toppings bananenpannenkoeken

Eigenlijk maak ik de bananenpannenkoek te weinig, terwijl het zo gemakkelijk is! Je hebt voor het basisrecept maar 3 ingrediënten nodig en dan is het een kwestie van mengen, bakken en smullen maar. De bananenpannenkoek, maar dan 3x anders:Gezonde recepten die makkelijk te maken zijn, dat zijn mijn favorieten. Daarom is bananenpannekoek nummer 1 ook degene die mijn voorkeur geniet. Mia gaat daar 100% niet in mee: “Een pannenkoek met banaan? En honing?!” Nee, zij verklaart me voor gek.

bananenpannenkoek

#1 de gezonde bananenpannenkoek

Voor 1 flinke pannenkoek of 2 kleintjes heb je nodig:

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 3 eetlepels havermout

Alle ingrediënten prak je tot een min of meer egaal beslag (ik hou zelf van wat structuur, Mia gruwelt daarvan). In de koekenpan smelt je wat roomboter, kokosvet of waar jij maar de voorkeur aan geeft. Bak de pannenkoek om en om tot hij lekker gaar is. Ik besprenkel ‘em met honing.

bananen pannenkoek recepten

#2 bananenpannenkoekjes op z’n pubers

Hoe gladder hoe beter. Geen stukjes en het liefst zo min mogelijk smaak van banaan en havermout. “Mam, kunnen we niet gewoon kant-en-klare pannenkoeken halen!” Tja, die vindt ze het lekkerst, maar daar gruwel ik op mijn beurt weer van. De ingrediënten voor de puberpannenkoekjes (ik maak er 2):

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren (want ze is dol op eieren)
  • 3 eetlepels havermout
  • snufje zout (“Zonder zout is er geen leven!”)

Om het beslag zo egaal mogelijk te krijgen doe ik alle ingrediënten in de blender, dit werkt perfect. Vervolgens is het weer wat olie in de pan doen en om en om bakken. Mia bestrooit de ene pannenkoek met een berg poedersuiker en de ander wordt rijkelijk besmeerd met chocopasta. Ik moet bekennen, deze pannenkoekjes zijn ook erg lekker!

puber bananenpannenkoeken

#3 Een glutenvrij bananenpannenkoekje

Dit recept kwam ik tegen op Hello Fresh en is goed voor 10 glutenvrije bananenpannenkoekjes.

Ingrediënten:

  • 5 bananen
  • 6 eieren
  • 1 tl bakpoeder

Alle ingrediënten prak je in een kom tot een mooi beslag. Je kunt zelf weer kiezen of je voor grof of fijn gaat. Verhit wat olie in de pan en bak de pannenkoeken om en om tot ze mooi van kleur zijn. En natuurlijk fantastisch smaken!

bananenpannenkoekjes

Qua toppings kun je met deze drie pannenkoekrecepten helemaal los gaan. Wat dacht je van jam, ahornsiroop, slagroom en/of vers fruit?

Check ook mijn favoriete paleo bananenbrood recept eens