georganiseerde tour doen, bijvoorbeeld met een riksja. De riksja street art tours van Georgetown zijn meestal geprijsd rond 10 ringgit (+/- €2,50). Ik deed de tour op een fiets, dat vind ik sowieso altijd erg leuk om een stad te verkennen.

Tip: reis naar Penang met Qatar Airways

Sinds kort is het mogelijk om met Qatar Airways naar Penang in Maleisie te reizen. Je maakt een stop op de prachtige luchthaven Doha van Qatar en vliegt vervolgens verder naar Penang. Ik had zelf nog niet eerder gevlogen met Qatar en was altijd al benieuwd naar de veelbesproken perfecte service van deze luchtvaartmaatschappij. Nou, ik werd niet teleurgesteld en kreeg zelfs een upgrade naar Business Class!! Hoe dat is, daar vertel ik je hier meer over.