In tattooland signaleer ik weer een nieuwe tatoeage trend: de unalome lotus tattoo. Ik vind het een hele mooie vorm en daar komt bij, hij staat ook nog eens symbool voor veel goeds en moois. Wat betekent de unalome lotus tattoo? Ik leg het je uit en heb 20 prachtige voorbeelden.

Unalome lotus tattoo inspiration

Een Unalome lotus tattoo bestaat uit verschillende onderdelen

Een Unalome is een teken, een boeddhistisch symbool, in de vorm van een spiraal of een zigzaglijn. Het is het symbool voor verlichting en het bereiken daarvan. Het weerspiegelt het levenspad dat we tijdens ons leven bewandelen. Omdat deze vol obstakels en uitdagingen zit (de eventuele knopen of punten langs de lijn), is de vorm van een unalome niet symmetrisch. Het is meer een zigzaglijn waarlangs men, al dwalend, naar beneden gaat. Uiteindelijk gaat deze lijn over in een rechte lijn, de zogenaamde ‘lijn van verlichting’. Het puntje dat zich boven op een unalome bevindt staat voor verlichting.

 

De lotusbloem heeft vele betekenissen; wedergeboorte, de zuivering van de geest, en het pad naar verlichting. De lotusbloem verwerkt in het Unalome teken symboliseert het overwinnen van de tegenslagen op weg naar perfectie.

Ik denk eerlijk gezegd dat in de wereld van tatoeages het Unalome teken met de lotus lekker vrij geïnterpreteerd wordt. Ze lenen zich natuurlijk ook perfect voor mooie creaties.

Unalome lotus tattoo voorbeeld

Unalomes verschijnen vaak samen met een khata of met een Ongk Pra (“Het lichaam van Boeddha”), voorgesteld door een cirkel met daaronder twee steeds grotere, afgerond rechthoeken dat weer symbool staat voor hoofd, hart en maag.

Een halve maan bevindt zich ook soms tussen de Unalome en Ongk Pra, om de verlichting in duisternis aan te geven. Deze vindt Mia heel erg mooi. Het stoort mij wel een beetje dat de lijn niet recht door de maantjes heenloopt…

unalome met maantjes

Nog meer Unalome lotus tattoos

Of een variant daarop…

yoga tattoos

Wat zijn mooie plekken voor de Unalome en/of lotus tattoo?

Dat is natuurlijk helemaal persoonlijk. Een kleintje op je pols of onderarm staat erg mooi. Maar op je rug kun je ook flink uitpakken.

lotus tattoo pols

lotus tattoo rug

Hé, deze armen komen mij erg bekend voor. O wacht, het is die van Laura en mij. Wij lieten een tijd terug deze vriendschapstattoo zetten. Kunnen nog wel wat puntjes en lijntjes en stipjes bij denk ik 😉

Lees ook: dit zijn de allerleukste vriendschap tattoos

vriendschapstattoo

Meer tattoo inspiratie?

Klik dan even op de “gerelateerde posts” onderaan dit bericht. Of neem een kijkje op mijn tattoo Pinterest board.

Deze afbeelding heeft Mia voor je gemaakt om eventueel op Pinterest te bewaren.

tattoo inspiration Unalome lotus