Roadtrips in CornwallSmalle landweggetjes, adembenemende kuststroken, witgekalkte klifdorpen en heerlijke koffie/thee en scones… klinkt jou dat als muziek in de oren? Dan is county Cornwall in Engeland écht een bestemming voor jou. Dit zijn de 5 mooiste roadtrips in Cornwall, die wij persoonlijk hebben uitgeprobeerd. Enjoy! 

Samen met Ilja ga ik 4 dagen Cornwall verkennen. Op de planning: veel autoroutes rijden en stops maken bij mooie uitzichten. Nou, dat is gelukt hoor!

Cornwall vacation

Ons avontuur begint bij Sunny Cars autoverhuur, waar we een heerlijke Nissan Qashqai huren. We kiezen voor een automaat en het stuur zit uiteraard aan de rechterkant. O ja, linksrijden… Gelukkig hebben we met dit bijltje al eerder gehakt, in het al even zo mooie Ierland.

Lees ook: roadtrip Ring of Beara in Ierland

Linksrijden is dan ook voor ons de eerste 10 minuten even wennen maar daarna scheuren we er als echte UK-ers op los. Alleen de rotondes blijven lastig en goed opletten. (basistips voor linksrijden vind je hier).

Sunny Cars

De 5 mooiste roadtrips in Cornwall

#1 roadtrip van Zennor naar Sennen

Als je deze route rijdt is het 100% genieten van een prachtig weids uitzicht over de westkust van Cornwall. De weg leidt je langs afgelegen stranden met machtige kliffen met bij elke stop goede hike mogelijkheden. Tegen het einde van de route zie je de beroemde vuurtoren van Longships liggen, pak gelijk maar je camera want voor je het weet is hij weer weg en zie je weer iets anders adembenemends mooi.

Roadtrips in Cornwall

#2 autoroute van Perranporth naar Padstow

Volg de schilderachtige route langs de adembenemend mooie kustwegen die Newquay en Padstow met elkaar verbinden. Dit is echt een roadtrip voor surfers en strandliefhebbers, je vindt hier brede stranden en hele goede surfspots. Terwijl Newquay in je achteruitkijkspiegel verdwijnt, dwaal je door Porth, Watergate Bay en Mawgan Porth met hun goudgele stranden en haarspeldbochten. Daarna kom je op smalle kustwegen richtig Padstow. TIP: neem de omleiding van de B3276 en je komt langs de beruchte “Seven Bays”; Porthcothan, Treyarnon, Constantine, Booby’s, Mother Ivey’s en Harlyn en Trevone.

Cornwall coast

#3 roadtrip van Wadebridge to Tintagel

Ook dit is een prachtige route, die je leidt langs leuke plaatsjes in Cornwall. Een prachtig kustpad leidt naar het dorp Pont Isaac en vanaf hier is het een korte maar mooie rit naar een geweldige plek in Cornwall, King Arthur’s Castle in Tintagel.

Land's End Cornwall

#4 autoroute over het schiereiland Roseland 

Deze road trip staat garant voor de ultieme Cornish-rijervaring met supersmalle landweggetjes waar je liever geen tegenligger tegenkomt. Vanuit Tregony, de toegangspoort tot The Roseland, neem je de kronkelende A3078 naar St. Mawes. Check tussendoor Google Maps voor het netwerk van nog kleinere wegen die leiden naar de verborgen pareltjes van Carne, Pendower, Portloe en Veryan. Wij zijn helemaal naar het puntje gereden naar St. Anthony waar een prachtige vuurtoren staat waar je in het hoogseizoen ook kunt overnachten. Hier kun je trouwens verschillende wandelingen doen met fantastisch uitzicht.

St. Anthony Lighthouse Cornwall

Als kers op de taart kun je nog de rivier de Fal oversteken door aan boord te gaan op de iconische King Harry Ferry.

#5 roadtrip van Boscastle naar Bude

Pak de kleine kustweg van Boscastle en rijd noordwaarts over de B3263 in de richting van Bude. Je rijdt nu langs een van de mooiste kusten van Cornwall met de hoogste kliffen die op 223 meter boven zeeniveau staan. Boscastle zelf is een prachtige, natuurlijke haven in een anders ontoegankelijk deel van Cornwall. De haarspeldbochten die naar beneden leiden naar het dorp zijn ronduit spannend!

5 cornwall roadtrips

Wil jij ook mooie roadtrips in Cornwall maken?

Vanuit ons vakantiehuis van Natural Retreats rijden wij naar de startpunten van de verschillende routes. Bij het uitzoeken van de huurauto hebben we goed gelet op een aantal voorwaarden:

  • automaat
  • 4-wheel-drive
  • mogelijkheid tot 2 bestuurders
  • all-inclusive pakket qua verzekeringen (je weet tenslotte maar nooit met dat linksrijden ;-))

Zoals gewoonlijk kom ik weer uit bij Sunny Cars, waar ik meestal mijn auto’s huur. Een hele fijne (goed betaalbare!) maatschappij met dekking over de hele wereld. Ze hebben vooral ook een toffe slogan: “Rent a Smile”. Dat zegt al genoeg toch 🙂

Sunny Cars

Meer handige tips en informatie over Cornwall vind je ook op de site van VisitCornwall. Veel plezier!!

Cornwall roadtrips