Hudson's Bay in HaarlemAls een van de allereersten mag ik Hudson’s Bay in Haarlem betreden! Ik ben enorm benieuwd naar het nieuwe leven van dit prachtige, monumentale V&D pand. Zou het oude trappenhuis nog mooi bewaard zijn gebleven? En is het oude dakterras met het mooiste uitzicht over Haarlem nog toegankelijk? Om 9.15 verzamelen een handjevol journalisten zich bij de nieuwe hoofdingang van Hudson’s Bay in Haarlem. De doeken zijn vanmorgen voor de etalages verwijderd waardoor je al gelijk een goede indruk krijgt van de collectie van Hudson’s Bay. Het pand is groot, maar liefst 18.000 m2 verdeeld over 9 verdiepingen. De vestiging in Haarlem is het dertiende warenhuis van Hudson’s Bay dat in Nederland opent.

Een kijkje voordat Hudson’s Bay in Haarlem open gaat voor het grote publiek

De rondleiding duurt ruim een uur. We krijgen uitleg over Hudson’s Bay en de storemanager vertelt gelijk meer over de geschiedenis van het gebouw. Het pand werd ontworpen naar aanleiding van een prijsvraag die Vroom en Dreesmann in 1927 uitschreef. Voor deze prijsvraag werden vier architecten benaderd, onder wie Jan Kuijt. Kuijt kreeg de uiteindelijke opdracht en de bouw vond plaats tussen 1930 en 1934.

trappenhuis Hudson's Bay in Haarlem

Kijk, het trappenhuis is niet alleen bewaard gebleven, het is zelf nóg mooier geworden! Op alle etages zijn de deuren naar het trappenhuis weggehaald waardoor je er veel beter zicht op hebt.

trappenhuis Hudson's Bay in Haarlem

Niet alleen het trappenhuis is helemaal in ere hersteld, op alle etages zijn de voorzetwanden voor de glas-in-loodramen weggehaald! Hierdoor is het heel mooi licht binnen en heb je overal perfect uitzicht over Haarlem.

Hudson's Bay in Haarlem

De collectie van Hudson’s Bay

Ben je dol op fashion en make-up? Dan kun jij je hart ophalen bij Hudson’s Bay in Haarlem. Voor de nieuwste collecties van merken als Calvin Klein, Levis, Tommy Hillfiger kun je hier terecht.

damesmode Hudson's Bay in Haarlem

Ook worden er merken verkocht die in Haarlemse winkels niet eerder verkrijgbaar waren, denk aan Fabienne Chapot. En ben je zelf niet goed in het uitkiezen van de juiste outfit? Dan kun je gebruik maken van een personal shopper die jou daarbij helpt. Ideaal toch?

Fabienne Chapot Hudson's Bay Haarlem

Mia gaat smullen op de make-up afdeling, dat weet ik nu al.

Make-up Mac

Ook kookliefhebbers zijn bij Hudson’s Bay aan het juiste adres. Pannen van Le Creuset maar ook veel serviesgoed en andere kookaccessoires zijn hier te vinden.

Le Creuset bij Hudson's Bay in Haarlem

Aan leuke woonaccessoires geen gebrek. Dat matje van die tijger!!! <heart heart>

woonaccessoires Hudson's Bay in Haarlem

YES, het dakterras is er nog! Kijk dit uitzicht toch eens, genieten!

uitzicht Hudson's Bay in Haarlem

De bovenste etage is zoals de trouwe V&D ganger gewend is nog steeds van La Place. Het interieur is wel grondig aangepakt. Overal mooie houten tafels en her en der zijn zelfs gezellige, huiskamersfeerachtige hoekjes gecreëerd. Deze bank wil je toch in huis hebben?!

La Place Hudson's Bay in Haarlem

Over Hudson’s Bay

Hudson’s Bay Company, opgericht in 1670, is het oudste bedrijf van Noord-Amerika. In Canada is Hudson’s Bay inmiddels uitgegroeid tot één van de meest prominente warenhuizen van het land, met warenhuizen op 89 locaties. Voor het eerst sinds de start van Hudson’s Bay, vestigde het warenhuis zich buiten de landsgrenzen van Canada, met 10 nieuwe winkels in Nederland in 2017 en een online shop. Met een geheel eigen karakter en belevenis is het concept toegespitst op de Nederlandse markt. Hudson’s Bay staat voor kwaliteit, service en stijl. De warenhuizen bieden een assortiment van fashion, beauty, lifestyle & home, vormgegeven door exclusieve merken en populaire ontwerpers. Daarnaast biedt Hudson’s Bay haar gasten ook exclusieve food concepten.

Hudson’s Bay in Haarlem
Grote Houtstraat 70
2011 SR Haarlem
Tel.: 0800-0801