Jelle pannenkoekleraar

Inmiddels gaat Mia al ruim 7 maanden met Jelle. En het is dikke mik hoor! Hij is hier ondertussen kind aan huis en dat heeft zo z’n voordelen, hij kan namelijk koken. Dat betekent dus dat als Jelle bij ons eet, hij soms een lekker maaltje bereidt. Fijn!

Makkelijke recepten maken en delen met jullie vind ik hartstikke leuk. Maar om nou te zeggen dat koken mijn hobby is, nee.

Maaam, kan Jelle hier eten?
Tuurlijk! Gaan jullie koken dan?!
Ehh, jullie?

tortelduifjes

Mia en Jelle maken pannenkoeken

Zou het erfelijk zijn, het niet kunnen/willen koken? Mia taant er in ieder geval niet naar en heeft (volgens eigen zeggen) al moeite met een ei bakken. Nou is dat natuurlijk heus niet echt zo, maar ze heeft gewoon liever dat een ander het doet. Het liefst Jelle, want hij is echte een ei-bak kampioen.

Binnenkort heeft Mia een toets op school: pannenkoeken bakken. En nou blijkt Jelle ook nog eens pannenkoekenbakker te zijn geweest! Jelle gaat Mia dus leren pannenkoeken bakken. En ik? Ik doe niets, ik kijk toe en geniet van die twee tortelduifjes zo samen in de keuken.

pannenkoeken bakken

Het gaat ze goed af, ze kunnen zelfs de pannenkoeken in de lucht omgooien. Ik mag de eerste proeven en hij is heerlijk! Ik heb ze dit gezonde pannenkoekenrecept laten gebruiken voor het beslag. Tussendoor wordt er goed gegeten en rijkelijk bestrooid, met minder gezond beleg.

Er blijft nog een klein stapeltje over, ik heb ze natuurlijk extra veel laten bakken zodat we de volgende dag nog lekker van koude pannenkoeken kunnen snoepen. En vooruit, ze willen nog wel een keer op de foto met het resultaat, voordat ze weer de hort op gaan. Wat een schatjes he?!

ppvdw