laptop

Ben jij ook zo’n moeder die de verslagen van haar kind tot in de puntjes verzorgd wil zien? En die werkstukken en spreekbeurten niet de deur uit laat gaan voordat ze er op de laptop zelf een bepaalde eindredactie over heeft gevoerd. Shake hands with me. Niet zoals het hoort natuurlijk, maar als ik het allemaal aan Mia mag overlaten…

Laatst moest Mia voor economie 3 verslagen inleveren die allen te maken hadden met haar toekomst. Het waren opdrachten die gemaakt moesten worden op de computer en ook veel zoekwerk op internet vroegen. IK HOU ER VAN! Alleen, Mia natuurlijk niet.

Wat een werk! Ik weet écht niet waar ik moet beginnen hoor mam.
Maak in Word voor elk verslag een apart document en bepaal van tevoren een indeling.
Maar hoe dan!!

Gretig gris ik de laptop uit haar handen en begin met het indelen van het eerste document. Inhoudsopgave, inleiding, onderwerpen, nawoord en verantwoording.

Zo, nu hoef jij op internet alleen maar de juiste informatie erbij te zoeken.
WTF mam, hoe moet ik nou weten wat een CAO is?!

Gevecht om de laptop

We hebben maar 1 laptop waar Microsoft Office opstaat en toevallig moet ik zelf ook veel in Powerpoint en Excel (btw aangifte bah bah bah) werken. Dat wordt dus delen! Samen achter de computer komt de sfeer niet echt ten goede. We hebben er uiteindelijk een week over gedaan om de 3 verslagen (en mijn BTW aangifte) goed af te ronden. Spelfouten eruit gevist, mooie plaatjes erbij, uitprinten en in verse mapjes gestopt. Stiekem denk ik dat ik wel 80% 60% van het werk heb verricht? Maar het resultaat mag er wezen:

we hebben een 9

Maaam, we hebben een 9!!” Let maar even niet op mijn reactie. En ook niet op haar 2 eerste zinnen…

Met de nieuwe laptop gaat het haar lukken, tenminste… 

Inmiddels liggen er weer een aantal nieuwe opdrachten klaar die Mia voor school moet maken. Dit keer mag ze zelf aan de bak en ik denk zomaar dat het gaat lukken. Ik heb namelijk een extra laptop met Microsoft Office aangeschaft en niet zomaar een laptop, maar een HP Pavilion. Dat is er zo eentje die je helemaal kunt omklappen tot tablet! Ik hoop dat huiswerk maken op deze machine voor Mia een feestje gaat worden. Hoewel, je blijkt er ook goed op te kunnen gamen. En Netflixen natuurlijk, dat wordt weer vechten!! 😉

Wil je meer weten over de HP Pavilion en weten wat Mia’s favoriete games zijn? Lees dan hier ONZE review.

gamen op de HP Pavilion laptop

Wil je meer weten over de HP Pavilion? Lees dan hier ONZE review.
Advertisement